0 oy
257 göst.
Profil image 3-6 ay arası bebekler kategorisinde (254 puan) tarafından
Rota virüs ve menenjit aşıları yaptırmadım yaptırmayı da düşünmüyorum fakat herhangi bir sorun olur mu bunu da bilemiyorum doktorlar yapılsa da olur yapılmasa da olur diyorlar aşı yaptırmayıp bı rahatsızlığı çıkan ya da sorun yaşayan oldu mu tecrübeli anneler...

7 Cevaplar

+1 oy
(3,652 puan) tarafından
Peki bi sorun olurmu bilmeden neden bu yaptirmayi dusunmuyorum tavri :)
Profil image (254 puan) tarafından
Doktor yapılsa da olur yapılmasa da olur dediği için yaptırmayı düşünmüyorum dedim
(3,652 puan) tarafından
Nasil doktormus o ya yapilmasada olur diyen. Kesinlikle yapilmasi lazim rotada menenjitte. Gecen bi bayan paylasti hatta roja asisi yaptirmamis oglu 2.5 yasinda rota olmus ve cok siddetli geciriyormus
-Reklam-
0 oy
(1 puan) tarafından
Ben 19 aylık bebeğime ikisini de yaptırdım herhangi bir sorun yaşamadım bizim doktorumuz maddi gücü olan herkesin yaptırmasını tavsiye ederim dedi artık çok farklı kökenden çocuklar olduğu için okul hayatında sorun olabiliyor dedi
Profil image (254 puan) tarafından
Anladım teşekkürler
0 oy
(608 puan) tarafından
Şöyle ki rota aşısını yaptıran hafif atlatır hastalığı yakalinırsa ama yaptırmayan ağır atlatır çok aşırı derece su ve kilo kaybı hiç birşey yemek istememesi sadece serumla beslenmesi 1 haftadan fazla hastanede yatması. Çocuğun gözünün önünde günden güne erimesi gibi hiç bir anne bebeğinin o hastanede olmasını istemez.. maddi yönden bakarsak da aşırı derece de bez. 

Menenjit de ülkeye giren çıkan belli değil mülteci dolu artık. Allah korusun geçmişte bu hastalığa yakalanan insanlar şuan birine bağlı bir hayat yaşıyor. 

Biz önlemini alırız ebeveyn olarak. Allah yaşatmasın ama com riskli hastalıklar bunlar. 

Valla ben yaptırdım yaptırıyorum da doktorumuz siz bilinçli ebeveynlersiniz kesinlikle yaptırın bide oradan oraya gidiyorsunuz gerekli dedi. Keşke ücretsiz olsa da herkes yaptırsa. Ben kendimden kïstım yaptırdım hiç birşey 'maddiyat' sağlıktan ve oğlumdan önce olmaz. 
Profil image (254 puan) tarafından
Anladım çok teşekkürler uzun uzun uzun anlatmışsınız
0 oy
(8,938 puan) tarafından
Bu asilari tanidigim ve takip ettigim butun doktorlar oneriyor. Kendi cocuk doktorum ve cocuk norolojisi profesörü olan doktorumuz da ozellikle menenjit asilarinin mutlaka yapilmasi gerektigini soyledi. Bugun 2 aylık bebegi olan bir arkadasm kendi cocuk doktorlarini sormus. O da önermiş. 1 yasinda sonra daha az doz yapildigi icin 1 yas sonrasina birakma ihtimalini de sormuş. Bu kis cokca menenjit vakasi bekleniyor, evde okul caginda cocuk da varsa öyle bir hata yapmayin demis doktoru. Bunu diyen devlette bir cocuk doktoru. Bundan herhangi bir maddi cikari yok. Rotavirusu bir sekilde hastanede yatarak atlatirsiniz, belki asili bir cocuga gore xok daha agir sekilde de olsa atlatilir ama menenjit oyle degil. Yuksek oranda beyin hasari bırakan bir hastalik. Donusu yok. Bu riski goze alabiliyorsaniz yaptirmayabilirsiniz.
(1,130 puan) tarafından
Biz de bugün 3 aylıkken iki menenjitin de tek ilk dozunu vurdurduk. Geç başlayıp risk almayı gözüm yemedi :(
(8,938 puan) tarafından
Oglum 27 aylik. Epilepsi tedavisi nedeniyle bütün aşıları ertelenmisti. Once devlet asilarinin hepsini tamamladik. Rotavirus mecbur iptal oldu. Ben de bu ay icinde menenjitleri yaptıracagim.
(1,130 puan) tarafından
Çok çok geçmiş olsun. Allah şifa versin
(8,938 puan) tarafından
Amin, çok teşekkürler.
0 oy
(8,814 puan) tarafından
Eski konularda arama yaparsanız çocuğuma rotavirüs aşısı yaptırmadım şimdi hastanede yatıyoruz türü soruları bolca görürsünüz. Rotavirüsü bir bebeğin 4-5 ayda aldığı kiloyu 1 haftada kaybetmesine neden olacak kadar şiddetli ishal yapan bir virüs. Menenjit de 2 gün içinde ölüm veya ömür boyu sakatlıklar sonuçlanan bir hastalık. 
0 oy
(19 puan) tarafından
Rota virusu ölümcül olabiliyormuş Allah korusun bence imkan varsa yaptırılmalı
0 oy
(267 puan) tarafından
Yapılsada olur yapılmasada Oluru bilmem ama bu bahsettiğiniz aşılar maddi olarak biraz pahalı ama gerekli . Ben yaptırdım bize doktorumuz bu aşıları yaptirirsaniz sizin ve evladınız icin çok iyi olur ama maddi açıdan yaptıramayiz derseniz siz bilirsiniz dedi . 

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 690 göst.
0 oy
7 cevap 332 göst.
0 oy
3 cevap 218 göst.
18 Nisan 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Elf94 (42 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 405 göst.
...