0 oy
301 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (37 puan) tarafından
Oksurukten gittik 2 cesit hawa we antibiyotik werdi cok tedirginim 80 günlük bebegim. Korktum ama cok hasta

8 Cevaplar

+1 oy
(8,959 puan) tarafından
Acilden verdilerse kullanmayın. Her onune gelene antibiyotik recete ediyorlar. Guvendiginiz bir çocuk doktoruysa kullanabilirsiniz. İcinize sinmediyse baska bir cocuk doktorundan daha teyit alabilirsiniz.
(4,092 puan) tarafından
Haklısınız gerçekten. Bizde bi ara gittik. Bebeğime hemen antibiyotik yazdı. Boğazı biraz kızarmış gibi ondan yazıyorum dedi bide.... Daha enfeksiyonu olduğuna bile emin değil, antibiyotik yazıyor
(8,959 puan) tarafından
Bizim cocuk doktorumuz kan tahlili yapmadan asla antibiyotik ya da antiviral recete etmiyor.
-Reklam-
0 oy
(341 puan) tarafından
Ben bebeğim 2 aylıkken antibiyotik şurup kullanmıştım canım hava da vermişlerdi endişelenme lütfen öksürük ilerlerse bronşite çevirebilir o yüzden veriyorlar bize iyi gelmişti geçmiş olsun
(37 puan) tarafından
Cok sagol canm cvbn için. Ne biliyim tedurgin oldum. Kullandigin antibiyotik ismini hatirliyormusun. 2 de hawa werdiler.
(341 puan) tarafından
Amoklavin bid di canım 10 gün kullandım  ama havaları acile gittikçe veriyorlardı evde kullanmadım
0 oy
(9,132 puan) tarafından
Öksürük için verilmez. Mesela benim bebeğimin göğsünde iltahap oldu cerrahi müdahale gördü antibiyotik aldı. Ama öksürük geniz akıntısı burun akıntısı bunlar virüs hastalığı 2 aya da olmaz 20 yaşa da. Allah ıslah etsin verenleri de. O hava içinde ventolin varsa aynı şekilde. 

Dr Osman gönülal antibiyotik kullanmam gerekli mi diye video var izleyin yotube dan. 

Dr Osman gönülal öksürük fırsat mı videosu 

Dr Osman gönülal bebeklerde balgam nasıl çıkar videosu var YouTube da sonuna kadar izleyin muhakkak 

Dr Osman gönülal burun temizliği videosunu izleyin Google dan bakıp uygulayın 

Ayrıca Kadir tugcu sahtekarlığın 3 safhası yazısını okuyun mutlaka 

Antibiyotik virüs değil bakteriyel hastalıklar içindir. 

Antibiyotik ventolin veren her doktora da bunu anlatıyorum ama yok o ezbere reçeteyi inatla veriyorlar asla kullanmam hepsi çöp 
tarafından
Bır kac sey dogru ama cok eksık bılgınız var uzatmayacagım, sadece sunu rica edıyorum, lütfen antıbıyotık kullanımına dr lar karar versın. Kendı cocugunuzda ınsıyatıf alabılırsınız ama baskalarını etkılemeyın. Burda onemli olan, bılmıyoruz kan bakıldı mı bakılmadı mı ve dıger muayenelerını. Şak diye antibıyotıkler çöp demek cok sığ kalıyor.
tarafından
Bu arada osman gönülaldan soğudum sayenızde :)
(9,132 puan) tarafından
Grip için asla doktora gitmem. İlaç karşıtı değilim. Yazılarından bunu anlamanız sizin peşin fikirliliğiniz.
Ayrica çocukta geniz akıntısı varken elimiz kolumuz bağlı bronşlara dolmasını beklemiyoruz. Oraya kadar bekleyen sağlıkçı olmanızı da annelik telaşına veriyorum.

