0 oy
1,695 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (93 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Kızlar kayınvalidemlere geldik 5dakika bebeği kayın valideme bıraktım şakasına bebeğin gözüne gözlüğünü takmıştı istemsiz bağırdım ne yapıyorsun diye.Ödüm kopuyor ya bi şey olduysa(
Bebek Ayı 6aylık

38 Cevaplar

0 oy
(6,416 puan) tarafından
Güler geçerdim ben 5 dk taksa ne olacak 
(93 puan) tarafından
Korktum işte.Ben bile takarken başım dönüyir gözlerim acıyor.El kadar bebeği düşünemiyorum bile.
-Reklam-
0 oy
(367 puan) tarafından
Allah affetsin çok güldüm :D
(93 puan) tarafından
Yaa hiç güleceğim yoktu
0 oy
(35 puan) tarafından
Tüh bebeginin gözleri bozuldu ne olabilir fazla abartıyor musunuz 
(93 puan) tarafından
Yaa dimi doktor hanım,nasıl olucak randevu ala bilirmiyim bi muayine etsez bebemi?!:)
0 oy
(121 puan) tarafından
Gerçekten bazen sorulan soruları aklım almıyor.Abi pamuk şeker mi büyütüyoruz biz anlamadım ben.Ne olabilir ki ? Buraya yazacağına oturup düsünsen kendinde cevabını bulursun aslında elektronik cihaz mı bu hemen bozulsun :) ay bide altta kaynana bı daha çocuk emanet etme demişler ayyyy.Sanki kadın balkondan sallandirmis.Benimde ilk çocuğum ki 32 yaşında anne oldum benimkide çok kıymetli 10 gündür kaynanamlardayim bazen bakıyorum tuzlu peynir veriyor tatlı veriyor tattiriyor sadece hicbisey demiyorum çok verme anne tatsin sadece diyorum.Niye onu kirayim çünkü o kadarcik şeylerden bişey olmayacağını biliyorum.Kendim inanılmaz karşıyım aslında evimde asla yapmam.E onunda torunu onu yapma bunu verme dersem bı bu çocuk doğurmuş demez mi :)
(93 puan) tarafından
Yaa inanırmısınız şimdintepki göstermesek yarın yine olucak.El kadar bebeğe revamı o gözlük yetişkinler bile takan da başımız dönüyor,gözümüz acıyor.Ha bir de burda kafamıza takılan şeyleri soruyoruz kardeşim,başka platdorm dışı 1soru sormadım
(121 puan) tarafından
Reva mı kelimesi bile abartı geliyor bana o çocuğun 5 dk taktiği gözlükten şimdi ya da ilerde gözü bozulacaksa bence çocukta sorun var demek.Ayni şey benim kızım içinde geçerli babaannesinin evindeyken tattigi azcik tuzlu ve tatlılardan ilerde diyabet obez falan olucaksa benimde çocuğumda sorun var anlamına gelir.Basettigimiz şeyler senin ki gün boyu gözlükle gezmemis benimki bir çimdik tatlı yemiş evhamliktan başka bişey değil.Ayrica bu tarz yaklaşım sizi ve bebeği yıpratır sadece.Akisina bırakın Allah'a emanet edin hiç bişey olmuyor.Kaynananizin yaptığı o emeklemeye ve yürümeye başladığında yapacaklarının yanında pire kalıcak merak etmeyin :) günde 15 kez oyuncaklarını yıkayıp balkonda elinde güneş altında kurutan ben oyun halısını yerleri silmekten asindiran ben benim bebeğim kaşla göz arasında tuvalet copundeki pecetelerle oynuodu şimdi bu benim bebeğime reva mı :)
0 oy
Profil image (4,556 puan) tarafından
Canım öncelikle sakin ol öyle birkaç dakikalik bir olay zarar vermez korkma ama için rahat etmiyorsa bir göz doktoruna götür hem normal muayene olmuş olur hem de daha iyi açıklamayı doktor yapar.  Kayınvaliden ne amaçla yaptı bilmiyorum belki zarar kâr düşünmeden şaka olsun diye yapmış olabilir lakin zarar veren bir şey de yapmış olabilirdi açıkçası bana saçma geldi bu yaptığı. Bundan sonra yanlız birakmamaya dikkat yaşlıların ne yapacağı belli olmuyor ne yazık ki. Sen anlık bir korkuyla öyle tepki vermiş olabilirsin anlıyorum seni sadece bu konuyu daha fazla uzatmaya gerek yok bundan sonrası için güzelce uyarır ona göre önlem alırsın olur biter. İnan daha kötülerini yaşadım Kızım 4 aylıkken benim kendi dedem parmağına şerbet batırdigi gibi kızımın ağzına soktu tam 3 bayram gitmedim görüşmedim tepki koydum tabii ben kesinlikle haklı idim 4 aylık bir bebeğe asla yapılmayacak bir şey yaptı sonra çok özür diledi yanlışını anladı şimdi görüşüyoruz ama inanır mısın kızım 2 yaşına geldiği halde kesinlikle öyle   yanlız bırakamıyorum  bir şey vermesine yapmasına fırsat vermiyorum çünkü bir kez çok korkuttu bunun dönüşü yok ne yazık ki. 
