0 oy
159 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (20 puan) tarafından
Kızlar 3 gündür azı dişleri patlıyor, 4 tane birden çıkıyor. 2 gündür asiri balgamli burun akıntısı öksürük yutkunur emerken zorlanma var

 . Parol dolven veriyorum. Bazen düşüyor

1 saat once 38.7 oldu , duş aldırdım surup.verdim yine yükseldi. Şimdi 39 oldu yine duşa geçirdim.  Paranox fitil verecem

 Sabah 8de çocuk Dr. Randevusu var

 Başka ne yapmam lazim

2 Cevaplar

0 oy
(242 puan) tarafından
Bilirmisin bilmiyorum ama ben alkol ısıtıp ayak altina karinlarina eller bacaklarina iyice suruyor kalin giydirip uyutyorum iyice terliyerek uyaniyor degisyorum kiyafetleri iyi geliyor ateside duser
(5 puan) tarafından
Ateşi varsa sakın kalın giydirip uyutmayın bebeğinizi dahada yükselir ateşi Allah korusun havale geçirebilir Allah ım şifa versin inşallah bebişlerimize
(1,832 puan) tarafından
Siz yazınca bende öğrendim sanırim calpol parasetamol paranox da aynı gruba giriyor arka arkaya verilmiyor sanırım
(20 puan) tarafından
Sadece zibinla geziyor  hep. O uyusa bile ben uyumuyorum. Evet 3 ay önce havale gecirmisti.  Kanında enfeksiyon vardı. Haberim yoktu sadece hafif grip belirtis vardı.
(20 puan) tarafından
1 saat sonra yarım kasik calpol da verdim ben Bi daha vermem ateşinden çok korkuyorum 1 keresinde havale geçirdi diye.
(1,832 puan) tarafından
3 günden uzun sürerse enfeksiyon demişti sağlık ci arkadaşım 2 seferde gün ateşlendi oğlum şükür geçti sanırım sizde enfeksiyon var Allah yardımcınız olsun
-Reklam-
0 oy
(1,484 puan) tarafından
Benim kızımda azı dis çıkarırken atesleniyor 38.5 civari ama inatçı ateş olmuyor haberiniz olsun ilaç sonrasi düşüp öyle geciriyor.Biz bu sekilde deneyimledik.1 saat önce şurup verdim yazmışsınız post 1 saat once açılmış yani 2 saat olmuş söylediğiniz fitil parasetemol içerikli hangi şurubu verdiniz dikkatli olun paraswtemol ard arda vermeyin.Ayrica dönüşümlü ateş dusurucude min 4 saat aralıklı unutmayın lütfen.Odasini havalandirin 22-23 derece civarında tutun üstünü inceltin ateş dusuruculer 1.5 saati bulabiliyor etki etmesi  ılık nem li be ile eklem yerlerine koyun.

Bol bol ılık su teklif edin boğazı yumasin ,bal verdiyseniz daha önce verebilirsiniz,Tereyağ dut pekmezini ısıtıp verin boğazı rahatlar.Ates yutkunma oksuruk boğaz enfeksiyonu olabilir gece takipte kalın ateş için geçmiş olsun.
(20 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim canım ben dayanamam biraz erken ilaç verdim ama şu an atesi 37.6 takipteyim sabah olsa bir an evvel . 4 gündür böyle acaba enfeksiyon geciriyorsa geç kalmış olur muyum diye korku saldı içime.
(1,484 puan) tarafından
Korkacak birsey yok sadece temkinli olun Dr de zaten 3 gün düşmeyen ateşte gelin diyor ortalık salgin olduğu için.Zaten yarina randevu almissiniz panikle ard ard ilac vermeyin bol sivi alimini destekleyin formul mama aliyirsa diyelimki 6 olcu 4.5 olculuk mama koyun su yine 180 ml olsun yada sevdigi sulu seyleri teklif edin .Ayrica azı dis cikarma doneminde ateşlenen bebeklerde pek çoğumuz emin olamıyoruz benim kızımda azı dis çıkarıyor 22 Aralıktan beri rahatsız gibi ayni zamanda değil.Tam da bu aralıkta kulak enfeksiyonu başladı 4-5 Gün önce kulak cekistiriyor kasiyordu zaten  birden anne kulak diye ağlayınca ciglikla ben dis olmadığını anladım.
(20 puan) tarafından
14.5 aylik 4 gündür sadece emiyor. Başka biseyle beklenmiyor. Su bile içmek istemiyor. Su an ateşi 38.5 oldu yine. Ilık bez ile bekliyorum başında. Nefes alamıyor sanki boğuluyor uykusunda çok inliyor
(1,484 puan) tarafından
Siz bir acile götürün sabah yine randevulu doktorunuza gidersiniz en azından çocuğu rahatlatirlar.Bir de nefesi daraldığı içi  başını biraz yüksekte tutun damla damla olsada sivi alımı için teklifte bulunun geçmiş olsun.
(20 puan) tarafından
Şu an ateşi 37ye düştü.  Çok şükür. Osman gonulal izledim, 10 kiloya 5 ml ateş düşürücü vermezseniz etki etmez dedi. Ve yarım saat önce 2 ölçek calpol verdim maşallah yarım saatte düşürdü. Bir de ben aylardır kullandığım şurubu kullanıyordum, az önce yenisini açtım icirdim.
(1,484 puan) tarafından
6 aydan sonra calpol 1 tatlı kaşığı 5ml , dolven türevi 1 çay kaşığı 2.5 ml neyse geçmiş olsun
(20 puan) tarafından
Hastaneden geldim cocuk doktoru baktı uzayan enfeksiyon var. Ciğerler temiz dedi. Antibiyotik verdi 7 gün kullan dedi... kana bakilmadi.
(1,484 puan) tarafından
Geçmiş olsun antibiyotik 2-3 güne etkisini gösterir toparlar bebis
(20 puan) tarafından
Sağol ya augumentin yazdı hemen etki etti maşallah ya demek azitro antibiyotik boş bir antibiyotikmiş. 4 gün fayda etmemişti.

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 361 göst.
0 oy
1 cevap 138 göst.
18 Ocak 2024 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Asdfgoa (8 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 238 göst.
18 Ocak 2024 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Asdfgoa (8 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 325 göst.
25 Aralık 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Yasemincee (695 puan) tarafından soruldu
...