0 oy
534 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (416 puan) tarafından

Bebegım 16 aylık beyin gelısımı İcin balık yagı almak istiyorum. Bide beyin acıcı yaglar var. Maalesef gunumuzfe cok fazla otizm var Rabbım hepsinı korusun duam hepsiyle. Hıcbır yavru hasta olmasın. Amin. 

Fakat ben tedbir almak amacıyla. Bebegıme bsıyler yapmak istiyorum mesela balık yagı alıp gelısımı goren var mı beyin acıcı yag var. Bunları kullanmış fayda görmus var mı biliyorsunuz. Ki gun ıcınde cok fazla agır metale maruz kalıyoruz. Ve bebeklerde agır metal detoksu yapılamıypr ve bu agır metaller beynimizde birikim yapıp sinir hasarı veriyor. Bu sekılde bebeklikte otızım oluyor. Beyin ıslevını yapamıyor. Beyin İcin balık yagı ıyıymıs. Yada bu balık yangını kullanıp memnun kalan var mı lutfen yorum yapar mısınız. 

image

10 Cevaplar

+3 oy
(8,819 puan) tarafından

Beyin açıcı yağ nedir?:blink:

Öncelikle şunu söylemek isterim otizm doğuştan gelen bir bozukluktur, ağır metaller otizme neden oluyorsa öncelikle sizin bedeninizde birikip hamilelikte bebeğe transfer olarak otizme neden olabilirler, sonradan yaptığına dair bir kanıt yok.

İkincisi beyin makine değildir, yağlayınca açılmaz, IQ'su 80 olan birisine balık yağı vererek 120 IQ'ya ulaştıramazsınız. Dolayısıyla hiç kimse balıkyağı verdim de çocuğum birden bire çok zeki oldu diyemez.

Üçüncüsü beyin gelişimi çok fazla faktörden etkilenir, örneğin demir beyin gelişiminde omega3'ten çok daha önemlidir, çünkü beyne ihtiyacı olan oksijeni demir molekülleri taşır. Bir diğer etken karbonhidrat miktarıdır, karbonhidrat fazlalığı kan şekeri dengesini bozar, bu da beyin gelişimine zarar verir. Yani sık sık ekmek, makarna, cici bebe, pirinç unu ile beslenen bir bebeği omega3 vererek daha zeki yapmak mümkün değildir. B türevi vitaminler beyin nöronları arası iletişimi sağlar, bunlar eksikse yine beyin gelişimi zarar görür.

Yazdıklarım omega3 faydasızdır şeklinde algılanmasın, sadece beyin gelişimi için omega3'ün yeterli olmadığını, ondan çok daha önemli etkenler olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Ayrıca omega3'ün vücudumuzdaki asıl veya öncelikli işlevi beyinle değildir, kalp-damar sistemi, gözler ve bağışıklıktır. Beyne etkisi depresyon ve anksiyete gibi ruhsal bozuklukları hafifletme şeklindedir.

Bebeğinize 1 yaşından sonra her sabah tok karnına 1 çay kaşığı omega3 yani balık yağı verin ama bunu bebeğinizin zekasının artacağı beklentisiyle yapmayın. Kalp sağlığına ve gözlerine yatırım yapmış olursunuz, enfeksiyonlara karşı korursunuz, kemik gelişimini desteklemiş olursunuz.

Bu arada alacağınız balık yağının trigliserid formunda olmasına ve DHA ve EPA miktarının toplamda 400 mg'dan az olmamasına dikkat edin. Görseldeki ürün bu açıdan güzel bir üründür, daha bugün aynısını aldım.