(93 puan) tarafından
Ya inanırmısın canım o gözlüğü bebeğiçin gözün de gördüğüm de soğuk ter geldi bana el kadar bebek ya aklım çıktı.Ben de yukarda yazmıştım kendinannem bile olsa aynı tepkiyi verirdim.Bana da çok yepkiler oldu hatta emziöe bal batırıp verelim falanlar daha neler neler seni çok iyi anlıyorum canım,bazen sevdiklerimiz bile olsa anında tepki vermek gerekiyor
Profil image (4,556 puan) tarafından
Her zaman arayı bulmak lazım dediğim gibi birkaç dakikalık bir olay zararı olmaz diye düşünüyorum çünkü henuz 6 aylık ama çok boşvermislikte iyi değildir bundan sonrası iki tarafta dikkat eder olur biter
0 oy
(770 puan) tarafından
Ya bu insanlar deli ederler insanı .bir anne olarak gözünden sakiniyosun sonra biri geliyor kim olursa olsun herşeye bı muhalefet aklının alamayacağı seyler yapmalari sinir bozucu.canim gözüne bişey olmamıştır zannetmiyorum da tepki vererek iyi yapmışsın ama biraz sert olmuş biraz :)refleks olarak yaptığını anlıyorum onada belirtseydin anı cikistim diye gözü bozulabilir böyle şakalar yapmayın falan de hoşlanmıyorum de .sonuçta sen annesisin.kimsenin karışmaya senin iznin dışında bişey yapmalarina müsade etme .yüz verme kimseye o senin çocuğun endiselenmekte hakkın.sikma canını salla gitsin herkes yerini bilmeli .torununu sev oyna git ne abuk subuk şeyler heeseye muhalefet ya ben bile sinir oldum:))
(93 puan) tarafından
Ya dimi şimdi yorumlar da bazıları resmen beni kadını dövmüşüm gibi yazıyorlar.1az susduk sonra her şey geçti zaten.İstemsiz bağırdım bunu bile yazmışım.Üstüne kaynım azarladı el kadar bebek nasıl yaparsın diye.
(770 puan) tarafından
Haklısınız siz bosverjn herkes  dört dörtlükmus gibi konuşur durur.
0 oy
(15 puan) tarafından
Çok korkuyorsan göz doktoruna götür bu kadar tepkiyi hakkedecek birşey yapmamış kadın demek başka birşey yapsa tepkini tahmin bile edemiyorum saygılı olsaydın keşke biraz bide canım diyosun bana kaynanalik yapmamış diyosun yapmıyor diye saygısız olmak zorunda değilsin
(93 puan) tarafından
Ya istemsizce olduğu kısmə gördün mü?Hiç mi istemsizce bi şey yaptığın olmadı?
(15 puan) tarafından
Saygı duyduğum kişiye istemsizce birşey yapmam
0 oy
(3,583 puan) tarafından
Bir şey olur mu diye sorulmuş kayinvalide gelin olayına dönmüş. Suan konu dışı sohbet bölümünde gibi hissettim şu post ile bir soruyu bu kadar abartarak sormaya gerek var mıydı bilmiyorum. Hemen başkası diye suçlama moduna giriyorsunuz bunu da sorularınıza yansitiyorsunuz. Su soruyu su sekilde sorabilirsin" 6 aylik bebek kisa süreliğine yetişkin bir gözlük taksa bir sorun olur mu? Doktora gitmeli miyim?" Ne gerek var bu kadar abartmaya bu sekilde?
(93 puan) tarafından
Ya o an için aklıma gelmedi,o gözlüğü görünce soğuk ter geldi bana.İnan ki soru sorarken nasıl başlık atdığımı bilmiyorum o panikle.
