0 oy
238 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (1 puan) tarafından
Merhaba herkese. Yeni üye oldum umarım doğru yere yazıyorum. 4.5 aylık kızım var. İlk bir ay gece gündüz gayet yeterli uyuyordu. Sonrasında gündüzleri yarım saati asla aşmayan emerek uyumalar başladı. Sadece iki kere yarım saat uyuyor. O da bırakınca uyanıyorn Bugüne kadar bu şekilde devam etti. O kadar yoruldum ki tarif edemem. Uykusunu almadığı için de hep huzursuz hro başında uğraşıyorum. Kendime 5 dk ayıracak vaktim yok. Yerine bıraktığım an uyanıyor. Geceleri en azından iyi diyordum. Son günlerde gece de uykuya geçemiyor. 21 de uyuyor, 20 dk içinde 40 dk bir saat sürekli uyanıyor. Biraz bağırarak, emmeden uyumuyor. Son birkaç gündür ise gece 3 gibi uyanıyor tekrar uykuya geçmiyor. Sorum şu. Uyku eğitimi hakkında neler düşünüyorsunuz. Eğitim alan memnun kalan var mı acaba. Süreç zorlu mu. Bebeğimi üzmek ve onda kötü izler bırakmak istemiyorum. Tek başıma gurbetteyim. Kızımı bir saat alacak hadi sen dinlen diyecek kimsem yok. Çok bitkinim. Bu şekilde evladıma da faydalı olamamaktan korkuyorum. Lütfen bir çıkar yol gösterin bana.
Bebek Ayı 4.5 aylık

4 Cevaplar

0 oy
(348 puan) tarafından
Uyku  düzenin var mi bilmiyorum  ama sabah 8 de en geç 9 da kalkması lazım uyuyorsa uyandir 1.5 2 saat sonra uyku moduna geçmeli uykusu 30 dk ise şu yöntemi deneyebilirsin 25. Dk odaya gir dürt veya burnuna dokun bi irkilsin  uykuya devam eder uzar ben bu şekilde uzattım uykusunu 30 dk uyuyordu gazliydi en azından eğitim alana kadar bu yöntemi  deneyebilirsin   karartma perdesi alabilirsin loş ortam 
(1 puan) tarafından
Uyku düzeni yok işte olamıyor. Uyanıyor sürekli. gece kaçta yatarsa yatsın sabah 6.5 7.5 arası uyanıyor. En düzenli şey de o zaten. Uyku saat aralıklarına dikkat ediyorum. İlk uykuyu 1.5 saat falan sonra yapıyor. Bazen yatırır yatirmaz uyandığı için hiç bırakmıyorum yine yarım saat bari uyusun diye. öyle bir uyanıyor ki hem gözleri fal taşı gibi açılıyor sanki iki saat uyuyup Uykusunu almış gibi. Uyandırmayi deneyeyim bakalım ne yapacak. Teşekkürler.
-Reklam-
0 oy
(492 puan) tarafından
Ah kuzum ah kaderdaşım. 5 bucuk aylıkken eşim doğuya gitti 2 ay gerçek anlamıyla tek başıma kaldım. Simdi yanına geldik ama yine haftada bir iki eve geliyo o yüzden seni çok ama çok iyi anlıyorum. Öncelikle bu evreleri malesef herkes yaşıyor özellikle 4 ay atağı fena bu zamanlar ve Eğitimi kafandan sil bence zaten yalnızsın yalnızlığın ne demek olduğunu en iyi sen biliyosun ki 4-5 aylık bir bebeği uyuyacak diye bir odaya terk etme. Yalnızlıkla baş edebilecek yaşta değil. Ben kendi deneyimlerimi anlatayım belki sana yardımcı olur. Ben kızım doğduğundan itibaren hep aramızda yattı eşim çok yorgunsa uykusu ağır olduğu geceler benden tarafa aldım. Sabah erken uyanmasına özen göster o uyanmıyorsa sen uyandır en geç 8 de. Sonra zaten gündüz uykularını da dengeli uyutursan akşam en geç 10 da uykusu gelir. Bi de akşam mümkünse en geç 5 te son uykusundan uyanmış olsun uyanmasa da sen uyandır. 5 ten sonra sakin uyutma ki 8-9 gibi gece uykusuna dalabilsin. Ben gece uyuttugumda salonda uyuyodu yani hemen yatağına koymuyodum. Kendime vakit kalıyordu zaman geciriyodum. Uykum gelince de kızımı da alıp yatağa öyle geçiyoruz. Gece uyanirsa yatarak hemen emziriyorum uykusu hiç açılmıyor. Umarım sizin uyku düzeniniz de çabucak bi düzene oturur. Zor çok zor zamanlar ama o kadar hızlı geçiyor ki kızım 20 gün sonra 1 yaşında olacak şu an o dönemlerini unuttum bile çoğunu. Her anını doya doya yaşa. Sürekli sarıl eğer emziriyosan sürekli emzir. Sen ona ne kadar yakın olursan ne kadar temasa sevgiye birlikte uyumaya doyurursan bi sure sonra sana kolay ulasabildigini anlayınca o da sen de rahatlayacaksin. Birebir yasamis biri olarak soyluyorum mesela su an kizim artık gece uyanirsa beni emiyor sırtını dönüp uyuyor:)) 
(14 puan) tarafından
Ne güzel maşallah darısı bize olsun inşallah ayaklarım ağrıyor artık sallamaktan bende gurbetteyim gerçekten çok zor hele birde yabancı bir ülke oldumu daha zor Allah yardımcımız olsun.
(1 puan) tarafından
Sizin bu dönemi atlatmaniza çok sevindim. Ben hiç yanıma almadım. Yatağında uyudu hep. Emzirip yatırıyordum. Hiç sallamadim da çünkü ciddi reflü sorunu olan bir bebek kızım. Kucağımda bile hafif dik konumda emziriyorum. Gazını bile çıkarken ağız dolusu kusuyor yavrum. Gündüz uykularını ben dengede tutmak istiyorum fakat uyumuyor uyanıyor. Böyle olmasına rağmen yine de saat aralıklarına özen gösteriyorum. Bazı eğitmenleri takıp ediyorum. Yahu o bebekleri 13 dakikada uyutuyotlar hiç gündüz uyumayan bebekleri bile iki saat sonra kendileri uyandırıyor aklım almıyor
(14 puan) tarafından
Rabbım şifa versin kızınıza inş tez zamanda gecer sizde doya doya kucağınızda sallarsiniz.
(1 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim. Sizlere de güç kuvvet versin Allah'ım. Gurbet ne zor şeysin sen
(14 puan) tarafından
Amin inş tsk ederim canım benim. Hemde ne zor gurbette olmak yinede bunda şükür diyelim Rabbım bir şekilde bizlerin yardımcısı oluyor.
(492 puan) tarafından
Uyku sürelerini sabahtan ayarlamaya başlarsanız siz de uyandırmaya başlarsınız. Ben İnstagram da tavsanuykusu ndaki uyku saatlerine göre uyutmaya çalıştım ama birebir uymadı tabi. Söyle yaptım sabah kalkma saatini falan baz almadım sadece gündüz kac uyku uyumalı ve kac saat uyumalı. Mesela 11 aylik kızım 2 gündüz uykusu yapıyor orda da en fazla 1 er saat diyo 1 saati geçmeden uyandiriyorum akşam da en geç 4 gibi uyandiriyorum. Ama mesela sabah geç kalktiysa 9-10 gibi gündüz tek uyku uyutuyorum ama uyandırmadan ortalama 1 bucuk saat uyuyor zaten. Akşam 5 ten sonra uykusu gelirse de huysuzlanirsa max 30 dk uyutuyorum bu sayede genellikle 9 da uyur. Tabi sabaha kadar bir kaç defa uyaniyor ama genel uykusu çok sasmiyor.
0 oy
(231 puan) tarafından

