0 oy
458 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (549 puan) tarafından
3 gun sonra 6.ayi dolup 7den gun almaya baslayacak daha desteksiz oturmuyor ara da kucagimdayken oturuyor ya da mama sandalyesinde onun haricinde hep yerde durmak emeklemek oyuncaklariyla oynamak istiyor oyle yastikla falan da oturtmuyirum. Dik vaziyette oturuyor ama saginda ya da sokunda bir sey goruo ona uzanirken hop dusuveriyor. Yanlis mi yapiyorum acaba yinede kendisi oturmayi ogrenebilir mi boyle ?

3 Cevaplar

+2 oy
Profil image (2,520 puan) tarafından
Canim sen oturt artik. Buyumus bebegin. Illaki ogrenir oturmayi ama neden oturtmuyosun onu anlayamadim. Destekli oturt ki desteksiz oturmaya hazirlansin vucudu. Yuzustu yatsin bol bol. Yanlis anlama kiyaslamak icin demiyorum ama benim kizim 6 dolmak uzereyken desteksiz oturuyordu. Cunku zorlamadan abartmadan kendi istedigi kadar oturmasina musade ettim. Istemedigi zaman kendini geri atiyodu zaten. Bir de dediğim gibi sık sık yuzustu uzansin. Cok faydali.
(549 puan) tarafından
Zaten surekli yerde yuzustu durmak istiyor emekleyip oyuncaklariyla oynamak istiyor destekli oturtmaya calistigimda hemen one dogru egiliyor sikilıyor oturunca bende yere birakiyorum istedigi yere gidiyor
Profil image (2,520 puan) tarafından
O zaman etrafinda ilgisini ceken hic bir sey kalmasin (gerci kizim haliya bile ilgi duyuyor :D ). Bebegini oturt karsina ve eline onun sevdigi bir sey al. Saga sola yukari asagi hareket ettir o da kafasiyla takip etsin. Sonra eline verirsin beraber oynarsiniz.
Ya da kitap (kalin sayfali, yirtilmayan) ac onune berabet resimlere falan bakin. Ben "bak dokun hisset" kitabi aldim. Kizimi oturtuyorum arkasina da ben oturuyorum bacaklarimi acip, onun bacaklarina da kitabı koyuyorum beraber bakiyoruz (genelde yemeye calisiyor ama olsun).
(549 puan) tarafından
Bunlari bende yapiyorum ama iste gunde toplasan oturdugu surece yarim saat falandir bu yeterli olur mu ki
Profil image (2,520 puan) tarafından
Hmm bilemedim canim baska ne yapilabilir... yeterli olur heralde, sen yine de mumkun oldugunca oturt bakalim, artik gerisi ona kalmis :)
-Reklam-
0 oy
(7,202 puan) tarafından
Braz geç kalmış gibisin 5. Aydan sonra destekli 6 dan sonra desteksiz oturabiliyor bebekler neden oturtmuyorsun 
(549 puan) tarafından
Oturmak istemiyor hemen sıkılıyor kaydiriyor direkt kendini hep yerde yuzustu durmak ya da emeklemek istiyor
(7,202 puan) tarafından
Yuzustu işlerine  geliyor kolay olduğu için :)
0 oy
(232 puan) tarafından
Öğrenir ama biraz geç olabilir

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 208 göst.
20 Mayıs 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde aysays (57 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 648 göst.
0 oy
3 cevap 255 göst.
0 oy
2 cevap 186 göst.
24 Kasım 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Neslihann01 (64 puan) tarafından soruldu
...