0 oy
202 göst.
24-36 ay arası bebekler kategorisinde (3 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Emmeyi nasıl bıraktınız? Gündüz uykusunda emmiyor artık. Aslında istiyor ama " Sarılıp uyumamız gerekiyor" dediğimde mecbur kabul ediyor emmeden uyumayı. Ama gece uykusunda muhakkak istiyor..( oğlum 2buçuk yaşında) 3 haftadır uyuturken  sarılıp yatacağız şeklinde uyuturuyorum. Eline oyuncağını alıp bı süre sonra uyuyakalıyor. Aşamalı bı şekilde bıraktırmaya çalışıyorum. Sürekli anlatıyorum. Artık bebek değilsin çocuk oldun ve çocuklar emmeyi bırakır bardakla süt içer geceleri diyorum ama kabul etmiyor.  Küstürmek kırmak istemiyorum. Duygusal bir bağı var emmeyle. Bu bağı zedelemek istemiyorum. Yani " acı bir şeyler süreyim ya da siyaha boyayayım korksun" vb şeyleri doğru bulmuyorum. Sonuçta onun için en güvenli yer orası hala. Bu güvenini sarsılsın istemiyorum... Gece beslenmeniz yok . Sadece uykuya geçişte emiyor.

2 Cevaplar

+1 oy
(272 puan) tarafından
Kızım 24aylık emzırmeyi brakmaya karar verdıgım gun onu doyasıya emzrcem geceden itibaren brakıcam insallah dye karar verdim. O gun boyunca her istediğini yptım her emmek istedgnde emzırdım. Yatmadan once guzel br dus aldırdm ve uyumadan once son brkez emzırdm vedalastık ve uyuttm. Ilk gece klktı agladı fln zor oldu cnku asırı bagımlıydı kızım memede uyurdu sbhlara kdr. Ona uf olmus acımıs kızım memede sut bıtms dedim konustm yanı sureklı kucgmda sallayarak besıkte oyalayrk sbahı yptık. Gunduz oyun oyna dısarı cıkar fln derkn gecıyodu emmek ıstefgnde hep acımıs uf olms ama elleyeblrsn sarılablrsın dedm hep. Ben hıcbrsey surmeden onu tiksindırmeden bırakmyı tercıh ettm. Asla gostermedım ynında ustumu dgstrmedm. 2 gece yıne klktı braz agldı mama yicem bn dedı doyurdm salladım uyuttum.gundz yıne aynı sekılde devam ettık. 3.gece dha ıyıdı olabıldgnce gec yatrdm sna tavsıyem gec yatır kı cok klkmasın. Klktgnda ya mama verdm ya su içirıp gerı uyuttm emzık kurtarıcı oldu bıze bu donemde. 4.gun artık kabullenmıstı istyodu ama ısrar etmemeye basldı artık. Vermıcegımı anlamıstı. Bugun tam 20gun oldu braklı hla ynımda meme kokusunda uyuyor elını sokar uyur ama asla ıstemıyor artık.  İlk 3gun zorlugu oluyor brdha dhada kolaylasyır hersey. Ben kndı bldgmı okudum bzmde emzırme surecımız bu sekılde oldu. Umarım faydalı olur cnm 
(3 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim  dediğiniz gibi ilk başlangıçta her istediğinde emzirmek mantıklı olabilir. Deneyeyim ben bı ☺️
-Reklam-
0 oy
(1,300 puan) tarafından

İlk kızımda 29 aylıkken biraktiktik.ikizlerimde 24 ay içinde bıraktık.ben azalttim teke düşürdüm gündüz 1 sabaha karşı 1 kez emzrme şeklinde.onuda eşimle beraber oyalayarak anlattık kızlara annecim meme aciyor uf olmuş dedim hergun gelip optuler.26 ayligiz hala meme deyip sarlip opüyor ikizlerim.bencede en doğru olanı yapıyorsunuz.bu zamana kadar mesakatle emzripte saçma sapan yollarla çocuğun bağını zedelememek en doğrusu.biraz sabır.ilk kızımdada artık suyu sütü bardakla icelirsn  abla olacaksın demiştik istediği bardağı almıştık.sut bıraktığı için bı ödül hak ettin gibi.bardakla içince alkisladik.buyuk iş yapıyormuşcasina:) ondada öyle bırakmıştık.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 587 göst.
0 oy
12 cevap 543 göst.
22 Nisan 2021 12-24 ay arası bebekler kategorisinde biranne123 (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 285 göst.
19 Mart 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Sunshine_00 (486 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 771 göst.
26 Ekim 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Brnozn (278 puan) tarafından soruldu
...