0 oy
338 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (38 puan) tarafından
bebeğim 6 aylık olmak üzere ek gıdaya nasıl başladınız? ben evde yoğurt yaptım yemiyor. suratını ekşitiyor. ağzını kitliyor. sonra Labne kıvamında evde peynir yaptım. onu zar zor verdim. bu defa da yutamıyor. öğürüyor, kusacak, boğulacak gibi oluyor. ne yapıcam bilmiyorum. 

5 Cevaplar

0 oy
(167 puan) tarafından
Zaten doyumluk değil tadımlık olacak yemiyorsa zorlamayın 
-Reklam-
0 oy
(492 puan) tarafından
Sütten başka yiyecekler olduğunu anlasın yeter. Tadına baksın yiyecek olduğunu anlasın. Ben blw yaptım uyu ki de yapmışım 11 bucuk aylık şu an catal kasik kullanmaya başladı yavaş yavaş. Onu doyurayim derken soğuk yemek yemektense beraber oturuyoruz herkes kendi karnini doyuruyor az yediyse ben arada kaşıkla takviye ediyorum tabi. Başlarken havuç kabak vs. Parmak şeklinde doğrayıp hasladim iki parmağımla ezecek kadar yumuşak ama hemen dagilmayacak kadar da sert bir kıvamda sonra verdim eline. Bu arada ilk yardım bilgisi ve soğuk kanlı olmanız şart. Boğulma riski çok fazla çünkü. Cok oguruyor beklediginizde kendisi çıkarıyor zaten. Yogurt eksi vs olabilir ara ara verin alısacaktir. Yumurtayı beyazindan hiç ayırmadim şükür alerjisi falan da yokmuş zaten. Omlet yaptım sürekli içini zenginlestirdim. 
0 oy
(1,102 puan) tarafından
Bugün doktorum dedi 150 günlük olduğunda 1 tatlı kaşığı yoğurt öğlen akşamda 1 küp patates pütürlü şekilde 3 gün ver sonra 3 gün boyunca havuç kabak dene sonra brokoli karnabahar sonra hepsini kombin yap dedi 6 aya geçince özel tarifler kitabı aldırdi onlardan bak dedi canım zorlamadan yavaş yavaş önemli olan keyifli başlamakmis birde pütürlüye alışması zor dedi öğürdu bırak unutur oyuncak ile biraz geçsin yine dene dedi 
0 oy
tarafından
6 aşlık olduk yeni ,Dr bebek doyuyorsasütünle besle ek gıdaya  başlamayabilirsin anne sütü daha faydalı dedi dün. Tatlara alışsın diye bugün avokado dan başladım 1 çay kaşığı verdim yedi . 2 gün daha verecem. Sonra başka besin ya brokoli ya da havuç haşlayıp çatalla ezecem. Ama sağlık ocağı hemşiresi havucu cam rendeyle rendele suyunu süzün suyunu ver çok faydalı dedi. Yaptım hepsini ağzından akıttı tuhaf geldi. Yine vericem içtiğini de yüz üstü uzandığı için kustu. 

Bi yerde okudum avokado daki yağ anne üstündeki yağa en yakın yağmış. Bunlarla başladım ki tadı farklı olan şekerli olmayan şeylere damak tadı otursun diye 
0 oy
Profil image (600 puan) tarafından
İlk tadimlarda birer çay kaşiği kadar günde yeterli oliyormuş maksat tatlara alişsin. Sevmese de birkaç kez daha verin zamanla alişacaktir ama almiyorsa da zorlamayin. Sebze ve meyveleri deneyin buharda pişiron lezzeti içinde kalir daha iyi yer.

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 485 göst.
20 Şubat 2022 Ek gıda & Beslenme kategorisinde Özgekadir (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 380 göst.
0 oy
6 cevap 584 göst.
...