0 oy
237 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (14 puan) tarafından
Merhabalar oğlum 6 aylık oldu ek gıdaya geçtik ama neler yapmam lazım şuan mama veriyriyorum günde kaç kere ek gıda vermem lazım yardımcı olurmusunuz ?
Bebek Ayı 6 aylık

1 cevap

0 oy
(531 puan) tarafından
Tavsiyem ilk yoğurt ile başlayın 3 gün kuralı yapın her yeni besin için. 1.gün 1 çay kaşığı 2.gün 1 tatlı kaşığı 3.gün 1 yemek kaşığı şeklinde. Böylelikle besine karşı alerjisi var ise anlayabilirsiniz. Kabak patates havuç ilerleyebilirsiniz sonrasında önce Sebze tadımlarını yaptırın ki meyvenin tadını aldığında sebzelerden soğumasın. Çeyrek Yumurta sarısı verebilirsiniz kahvaltıda yine 3gün kuralı 1.gün çeyrek yum. Sarısı 2.gün yarım yum. Sarısı 3.gün tam yum. Sarısı. İlk zamanlar öğürme, kabul etmeme normaldir. Size tavsiyem zorlamayın. Örn. 3 gün denediniz baktınız az da olsa yiyor ama sonrasında kusuyor bir süre besine ara verin. Daha sonrasında Örn. Yumurta yemiyorsa daha sonra Lor peyniri ile verebilirsiniz. Yemeklerden önce ya da sırasında su vs vermeyin. Midesi dolmasın boş yere. 6 aylık bebeğin günlük su ihtiyacı 15 20 ml diye hatırlıyorum. Yine kontrol edersiniz. Öğünlerden sonra su verebilirsiniz. Yine sormak istediğiniz birşey olursa bildiğim kadarıyla yardımcı olurum. Sağlıkla büyütün bebeğinizi. 
(14 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim
(14 puan) tarafından
Aptamil 2 numaralı mama ya geçtik de onu da kullanmaya devam edeyim mi ek gıdayla birlikte
(531 puan) tarafından
Anne sütü almıyorsa. 2 yaşına kadar devam sütü öneriliyor. Doyumluk değil tadımlık olacağı için ek gıda elbette devam edin :-)
(531 puan) tarafından
Bu süreçte kabız olabilir onun içinde günlük 1 çay kaşığı zeytinyağı verebilirsiniz. İster sade ister vereceğiniz şeyin içine ekleyebilirsiniz.
(14 puan) tarafından
5 aylıkken anne sütünü bıraktı meme reddi yaşıyoruz almıyor zorla vermek istiyorum ama ağlıyor
(531 puan) tarafından
Biberon kullanıyorsa sağıp içermeyi deneyebilirsiniz. Ya da doktorunuza danışarak anne sütüyle hazırlayın mamanızı.uyurken deneyebilirsiniz.
(14 puan) tarafından
Teşekkür ederim
-Reklam-

İlgili sorular

...