(416 puan) tarafından
Allah razı olsun cok iyisin ve bilgili
(100 puan) tarafından
Tebrik ediyorum sizi . Harika bilgiler vermissiniz.  Biyoloji ogretmeniyim bende . Yazdıklarınızı okuduğumda çok mutlu oldum.
(8,819 puan) tarafından
Teşekkür ederim :)
-Reklam-
+1 oy
(546 puan) tarafından
Bizim doktorumuz 2 yaş altına balık yagı kullanmayı tavsiye etmedi
0 oy
(1,561 puan) tarafından
Balık yağı dışında beyin gelisimine fayda sağlayacak birsey bilmiyorum zaten gerekde yok bebeginize balik yağı harici kitap okuyarak görsel zekayi geliştirecek aktiviteler yaparak tv ve telefon izletmeyerek beyin gelişimini canli tutar ve geliştirirsiniz 
(416 puan) tarafından
Tesekkurler pekı balık yagı gercekten işe yarar mı. Yanı
(1,561 puan) tarafından
Bence yarar ben kızıma 12.ayda doktorunun tavsiyesi ile basladim ocean kullandik ama mollers daha iyi ve kizim suan 24 aylik ben çok zeki oldugunu düşünüyorum konuşması baya baya önde gidiyor söylenenleri hemen kapıyor tabi bu sadece balik yagi ile olmaz evde sureklj kitap okudum anlattım gösterdim aktivite yaptırdım suan gelisim olarak baya iyi gidiyoruz
0 oy
tarafından
Ben de her an balıgın kendısıne ulaşamadıgım bır bolgedeyım malesef. Arastırmıstım balık yaglarını. En iyisi bu urundu yuksek oranda. Endıselerınız otızme yonelık ıse beslenmenın öncesınde bebeğin ilgi ve oyun istedıgı her an sıze ulaşabılır olması o kadar onemli ki. Anne bebek iletişimi ciddi anlamda beyin gelişimi için 1. Sırada. Boş kavanoz ve kapağı ile etkınlık yaparken bıle.. 
(416 puan) tarafından
Yorumunuzu  dikkate alıcam kızım 16 aylık mesela sureklı benden bsıy istiyor her bakımı tamam ama yinede hırlarcasına bana gelip darlıyor özellikle ben oturup dinlenince benim ustume gelip hırlar gibi aglama sesı mesela komsunun kızı da bunla aynı o oyle degil gayet anne diyip sokagı gosterıyor filan mutlu hep. Benim ki hep bsıy istiyor be versem tatmin olmuyor. Korkuyorum bunun beyin gelısımı de sorun mu var
tarafından
İsteklerıne gec cvp verılen bebeklerin bir sonrakı istem seklı daha yuksek tepkılı olurmus. Belkı o an sıze gore kısa, ona gore uzun ertlenmıs hıssediyordur bebegınız. Bıraz daha erken ve göz hızasında sakın ses tonuyla derdını anlamaya calısabılırsınız. Cpcuklar en cok kımle vakıt gecırıyorsa davranısları taklıt ederek oğrendıgınddn ona benzıyor. Ben de hıc uzanamam, karnıma oturur. Gogsume cıkar döner döner vaktım bıle olsa asla dinlenmek ıcın uzanamam. Ya ayaktayım ya oturur vazıyette. :)
(1,561 puan) tarafından
Canim her bakimi tamamsa senden oyun istiyordur daha çok kucuk oyun kurmayi bilmez o yuzden senden birseyler bekler sen oyun oynat kitap oku etkinlik yap beraber makine boşaltın o sekilde vakit gecir kimsenin çocuğuyla kiyaslama her bebek farklıdır benim kizim da hep hırçın bi bebekti zamanla az daha sakinledi ama o süreçte ben eve girdiğimi bilmem yazın saatlerce dışarda enerjisini attirirdim kışın evde full oyun oynardık
0 oy
(1,102 puan) tarafından
Otizm yağla alakası yoktur ben öyle biliyorum bunu önlemek için bol.bol aktivite yapmanız lazım TV'den uzak tutmalı yeterlidir birde balık yağı 24 aylık üstüne veriliyor 
0 oy
(9,149 puan) tarafından
Otizm ile bu dediklerinizin hiçbir alakası yok. Varsa vardır yoksa yok.. Varsa özel eğitim alır siz bilgilenir ona göre yol alırsınız. 

Birçok doktor da balık yağı önermiyor ki şu an balık mevsimi taze balık vermek varken neden balık yağı. Herşeyin doğalı derken balık yağı kullanmak neden olsun. 

Diğer yağlar ise ben bilirim zeytinyağı, ayçiçek, tere yağı, meyvelerde bulunan faydalı yağlar onun bunun yağını ekstra niye vereyim hangi bilimsel çalışma demiş bu yağlar iyi geliyor beyin acıyor diye. Bebeğin beynini ilk açan şey sevgi temas şefkat.yeterli dengeli beslenme. Sonra ilgi konuşma oyun. Vakti zamanı gelince dersine okuluna ailenin ilgisi alakası anlamadığı yerde oturup anlatması. Yani apartmanım da bir aile var değil ki o yağ bu balık şu et yesin. Yemeye yemek bulamadıkları kışın doğalgaz ları yanmaz buz gibi ev 3 çocuğu 3 ü de derecesi var. 3ü de çalışıp işte hem para kazanıp hem en iyi okullarda en iyi bölümleri kazandı. İnanmayın böyle şeylere 
0 oy
(730 puan) tarafından
Canım bol bol ceviz mi yedirsen acaba daha kolay olur senin için bebek içinde allahım yaa anneler ne kadar abartmayı seviyoruz boşver doktor önermedikçe balık al yedir mesela çok güzel beyin gelişimi için oyunlar var bebeğine sen oyna bunlar bence daha etkili olur sen bilirsin genede 
0 oy
(227 puan) tarafından
Beyin açıcı yağ mı :) 
0 oy
(8,962 puan) tarafından
Otizm boyle bir sey degil. Balik yagiyla veya herhangi baska bir yagla engelleyemezsiniz. Haftada iki kez balik yemiyorsa balik yagi verebilirsiniz. Gelisimine mutlaka katkisi olur ama düşündüğünüz şekilde degil. Beyin acici yag dediginiz sey nedir tam olarak? Doktorlarin onerdigi beyin fonksiyonlarini gelistiren takviyeler var ama bunlar zihinsel olarak geri kalmış nörolojik bir hastaliga sahip cocuklarda kullanilabiliyor. Normal gelisim gosteren cocuklar icin degil.
0 oy
(910 puan) tarafından
İyi de otizm sonradan oluşan bir şey değil ki doğumsal 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 168 göst.
0 oy
0 cevap 143 göst.
0 oy
1 cevap 173 göst.
0 oy
1 cevap 254 göst.
...