0 oy
751 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (13 puan) tarafından
Hanımlar merhaba

14 aylık kızım domuz gribi oldu kuvvetl geçiriyor doktorumuzun verdiği ilaçlarla tedavi oluyoruz hava vs. Alıyoruz ama yavaş ilerliyor iyileşme öksürükten 3 gündür uyuyamıyor azalmıyor artıyor sanki sizlerin bir önerisi var mı ? 
Bebek Ayı 14

11 Cevaplar

+1 oy
(492 puan) tarafından
Bol bol çiğ sarımsak yedirmeye çalışın tez zamanda iyileşir inşallah geçmiş olsun 
-Reklam-
0 oy
(3,583 puan) tarafından
Ben gunluk sakisini öneririm canim rsv virusu oldu benim bebegimde hava antibiyotik kullandik. Ben ekstradan 3 gun de onu yaptım. Solunum yollarina iyi geliyor. Balgamli öksürüğü vardi. Ama ilac icin kullandığımız hava dışında ayrica 3 saatte bir neredeyse sadece serum fizyolojik ile de yaptim. 
(3,583 puan) tarafından
Birde bol su icmesi cok önemli gerçekten ayrica sarimsak bal limon da yapabilirsin.
0 oy
(164 puan) tarafından
2 yaşındaki kızım ve 24 günlük bebeğim domuz gribi oldular.bebegim 15 gün yoğun bakımda kaldı.kizimda evde ilaç kullandık ama o öksürük kaliyor gitmiyor.doktorlar yapcak bsey yok evi bol bol havalandırın eviniz çok sıcak olmasın diyor.kac doktora gittik hepsi aynısını söylüyor 
0 oy
(2,476 puan) tarafından
Sarımsak bal limon karışımı,kefir ve emziriyorsanız bol bol anne sütü. Geçmiş olsun canım
0 oy
(35 puan) tarafından
Bizde geçen hafta olduk 4. Bucuk aylık kızımda burun tıkanıklığı balgam ateş huzursuzluk uyuyamama ağlama krizleri oldu ben 2.3 saate bir burnunu actım serum fizyolojik ile hortumlada çektim hergün duş aldırdım aksam saatinde  suan düzeldi çok şükür bebeğinize rabbim şifa versin inşallah 
(35 puan) tarafından
Ayrıca antibiyotik kullandık 5 gün  zor oldu ama çok şükür atlattık
0 oy
(38 puan) tarafından
Tereyağ pekmez karışımını deneyin isterseniz 
0 oy
(676 puan) tarafından
Udi hindi yağı öksürüğe bire bir. Pekmege limon damlat yedir az bişey o da keser ama udi hindi yağı öneririm çocuklar için olanı çok memnun olanlr var bende dahil. Dogal antibiyotik
0 oy
(273 puan) tarafından
Geçmiş olsun canım nasıl bulaşmış bebisine hasta olan birisi var mıydı 
0 oy
(98 puan) tarafından
Belirtileri ne o grıbın cok gecmıs olsun 
0 oy
(9,150 puan) tarafından
Grip virüs hastalığıdır doktorunuz ne ilaç verdi bilmiyorum ama antibiyotik virüs tedavi etmez aksine işe yarayan bakterileri yok eder. Dr Osman gönülal antibiyotik kullanmam gerekli mi videosunu izleyin ayrıca Dr Osman gönülal öksürük fırsat mı? Videosunu izleyin. 

Tedavi için nebulizator içine ilaç verdi ise muhakkak Dr Osman gönülal bebeklerde balgam nasıl çıkar videosu var YouTube da sonuna kadar izleyin. Nebulizator ile sadece buhar evet ama grip de ventolin benzeri ilaçlar hayır. Dr Osman gönülal burun temizliği videosunu izleyin Google dan bakıp uygulayın. 

Bebeğiniz 1 yaş olduğu için bal alerjisi yoksa yarım tatlı kaşığı bal içine biraz limon karıştırın öksürük tutunca verin. 

Domuz gribi diğer gariplerde biraz daga uzun ve sert geçer. Covit gibi ama nihayetinde virüs hastalığı dır. Ve antibiyotik bakteriyel hastalıklar için verilir. 

Gribe boğaz enfeksiyonu diyip verilmez verirler ama kullanmak bu şekilde doğru değil. 

Burnunu açtıktan sonra yakasına 2 3 damla cold mix damlatın. Kafası yüksekte kalacak şekilde uyutun. Bu videoları muhakkak izleyin.

Burnu iyi acmazsanız sonrasında kulak enfeksiyonu diyip antibiyotik verirler ki o da antibiyotik tedavisi değil iladin tedavisi gerektirir. 

Malesef çata pata veriyorlar antibiyotik nerde nasıl kullanmak gerektiğini iyi bilmeseniz Kadir beyin dediği gibi daha önce bana tıp tepiyor insanı.

Kadir tugcu sahtekarlığın 3 safhası yazısını okuyun mutlaka. 

Geçmiş olsun bu videoları izlemenizi tavsiye ediyorum 
(9,150 puan) tarafından
Ayrıca grip de öksürük kesilmez virüsün akciğere inmesine balgam ile beraber sebep olur zatüre sebebidir. Mühim olan boğazı yumuşak tutup öksürüğü balgam çıkaracak şiddete getirmek gerek. Ballı limon bunlara yardımcı olur birde hava ile yapılan solunum fizyoterapisi videolarda mevcut
0 oy
(73 puan) tarafından
Bvenim oğlumda da kuru kuru öksürük hırıltı ve balgam var. Siz hangi şikayetlerden muzdaripsiniz ? Buradaki doktorlar solunum yolu enfeksiyonu dediler o kadar ilaç kullandım geçmedi 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 212 göst.
0 oy
7 cevap 359 göst.
19 Ocak 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Zehra Asüde (47 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 326 göst.
5 Ocak 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Semanurrr (76 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 421 göst.
9 Aralık 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Keyvannursena (11 puan) tarafından soruldu
...