0 oy
208 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (238 puan) tarafından
Merhabalar bebeğim 10 aylık biz ne yersek ondan veriyorum artık ayrı yapmıyorum sadece sabah kahvaltısını ayrı hazırlıyorum günde 3 öğüne çıkartmak istiyorum ama bir türlü yapamıyorum sizce patates kızartması fırında yemekleri yedirebilir miyim salça yedirebilir miyim hiç denemedim salçalı yemekler tecrübeli annelerden yorum bekliyorum teşekkür ederim

7 Cevaplar

+1 oy
(8,982 puan) tarafından
Patates kizartmasi bizim icin bile saglikli değil.  Kizartma turu vermek icin cok erken. Firin yemeklerini tuzsuzsa verebilirsiniz. Salcanin da tuzsuz olmasi lazim.
-Reklam-
0 oy
Profil image (526 puan) tarafından
Domatese alerjisi yoksa evde yaptığın salcalardan yedirebilirsin patates kızartması çok yağlı olduğu için ben yedirmezdim ama yan komşum 11 aylık bebeğine cips çikolata her şeyi yediriyor çocuğun gelişimi gayet iyi 
(3,585 puan) tarafından
Cips cikolata her şeyi yedirince gelisimi iyi olduğunu nasil anladiniz? Gelisim derken organlarını, bağışıklığını da ekliyor musunuz? Hadi örnek verdin cok doğru bir şeymiş gibi sorun olmaz diye mi yazıyorsun?
0 oy
(3,797 puan) tarafından
14 aylik patates kizartmasi vermedim henuz. Tost makinasinda az yag ile pisirip veriyorum. 

Sizin kendinize yaptiginiz yemekleri vermenizde henuz uygun olmaz. Yag ,baharat ve tuz orani acisindan. Salca olarak bebeklere ozel biber salcasi var tuzsuz ondan alip yemeklerine katabilirsiniz. Artik tencere yemegi yiyebilir ama tuzsuz olmasi gerek,baharat olarak kimyon,nane katabilirsiniz. Alerjen bi durumu yoksa domates salcasida deneyebilirsiniz tuzsuz olursa yani.
0 oy
(3,585 puan) tarafından
10 aylik bir bebege sizin yedirdikleriniz olmaz canim 1 yasini beklemen lazım. Benim bebeğim 17 aylik patates kızartması vermedim hala yağlı ne gerek var. Salca domates turu şeyleri de 1 yaşından sonra vermeye başladım. Ayrica tuz içinde suan erken gerek mi simdiden yoruyorsun bebeginin organlarını, sindirim problemi yasatiyorsunuz.
0 oy
(576 puan) tarafından
Bem patates kızartmasını 1 yaşından sonra verdim o da sadece 1 yada 2 tane tadına baksın diye. Doktorumuz sizin yediğiniz yemeklerden artık verebilirsiniz demişti. Ama tabi abartmamak kaydıyla. ne de olsa midesi henüz bu tarz ağır yiyeceklere alışkın değil. 
0 oy
(1,045 puan) tarafından
Salça verme pişik yaparsa önünü alamazsın. Kırmızı biberden Salça yap olmazsa kendi yemeklerinizede ondan kullan. Youtubeda var yapımı kolay
0 oy
(9,154 puan) tarafından
Kızartma yağınız önemli ve ne kadar kızartığınız. Onkoloji doktoru yavuz Dizdar söylemişti kızartma yenir ama rengi koyulasana kadar kızartma kanserojen diye. 

Fırın yemeği zaten verilir neden olmasın. 10. Ay lahmacun yaptırırken bizimkine acısız yaptırıyordum. Lahmacun ayran keyfi yapıyordu. 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 507 göst.
0 oy
4 cevap 318 göst.
8 Eylül 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Slnsrc (84 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 646 göst.
11 Aralık 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Sıraç'ın Annesi (955 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 7,028 göst.
12 Mayıs 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Haticemetetuna (210 puan) tarafından soruldu
...