0 oy
366 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (64 puan) tarafından

Merhaba bebeğim 78 günlük kakasında mukus denildiğinde bu şekilde mi oluyor? Akşamdan beri araştırıyorum ilk bebeğim araştırarak öğreniyorum burda süt alerjisinden bahsediliyor acaba bebeğimde var mi onun telaşı sardı, kontrolümüze 10 gün var doktorumuza yazmadan önce burda sormak istedim yardımcı olursanız sevinirim. Birde sürekli serum fizyolojik kullanıyorum çünkü sürekli tıkanıklığı oluyor doktor her gün kullanmami tembihledi aspiratörle çekilmeyen kakasıyla çıkar dedi ben hep öyle düşündüm ama ya o sebep değilse diye korktum sürekli kakası böyle

image


 

3 Cevaplar

0 oy
(202 puan) tarafından
Ben bir miktar mukus gördüm, uzamış ama normal geldi bana hasta olduğu içindir. Canım alerjik bebek olunca kakasında kan minik minik noktalar şeklinde, karın gurultusu, huzursuzluk ve yoğun mukus olur ishale dönük demişti doktorumuz.  Ben de bir kaç kez bu tarz kakaları sorduğumda anne sütünün yağı olarak minik taneciklerin olmasının doğal olduğunu demişti. Takipte kal bebeğinin kakasını, davranışlarını ve bedenini gözlemle döküntü var mı, huzursuz mu diye.. Ona göre doktoruna götürürsün, aklında kalmasın ama dr na da sor için rahat etsin. Sağlıkla büyüsün bebeklerimiz..
(64 puan) tarafından
Mukus hastalıktan mı oluyor? Açıkçası ben burun temizliği yaptığım için olduğunu düşünmüştür o yüzden onemsemedim bebeğimin kakası hep böyle hasta degiliz kontrole gittiğimizdede bi sorun yok gayet sağlıklı ama dediğiniz seylerden var mesela doktorumuz kolik olduğunu söyledi gaz problemimiz var beni emerken karnı genelde gurulduyor aksam kakasını yapana kadar ağlıyor baya gaz şeklinde ve böyle çıkarıyor.10 gün sonra kontrole gitcez bide burda fikir almak istedim. Acaba süt ürünlerini kessem mi doktora gidene kadar. Amin inşallah cümlemizin sağlıkla büyüsün
(202 puan) tarafından
Benim bebeğim de kolikti, akşam olmasını hiç istemezdim, Allah yardımcınız olsun.

Yoğun bir mukus göremedim ben, alerjik kaka daha yoğun mukuslu oluyor, kan tanecikleri varsa farklı yediklerini not edip druna hemen git kan yoksa vücudunda döküntü yoksa, yemene içmene devam et ama gözlemle yinede.
Gribal enfeksiyonlarda bebekler balgamlarını yuttuğu için kakayla atarlar. Sen burun temizliyorum diyince ben ondandır dedim.
(64 puan) tarafından
Amin cümlemizin yardımcısı olsun. Çok şükür kan yok hep takip ediyorum. Bebeğim 2 haftalıkken üst solunum yolu enfeksiyonundan hastanede yattı tekrar beslenirken tikanmamasi için burun temizliğine dikkat etmem gerekiyor sürekli genizde hirilti var doktoru sürekli temizle dedi aspiratörün çekemedigi kakayla çıkar deyince emin olamadim ama sizin dediğinizle ayni balgami yuttuğu için kakayla cikiyor demekki. Çok teşekkürler.
-Reklam-
0 oy
(858 puan) tarafından
Normmal gözüküyor mukus sayısı çok değil birde hastalıktan kaynaklı 
(64 puan) tarafından
Hasta değiliz aslında sadece burun temizliği yapıyorum ilk ay üst solunum yolu enfeksiyonu geçirmişti simdi hep temizliyorum beslenirken tikanma olmasin dedi doktoru
0 oy
(608 puan) tarafından
Bu kaka normal. Benim bebeğim 4 aylık böyle yapar çok mukuslu yapar hatta alerji için test verdik negatif çıktı. Doktorumuz kan olduğu sürece bekleme kan olursa alerji vardır dedi bize. 
(64 puan) tarafından
Çok şükür kan olmadı hep kontrol ediyorum var mi diye

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 229 göst.
1 Mayıs 2024 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Ayşe1453 (32 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 142 göst.
1 Mayıs 2024 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Ayşe1453 (32 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 276 göst.
18 Kasım 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Fadimana (328 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 321 göst.
12 Kasım 2021 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Fatmanur10 (15 puan) tarafından soruldu
...