(8,974 puan) tarafından
Aynen biz de bir sey olmaz yazdik. Biz de azar yedik :))
(3,583 puan) tarafından
En ufak bir şeyde bu şekilde davranıyorsanız yani bu çocuk daha neler yaşayacak ne yapacaksınız bilmiyorum. Alt tarafı gözlük canim bu kadar çocuğa reva mi bu reva mi bu diye yazmışsın. Sanki cocugun canını aldılar. Ne kadar çok seviyoruz abartmayı. Tamam bebek daha o ama alt tarafı gözlük hepimiz çocukken takmışızdir. Sorun yaşamadık.
(3,583 puan) tarafından
Evet gördüm merve senin cevabin aslinda normal bir cevap ama iste sorunun amacı bir sey olur mu olayından çıktığı için cok normal oyle tepki alman:D
(8,974 puan) tarafından
Ben bu durumdan bu kadar endiseleniyor olsaydim kosa kosa goz doktoruna gitmistim simdi. Burda ben mi hakliyim kaynanam mi hakli diye ugrasmazdim. Ki internette kisa bir arastirmayla baskasinin gozlugunu takmanin goz bozmayacagi ogrenilebilir. Buyuklerin yaptigi cocuga zarar verecek sacma seylere elbette sonuna kadar karsi cikiyoruz da bu olayda bir şey olmaz dememiz de ciddiye alinmiyor :)
(93 puan) tarafından
Ya cidden kiminse beni haklı çıkarmama ihtiyacım yok katdeşim.Haklılğa kalırsa benden sonra kaynım da bağırdı.O zaman ne diyeyim oh iyi yaptı kaynım bağırdı ben haklıyım diye ya siz ne düşünüyorsunuz anlamadım.Benim sorduğum sorunun amacı ne yapdınız yorum ne
(3,583 puan) tarafından
Ne yazik ki biz bazen cevabını aradığımız soruları cok yanlış yerlerde arıyoruz. Bu en basit örneği... panik olmuş anne bilinçsizce sormuş ama olay ben mi haklıyım o mu haklıyım olayına girmiş dediğin gibi.. Gayet normal bir cevap verirken kayinvalideyi kötülemedigin icin tepki almışsın :) o yüzden biz yine bosverelim merve :))
(3,583 puan) tarafından
Nigar bence olayi uzatma cok bariz yaziyor zaten cok basit bir şeyi abartip araştırmadan veya doktora bile sorabilecegin olayi sorup farkli yerlere çektirmissin. Gerek yok böyle şeylere ki merve de sana ne olabilir ki? Derken bile cok sacma bir cevap vermişsin. Oncelikle kendi cevabına bakıp konusman lazim. Problem bizde değil sende..
(8,974 puan) tarafından
Yani Nigar Hanım ben size sordugunuz amaca yonelik cevap verdim. Ne olabilir, neden endiseleniyorsunuz diye. Bana başkasının gözlüğünü hic mi takmadin diyorsunuz. Bir şey olmaz, cok endiselendiyseniz doktora götürün diyorum. Buna ragmen siz sanki sizi linc etmeye calisiyoruz gibi dusunuyorsunuz. Ben size kayinvalidenizden bagimsiz sorunuza yonelik normal bir cevap vermisim ki yapilmasi gereken de bu kadar panik halindeyseniz doktora gitmek ama siz hala burda kayninizin davranisini anlatip olayi ben hakliyim boyutuna getiriyorsunuz. Madem bu konu ailenizde kapandi, bir anlik sinirle soylediniz geldi gecti, burda hala neyin savasini veriyorsunuz? Aile ici problemleriniz hallolduysa ve bebeginiz icin endiseleniyorsaniz tekrar soyluyorum, bir goz doktoruna gidin.
0 oy
(163 puan) tarafından
Bı sakinleş önce şakasına takmış ama bı zarari olmaz bebeğe uzun süreli zarar veriyor göze için rahat olsun bişey olmamıştır 
(93 puan) tarafından
İnşAllah olmamıştır yoksa vijdan azabından ölürdüm
0 oy
(1,668 puan) tarafından
allah kaynanan akil fikir versin
(93 puan) tarafından
Bide burda beni linç etmeğe çalışanlara anlatmak lazım
0 oy
(910 puan) tarafından
Ağzına sağlık ne kadar düşüncesiz bir hareket üstelik bebekler bize göre daha hassas benimde bi arada oğlum durmadan bağırıyordu muhtemelen sesi o tanıyor(6ay) kaynanamlar eve geldi ama onları görünce hiç susmadı kaynanam ayağına hafiften vurdu sus diye hemen çektim çocuğu ne yapıyorsun dedim bebek daha ne anlasın o bağırsın ne olacak gelişimi kötü etkilenecek diye hemen geri çekildi ama ben onu gördüm 2 sn bebeğimi artık onlara bırakmıyorum hiç pişman da değilim 

Ben gözümden sakınıyorken başkası umrumda değil
(93 puan) tarafından
Ya sizinki de bi ayrı alem el kadar bebek ne bilir dayaktan kıyamam ya...
