0 oy
515 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (864 puan) tarafından

Sürekli kasıyor banyodan sonra nemlekdiriyorim hametan ve trosyd kullanıyorum ama bana mısın demiyor en son bu şekilde kızardı ne için okabkr sadece bu bölge de var 

image

3 Cevaplar

0 oy
(1,838 puan) tarafından
Siyah leke gibi olanmi egzama gibi olabilir mi yenimj oldu leke belki bilen çıkar diye yazdım 
(864 puan) tarafından
O doğum lekesi
(1,838 puan) tarafından
Kizariklik kıyafet alerjisi gibi sanki isilik gibi oğlumda da oluyor terledigi için ben bebanthol sürüyorum çok az kaşiyormu
(864 puan) tarafından
Evet kasıyor bende biraz kasıyorum tirnak degsdirmeden rahatlio
(1,838 puan) tarafından
U
Y.
U.z değildir dimi ozaman aman mutlaka götürun
-Reklam-
0 oy
(250 puan) tarafından
Cumartesi bizde de bi anda boyun bölgesinde çıktı. Kaşımaktan kanattı resmen. Hametan, stilex, Bepanthol sensiderm denedim. Stilex anlık kasintiyi aldı.  Bephantol sensiderm anlik rahatlattı ama geçirmedi. Devlette cildiyeye götürdüm doğru düzgün bakmadı bile 2 mt geriden yalandan baktı. Bebeğe Kullanılması uygun olmayan bi kremle termal su yazıp gönderdi. İçime sinmedi özelde tam kan ve tam idrar testi yaptırdım vitaminlerin baktırmak içinde test yaptırdım ama değerleri normaldi. Özelde ki cildiye doktoru travazol verdi 3,4 günden fazla kullanma diyerek. Bir de protex sabun ile o bölgeyi yıkamamı söyledi. İmkanınız varsa öncelikle bir cildiye doktoruna göstermeye çalışın. Termal su bir işe yaramıyor önermem. Travazol kortizon içeren bir krem onun için doktora danışıp kullanmayı deneyebilirsiniz bizim hem kasintiyi kesti hem kizarikliklar azaldı. Protex sabun da marketlerde satılıyor,  antibakteriyel olduğu için o bölgedeki bakterilerin arinmasi konusunda etkili olur diye katı olanını alıp kullandım. Etkisi var ya da yok diyemem suan için ama denenebilir.

Ne olduğu konusuna gelirsek inanın kimse çıkıp şu diyemiyor. 

Farkli bir besin verdiyseniz alerjik tepki göstermiş olabilir.

Kıyafetlerinde deterjan kalıntısı kaldıysa ondan olabilir.

Annenin yediği bir besine alerjisi olup sütten geçmiş olabilir.

Sabun, deterjan vb değişiklik yaptıysanız ondan olabilir.

Sıcaktan çok terlediyse olabilir.

Böcek vs. ısırdıysa yada gezdiyse olabilir.

Anne yada babanın bir şeye alerjisi varsa bebeğin de olma ihtimali vardır, alerjik maddeye/yiyeceğe maruz kaldıysa olabilir.

Ateşli bir hastalık geçirdiyse döküntü olabilir.

Ilac kullanımı olduysa (özellikle antibiyotik) alerji yapmış olabilir.

Uy.uz olabilir.

Bize söylenenler genelde bu şekildeydi. Uy.uzdan bile suphelendim çünkü suanda salgın var ve malesef kimde var bilemiyoruz. Çok şükür uy.uz değilmiş ama ne olduğunu bilen birisi çıkmadı. Umarım bir faydası olur yazdıklarımın. İnşallah kısa sürede anlatırsınız sağlıkla büyütün bebeğinizi. 
(864 puan) tarafından
Çok çok teşekkür ederim yazınız için travazol ve sabun dencm
0 oy
(9,204 puan) tarafından
Hemen acile git çocuk cerrahi görsün randevu almak zor. Muhtemelen apse var. Bazen sadece antibiyotik tedavisi oluyor ama kızarma da oldu ise apse çoğalmış olabilir. Minik bir neşter vuruluyor öyle çok irin çıktı ki içinden oğlumun dedim bu çocuk nasıl durmuş bu ağrı ile. Hiç bekleme evde. 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 269 göst.
0 oy
1 cevap 127 göst.
1 Ekim 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Reyhan123 (67 puan) tarafından soruldu
...