Ben 2 kere acilde ventolin veren doktordan kaçtım ama ikisinde de grip için gitmedim.  Asla grip için doktora gitmem. Tam da bakteri ve mikroplardan bu süre de uzak kalmak için yaptığım ilk koruma budur.

Ama o mikrop be bakteri gelir mi gelmez mi bilmeden en başında antibiyotik ile faydalı bakterilere de savaş açmak doğru değil.

Grip için prof olmaya da gerek yok. Sağolsun şu an iki çocuk doktoru var birini sadece takip ederim diğerine yıllardır sormadan tek adım atmam. Virüse verilen bu sahtekarlık ilaçlarının bütün püf noktalarını da onlardan öğrendim. İyisi de var tabi doktorların bulduğumu kaçırmam. Ama onları da doktor ilaç falan vermeden yolladı diyip kötü doktor ilan ediyor halk. Çünkü ilaç şart. Antibiyotik abı hayat.
(9,132 puan) tarafından
Antibiyotik çöp demedim hanımefendi. Virüse antibiyotik çöp. I zaman hiçbir anne de antibiyotik vereyim mi diye sormasın. Madem doktor verdi kullansın. Ayda bir antibiyotik kullanıyoruz neden iyilesmiyor da demesin.

Ben burda sizin eksik bilgileriniz dediğiniz bilgiler ile kaç annenin çocuğuna koyulan yanlış idrar yolu enfeksiyonundan kurtarmış oldum da antibiyotik kullanmadılar. Siz benim yorumlarıma müdahale etmekle yükümlü değilsiniz. Ben elimden geldiği kadar da gribe antibiyotik veren doktorlara karşı olucam. Cimere de şikayetimi yapıyorum rastgelirsem. Osman gönülal çok şey kaybetti
tarafından
Cocuk hapsırdı antınıyotık basladım, kocam suya uzanmak uzere elını uzattı şak augmentın, sımdı balkondayım elımde fazladan antibitik var yoldan gecenlerden burnu akan varsa kafasına atıcam herkes kullansın. Siz benı hıc anlamadınız, sorun yok. Bu ısler boyle :)
0 oy
(4,092 puan) tarafından
Cocuk doktoru verdiyse mecbur kullanin. sonrasinda 2 ay maflor kullanirsiniz bagisikligi guclenir
0 oy
(1 puan) tarafından
Ben de kullandım 2 aylıkken viral enfeksiyonların üzerine bakteri biniyor 
(37 puan) tarafından
Werdigi 8 kilo dan itibbarrn benim bebeğim zayif yarısini wercem. Mecburen
0 oy
(72 puan) tarafından
Doktor verdiyse kullanin derim Allah korkusunda ciğerine iner zature olur bu öksürük çünkü normal geçmiyor çok zor 
0 oy
(256 puan) tarafından
2 aylık bile değildik canım kullanmaya başladık hem antibiyotik hemde balgam için toz şeklinde yarım ölçek şeklinde verdik Allah korusun bedenleri çok küçük büyük insan bile dayanamıyor kullanın doktorlar bişey görmese sezmese yazmaz vermez acil de olan doktorda buna dahi bazı arkadaşlar demiş acil yazdıysa verme diye sen ver öyle bişeyi aklına bile getirme 

Çok geçmiş olsun bir an önce düzelmesi dileği ile bebek hastalığı çok kötü 
0 oy
(69 puan) tarafından
Bnm oğlumda 3 aylık verdiler şuan 3 gün kullanıyoruz boğaz enfeksiyonu şiddetli öksürük mecbur kulandim topluyor kendini çok şükür bişi olmaz inşallah Allah'a emanetler napalim :(

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 170 göst.
0 oy
4 cevap 217 göst.
17 Şubat 2024 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Çağla* (108 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 80 göst.
8 Ocak 2024 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Nilay can (538 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 150 göst.
8 Ocak 2024 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Nilay can (538 puan) tarafından soruldu
...