(910 puan) tarafından
Ya aslında dayak olarak vurmadı güya şakadan ama onu görmem bile yetti
0 oy
(576 puan) tarafından
Ben sizin tepkinizi çok iyi anlıyorum. İnsanın yavrusu söz konusu olunca ufak bişey bile olsa tepki verebiliyor istemsizce. Tamam ben de bişey olacağını zannetmiyorum kısa bir süre taktıysa ama ne gerek yani küçücük bebeye şaka yapıcam diye kendi gözlüğünü takıyorsun belki başı aprıyacak ya da dönecek. Zaten biz kalp kırmayacaz diye her şeyi sineye çekiyoruz ama onlar bebeğimize bize sormadan istediklerini yapıcaklar. Kimi şeker yedirir kimi süt bebesine su içirir kimi gözlük takar. İşte türlü türlü şeyler var. Bebeği için en iyisini anne bilir ama bunu bi türlü anlamıyorlar büyükler. Tabi ki herkes böyle değil haklarını yemiim.
(93 puan) tarafından
Bunu kötü niyetle yapmadığnı biliyorum ama yine yapılacak iş değilki..O bebek ne yaptın alar oynar bilmez ki ne zararlı ne yaralı..
(576 puan) tarafından
Tabi li kötü niyetli değildir torunu ne de olsa. Bilememiştir düşünememiştie o anda.
0 oy
(381 puan) tarafından
Herkes abartma yazmış ama bence yapmaması gerekiyordu yani bende gözlük kullanıyorum oğlum 6 aylık eline bile vermiyorum aklına takılmasın  göz doktoruna götür hem kontrol edilmiş olur hemde bisey varmi bakmış olur doktor  
(93 puan) tarafından
Ya mutlaka yapıcam yoksa içim rahat değil..
(381 puan) tarafından
Aynen rahat eder için bide göz problemi yaşamasın ömür boyu çeker cocuk
0 oy
(466 puan) tarafından
Oh iyi yapmışın dert ne anlamiyorum ki ne diye takiyo yani koca kadın dusünemiyo mu gözü bozulursa diye iyi olmus birdaha birseyler yaparken dikkat eder
(93 puan) tarafından
Ah canım hatta üstüne istemsizce bağırdığımı yazmışım
0 oy
(897 puan) tarafından
Bir şey olmaz canım ama kayınvaliden kendince şaka yapmış herhalde uyarırsın bir daha yapmaz
0 oy
(152 puan) tarafından
Gözü bozulur öyle olur mu. Ben de gözlük takıyorum. Kızım alacağı çerçevesini çıkarıp vermiyorum. Bir yerlerini keser diye. 6 aylık emzirirken çekiyor. Vuruyor oraya buraya 
0 oy
(387 puan) tarafından
Cok iyi yapmissin syni durumlar bendedebi kere musade etmeme bakiyolar etsem onu arkasi gelmiyo el kadar cocuga demli cay icirmeye kalkiyolar yemesi gerekeenleri yediriyolar neymis onlar yemis icmis bisecolmammis annelerden baskasi cocugunu bilemez kendiler bajip buyuttu bıraksinlarki bizde bakip gorelim bnde cok bagiriyorm yalan degl boyle insanlara biyere ne gidesim var nede gelmelerini istiyorm sevmezler diyenler var cocugunu ycocuguma zarar verecekseler sevmesinler kendileri bakmiyo gelip çocuğuma oyuzdn cok iyi yapmissin bidha yeldenmez kaynanasa kaynanaligini bilsin biz cok cocuk baktik diyolar bakdiysa nedn yaparsn ki bunlari hangi hakka gore boyle insanlari normal gormuyorm 
(1,246 puan) tarafından
Tarihe bak canım
(387 puan) tarafından
Tsk ederm ustte soru dusunce yanitlamak istedim
0 oy
(812 puan) tarafından
Valla tepkiniz normal.cocuk kendini savunamaz o is anneye duser.vebek.kimsenin eğlencesi deyil stres topu deyil.o os anneye duser kim olursa olsun yani tepkiyi verirdim..hayir ne alaka gozlugu takiyorsun oyuncakmi.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 261 göst.
21 Mart 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Hersey-nasip (416 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 395 göst.
0 oy
2 cevap 277 göst.
0 oy
2 cevap 3,489 göst.
1 Ekim 2019 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Nbg (88 puan) tarafından soruldu
...