Uyku eğitimini neden çocuğu ebediyen yalnızlığa terk etmiş gibi algılıyorlar anlamıyorum. Çocuğu uyutup odadan çıkıyorsun bunda trajik bir durum yok sabaha kadar başında bekleyecek halimiz yok heralde :D ben eğitim almadım oğlum daha 3 aylık ama ilerleyen zamanlarda almayı düşünüyorum. Şuan kendimce oturttuğum bir düzen var onu anlatabilirim. Rutinleri yapmak gerekiyor. Altını değiştirme tulumunu giydirme evdekilere veda etme gibi gibi. Sonra tamamen karanlık bir odaya geçiyorum emziriyorum zaten kendisi mayışıyor gazını çıkarıp yatırıyorum. Tamamen uykuya dalmasa bile yatağına koyuyorum karnına veya poposuna yavaş yavaş pıt pıt yapıyorum uykuya geçiyor. Ben bir aylıkken rutinlere başladım gece 2 3 te bile uyanıktı. İlk zamanlar çok direndi aspiratör açtım plates topunda zıpladım 1 2 saat böyleydi ama zamanla kendi de alıştı. Gazı sancısı ağrısı yoksa saatinde artık uykusu geliyor. Bir de ben nerdeyse hiç sallamadım beşiği de sallanmıyor zaten. Uykuya geçişi zor oluyorsa kucağımda biraz destek sağlıyorum sakinleşince yatırıyorum

0 oy
(135 puan) tarafından

Benim bebeyimde 4 aylik cok gazli bebekdi surekli uyanip emmek istoyodu bebeyin ac oldugu zamanlar yedirmeden once her bezini deyisdirdiyinde karnina masaj yapiyodum youtubeda gaz masajlarina bakip yapiyodum guzelde gazlari cikiyodu sonrada doyuruyodum dik tutup gazini cikariyodum sonrada oyun oynardik cinqirakli oyuncaklari sever 4 aylik bebekler oyuncakla oynadigi zaman bazen kendi qazini cikariyo masaja gerek kalmiyo uykusu geldi zaman gozlerini ovaladigi zaman uyut oyle daha uzun uyuyo bende yalniz buyutuyorum bebeyimi esim eve isden gec geliyo bebeye cok vakit ayiramiyo kaynanam desen kendin dogurdun kendin bak benden hic bisey isteme diyo Annemlerde benden uzak kaliyo gelib gidemiyo 2 ayda bi geliyo oda cok kalamiyo mesela mutfakda is yapiyosan bebeyini yanina koy sarki soyleyerek isini gor bebeyin seni gordugu zaman aglamaz oyun oynaki bebeyin yorulsun yorulunca uzun uyur banyo yaptir sonra evi sicak yapib masaj yap rahatlar uzun uyur geceleride gazini cikar bebek muzikleri oluyo dandini dastana koyuyorum ben:)sakin -sakin uyuyo oyle 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 206 göst.
0 oy
2 cevap 133 göst.
0 oy
12 cevap 450 göst.
19 Ocak 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde BeyzeEndam (11 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 122 göst.
10 Ocak 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Aysun.1986 (715 puan) tarafından soruldu
...