0 oy
385 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (1 puan) tarafından
Merhaba benim oğlum 4 aylık ayakları üzerine bastığında veya oturttuğumda kafasını sola eğiyor ama yatarken falan sağına yatabiliyor tortikollis mi var diye düşündüm araştırdım ancak oradaki bebeklerin boyunları tamamen bi tarafa yatık bu durumu yaşayan var mı ?
Bebek Ayı 4

4 Cevaplar

0 oy
(381 puan) tarafından
Bir tanıdığımın bebeğinin boyun eğriliği vardı fizik tedavi uygulandı ve düzeldi şuan 2 yaşında maşallah hiç bir sıkıntı yok. Doktor eğri olan tarafa yatırın demişti sizde genelde o tarafa yatırın inşaAllah bişey olmaz. 
(1 puan) tarafından
Hangi bölüm doktoruna götürdüler bilginiz var mı
(381 puan) tarafından
Malesef yok ama çocuk doktoruna gösterin o sizi yönlendirir. Eğer yana eğim varsa ensede yuvarlak şişlik oluyormuş bilginiz olsun ensesini kontrol edin
-Reklam-
0 oy
tarafından
Ayni benim kızımda doğduğundan beri her iki tarafa yatırmama rağmen kucağımıza aldığımızda kafasi hep sola eğik duruyordu kafa kaslari tam gelismedigi icindir diye düşündüm 5 aylik olduk nerdeyse , kafasi duzelmisti şimdi 2 gündür yine sola egiyor bende bisey anlamadim bu işten evi gezerken kafasini hep o tarafa çevirip bakiyor sanırım ondan olabilir.
(1 puan) tarafından
3 aylıkken de kafasını hep sola dayıyordu ama sonra geçmişti şimdi yine başladı egzersiz yapmaya başladım inşallah iyi gelir tüm bebişler iyi olsun
tarafından
Arada bir olacak demekki bende sağ tarafa ağırlık verip yatirmaya çalışıyorum ama inşallah düzelir hepimizinki
0 oy
(9 puan) tarafından
Bebeğiniz düzeldi mi sonradan ,benim oğlum da 4 aylık hep sağa yatırıyor ayağa kaldırdıpımda da başını korktum artık randevu aldım gidicem .
(3,547 puan) tarafından
Eger bir sıkıntısı varsa doktor el ile kontrol ile anlıyor canim eger varsa oradaki kas sert oluyor. Benim bebegimde de vardi.
(9 puan) tarafından
İnşaAllah bir sıkıntı yoktur ,bir arkadaş video önermiş faydasını görenlee olmuş onu deniycem ,teşekkür ederim yorumunuz için.
(3,547 puan) tarafından
Evet hareketleri var onlar yapılıyor ve diğer tarafa bakmasi icin dikkatini çekmeye çalışıyorsun. Ama once doktor kontrol etsin. Ona gore uygularsiniz. Yoksa uygulamanın bir anlamı yok. Endise edecek bir sey değil eger varsa bizim bir kac ayda duzeldi.
0 oy
(231 puan) tarafından
Hayır tamamen değil mm sine göre degisir tortikolis yaşadım siz bir fizyoterapiste götürün bizim de iki tarafa da donebiliyodu çok şükür çok ağır degildi

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 558 göst.
7 Şubat 2024 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Kastamonuluu (58 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 349 göst.
25 Aralık 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Fidanözlem7 (145 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 778 göst.
18 Mart 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Dnd (444 puan) tarafından soruldu
...