0 oy
670 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (1,339 puan) tarafından
Kızıma yatmadan önce çok az pirinç unu veriyorum gece uyanmiyor ama 3 gündür kabız oldu . Kayısı suyu içmiyor yarın zeytinyağı denicem vermeyi . Sizde oluyor mu nasıl çözüm buldunuz kabızlığa ?

5 Cevaplar

0 oy
tarafından
Ishale pırınc lapası yapıyorlar evde cozum. Pırınç unu=pirinç. Yatmadan once vermenız ustune yag bal. Un seklınde oldugundan ınsulın dırencı olusturur kolaylıkla. İlla verıcem dersenız irmikle bıseyler yapın ama o da kabız yapar ekstra posalı bıseyler eklemenız gerekır menusune ama en azından kan sekerını daha yavas yukseltır. 
-Reklam-
0 oy
(488 puan) tarafından
Ben pirinç unu veriyorum kabızlık yapmadı ama pirinç ununu sade bir şekilde değil armut veya elma rendeliyorum bebek irmiği de katıyorum biraz içine pirinç ununu sadece kıvam vermesi için kullanıyorum. Organik bebek irmiği ve pirinç unu kullanıyorum belki o yüzden çünkü marketten aldığım çok koyu kıvamlı muhallebi gibi olmuştu ama organik olarak internetten aldığım püre kıvamında oluyor tavsiye ederim. Ketbox markası .
0 oy
(1,740 puan) tarafından
Bebeğiniz 1 yaşından büyük sanırım gece birşeyler vermeniz yanlış belli bi saatten sonra hiç bişey yememesi gerekiyor ki siz pirinç unu veriyorsunuz o da zararlı ayrıca bebeğiniz gece beslenmesine artık ihtiyacı yok en kolay sindirilen anne sütü ama onu bile belli bi yaştan sonra gece önermiyorlar 
(1,740 puan) tarafından
Bu arada probiyotik kullanabilirsiniz
(1,339 puan) tarafından
Probiyotik kullaniyoruz . Gece beslenmiyor akşam 8.30 gibi uyuyor uyumadan 1 saat önce pirinç unu veriyordum gece tutsun diye
(1,740 puan) tarafından
Bir kaç gün bari kesin pirinç ununu kayısıyı da yoğurdun içine karıştırarak verebilirsiniz
0 oy
(33 puan) tarafından

Aslında biz anneler bebekleri tam doyurmanın iyi olacağını düşünüyorken uzmanlar bir iki saat geçsin istiyor beslenmenin . 

Benim kızım bir yaşını dolduruyor daha pirinç unu ve pirinci kullanmadım . Yulaf ezmesi  besleyici ve posalı . Sütle veya su ile  pişirebilir,irmik veya tahıllı unlar ile kıvam verebilir meyvelerle zengin ve besleyici hale getirebilirsiniz. Yoğurtla çok yakışıyor . Elma ve tarçın da eklenebilir. Ben yulaf, tam buğday unu ve irmiği kullanıyorum genelde. Pirinci sağlıklı bulmuyorum şahsen
Aslında en güzeli alerjisi yoksa uyumadan bir saat önce süt içmesi ve gece beslenmemesi, inşallah benim kızım öyle yapar .
0 oy
(1,437 puan) tarafından
Pirinç unu zaten yararlı bir şey değil.

Bunun yerine uyumadan en az 1 saat önce yulaflı meyveli muhallebi verebilirsiniz 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 1,018 göst.
19 Kasım 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde 100502_ (46 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 550 göst.
8 Mayıs 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Kirazebru (56 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 219 göst.
6 Haziran 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde ArokTnç (7 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 1,046 göst.
14 Temmuz 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Bircocukannesi (50 puan) tarafından soruldu
...