0 oy
342 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (57 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi
merhaba hanımlar. bebegim 10 aylik istedigi seyi vermezsem ve bir iki engellersem kendisini fevrice geriye atıyor. arkasında duvar mı var düsunmeden. bir kere sertce duvara vurdu kafasını. engellenmeye tahammul edemiyor. dürtüsel oldugunu dusunmeye başladım ve korkuyorum kafası falan patlayacak Allah muhafaza. bebeklerde dürtusellik neden olur ve bu sinir asabiyet normal mi. nerde yanlıs yapıyor olabilirim. bakımını sevgiyle yapıyorum diyebilirim. neden bu kadar sinirli. bu arada ben de durtusel bir insanım otokontrolüm çok zayıftır ancak yaşım ilerledikce azaldı. genetik olabilir mi. her cevap benim icin cok degerli. tesekkur ederim
Bebek Ayı 10.5

6 Cevaplar

0 oy
(9,107 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Böyle durumların genetik de olabileceğini düşünüyorum. 

Mesela benim oğlumda da dikkat dağınıklığı ve hipersktivite var.. Aslında hala var ama bunu azalttık. 

Azaltmak da ise bana en faydalı olan şey çocukluğuma ait anılar oldu.. Kendimi düşündüm. Tam konsantre ders dinlediğim nadir zamanlar oldurdu. O zaman o dersi anlardım. Herkesin zor dediği konular dikkatimi çeker öğrenirdim. Herkesin çakıldıgi dersten iyi not alırdım. Dikkatimi çekmesi önemliydi en çok. Hocanın anlayış tarzı farklı şeyler öğrenme.. Mesela fonksiyonlar herkesin başına dertti lisede ben bayılırdım. Felsefe yi çok sevdiğimi anladım sonraları not alma alışkanlığı orda edindim üniversite de işime yaradı vs vs

Derste nasıl kopup hayaller kurmaya başlardım saçma sapan be zil sesi ile biterdi hayal tabi dersde bitmiş olur başını kaçıran sonunu nasıl anlasın gibi. 

Ders ödev yapmak zulüm hiç ödev yaptığımı bilmem 

Bunları oğlumda da sezince başladım bende eksik olanı doldurmaya çalışmaya. 

Mesela hiç ödevimin olup olmadığını soran bir ailem olmadı yada ödev yoksa şunu yapalım soru çözelim vs diyen tabi ailem de eğitimli değildi suçlamak için demiyorum 

. Yada dersin bir yerinde takıldım bunu bana anlat diyemedim kimseye 

İşte böyle şeylerle ilgili bir düzen oturtma çabasında oldum ta ki ana sınıfında başladı bu. Derste konsantrasyon bozulursa nasıl toplamalı. Çok dinleyemiyor ise eve gelince o konuyu nasıl öğrenmeli gibi gibi.

Siz de kendinizi dinleyin önce ne olsaydı siz daha çabuk toparlardınız yani kontrol etmeyi öğrenirdiniz bu şekilde destek olmanız daha kolay olur.. Sizi ne rahatlatır dı. 

Mesela oğlumu birşeye ikna etmek benim için çok kolay ama eşim devreye girince sartel atıyor çocuğun. Çünkü oğlum bana benziyor benimle konuşulmasını istediğim gibi konuşuyorum. 

Ama bazen diyorum ben ne çekilmez insanım uğraşmak zor 

Ama konu dürtüsellik olunca tabi ki sizin için de mümkün ise en iyisi uzman desteği almak 
(57 puan) tarafından
canım benim ne kadar tatlısın ne tatlı bir annesin. cevabınızı en iyi cevap seçiyorum.
-Reklam-
0 oy
(33 puan) tarafından
Benim kızımın yaşı dolacak ama bir iki aydır daha aktif ve herşeye ellemek ağzına koymak istiyor. Bir çoğuna tehlikeli değilse kontrollü dokunmasına müsade ediyoruz bazılarıyla bir daha ilgilenmiyor. Cıs olacak şeyler için ise dikkatini her seferinde dağıtarak onu kızdırmadan engel olmaya çalışıyoruz. Bebekler engellenmekten hoşlanmaz. Sinir ise genellikle ebeveynden çocuklara geçiyor . Bunu deneyimlediğim için söylüyorum. Kendini atmasına engel olun ve onun hamlelerini önceden kestirmeye çalışın . Evinizi bebeğinize göre planlayın derim. Dürtüsellik böyle değil diye biliyorum ve çok erken olduğunu düşünüyorum. Keşif yolculuğunda bence. Sakin ve hoşgörülü olmanızı tavsiye ederim. Eğer tamda böyle davranıyor olmanıza rağmen sorun devam ediyorsa bir çocuk doktorundan destek alın derim. Hoşçakalın 
(57 puan) tarafından
çok cok tesekkur ederim
(57 puan) tarafından
defalarca okudum sağ olun
0 oy
Profil image (50 puan) tarafından
Aynı benjm bebeğimde öyle 9 aylığız bizde
(57 puan) tarafından
:( anladım. gecer inşallah‍♀️
0 oy
(3,779 puan) tarafından
Benim bebegimde istedigi olmayinca cok sinirli ve asabi. Bi de tehlikeyi bilmesi lazim. Yani neden oraya dokunmamasi gerektigini. Surekli firini merak ederi bi kac kez elini yakmayacak sicaklikta dokunmasina izin verdim artik gitmiyo ,sicagin ne oldugunu ,yanmanin ne oldugunu biliyo. Bi kac kez kafasini carpti o sekil sinirli hareketler yapinca diikkat et kafani carparsin diyorum hafif inisler yapiyo . 

Bi de benim bebegim cok temkinli, cok az dustu,cok az kafa carpti. İnerken ,cikarken falan hep dikkat eder yani. Ani fevri cok hareket etmez. İlgisi var mi bilmiyorum bende cok temkinli bi insanim. Belki bana cekmistir.
(57 puan) tarafından
çok güzel maşallah. tesekkur ederim detaylı anlatım için.
0 oy
(4,081 puan) tarafından
Gorumcemin kızı öyle. 10 aylıktı dediginiz gibi sınırlıydi. Kendini hop geriye atardı. Şimdi 1.5 yasında diğer çocuklara karşı da çok saldırgan davranıyor. Dövüyor ısırıyor. Alakası var mı bilmiyorum ama gorumcemde evlenene kadar sürekli kavga ediyormuş. Kendi yaşıtlarını dövüyormuş. Goruncemin kızı tek çocuk ve el bebek gül bebek büyüyor ama ona rağmen bu sekilde
(57 puan) tarafından
hadi ya. el bebek gül bebek büyütülmesine ragmen sinirli demek. annesine cekmis demek ki.  armut dibine düşuyor gercekten. ama benim durtüselliğim yavruma gectiyse muhakkak yardım alırım. kiyamam. durtüsellik insanı cok zor durumda birakabiliyor.
0 oy
Profil image (438 puan) tarafından
Benim bebeğim daha 8 aylık sıkılınca oyuncakları sinirli bi şekilde fırlatıyor ben geri önüne koyuyorum tekrar fırlatıyor daha sert bi şekilde ayağımdaki terliği almak istiyor mesela hayır diyorum elini çekiyor tekrar tekrar yelteniyor en sonunda alamayacağını anlayınca kendini pat diye geriye atıyor bi kere bizde öyle duvara vurduk bu şimdi böyleyse 10 aylık olunca nolacak acaba:)
(57 puan) tarafından
aynı benim yavrumu anlatmışsınız işte. valla ben korktum inanın. daha dikkatli davranıyirum. ne isterse veriyorum artık.
Profil image (438 puan) tarafından
İşte ama bazen istediği şeyler olacak şeyler değil çünkü herşeyi ağzına sokuyor prize parmağını sokuyo falan :)

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 165 göst.
12 Mart 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Ceylan gelener (96 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 251 göst.
23 Şubat 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Pnar.96_ (83 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 69 göst.
0 oy
13 cevap 785 göst.
...