0 oy
201 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (3,522 puan) tarafından
Merhaba anneler,

Eeg çekimi nasıl yapılıyor, bebek uyutuluyor mu, özel hastanede doktor muayenesi sonrası o gün çekiliyor mu, kac dakikalık bir işlem? Daha önce bebeklerine özellikle 18 ay civari öncesi veya sonrasi yaptıran anneler bilgi verirse sevinirim. Tesekkur ederim şimdiden cevaplarınız icin ♡

3 Cevaplar

+1 oy
(8,938 puan) tarafından
3,5 aydan 1,5 yasina kadar cokca eeg tecrubesi olan biri olarak yanitlayayim. Eeg çekilmeden once uykusuz birakirsan iyi olur. Bu konuda her hastanenin uygulamasi farkli. Benim gittigim universite hastanesinde kloralhidrat diye bir sey iciriyoruz. Oraya gittigimizde isleme yarim saat kala iciriyoruz. Ne kadar icecegini kilosuna gore oradaki teknisyen ayarliyor. İcince uyutuyorsun. Bayiltan bir sey degil. Uyuduktan sonra derin uykuya gecmesine yardimci oluyor, cunku eeg çekilirken kipirdamamasi gerek. Bunu ictikten sonra yine de uyumadigi ya da uyandigi oldu. Uykusuz goturmek en iyisi olur. Bir arkadasimin gittigi baska bir universite hastanesinde uykusuz getirip ilac vermeden kendin uyutuyorsun, oyle cekiyorlar. Ozel bir muayenehanede Atarax verip uyumasini bekleyip öyle cektirdik. Ozellerde biraz daha ilacsiz tercih ediyorlar, cunku uyutmak icin sana zaman verebiliyorlar. Uyuduktan sonra briyantin gibi bir malzemeyle kafasina elektrotlar yapistiriyorlar. 20, 30 tane var herhalde. Sonra kipirdamadan yatmasi gerek. 20 dakika ile 45 dakika arasinda degisen cekim sureleri oluyor. Doktor muayenesi sonrası ozelde eeg icin sira yoksa o gun çekilebilir. 
(3,522 puan) tarafından
Anladim canım Ekim ayında havale geçirmişti. Haftaya pazartesi 18 aylık asisi var. Havale ve asi hakkında bilgi almak için doktoumu aradım. Doktorumda havaleden 3-6 ay sonra eğer bir sorun varsa yaptirmak dogru oluyor dedi. Bende ayin 4 une aldim. İster mi istemez mi hiç bilmiyorum. Ama yine de gitmekte fayda var. Belki havale için önleyici ilac vs verir. Eeg içinde internette tam bilgi bulamadım. Özele gideceğiz. Asi oncesi olsaydı iyi olurdu ama sansa nöroloji bölümleri bile dolmuş. Hafta sonuna aldim ama o gün istemeyebilirse hafta içine tekrardan yönlendirecektir. Acaba beklesem mi o zaman 31 inde mi alsam bilemedim. Ne zor işlemmis uyumasi lazim. Derin uyumasi lazim birde ve doktor odasını görünce bile kıyamet koparan cocuk nasil olacak o zaman bilemedim. :/

Tesekkur ederim detayli cevabin için ♡
(8,938 puan) tarafından
Cok gecmis olsun. Bizim genelde ayni gun olmuyor. Devlet sagolsun, 5 ay sonrasina falan verdigi icin doktor odasi travmasi kalmiyor :) Ayni gun degil de baska gune verse senin icin daha iyi. Cunku orasi doktorun odasindan ayri yerde bir oda. Yatak falan var, karanlik oluyor genelde. Bebek arabasiyla uyuyorsa uyutup da yataga koyabilirsin. Tabi mutlaka git, icin rahat olur. Asidan sonra atese dikkat edersin, zaten havale oykusu varsa dikkat ediyorsundur. Aklinda olsun, enfeksiyon ve ates nöbet tetikleyebilir. Dusmeyen ateslerde evde ugrasmayip direkt cocuk doktorumuza goturuyorum ben. Normalde 3 gun ates duser diye evde beklenip götürülüyor ya ben 1 gun durumu gozleyip ertesi gun hemen doktora gidiyorum. Buyudukce doktor isi zor oluyor maalesef. 1 yasindan once kan verirken bile aglamiyordu ama simdi doktorlari gorunce benimki de huysuzlanmaya basliyor hemen. Rica ederim, eminim temiz cikacaktir sonuclar. Tekrar cok gecmis olsun.
(3,522 puan) tarafından
Sagol canim cumartesi gideceğim için kesin başka gun verir. Öğlene kadar çalışıyordur. Bakalim belki ateşli havale olduğu icin istemez insallah diye ümit ediyorum.  Havale 1 2 dakika sürmüştü. Ama beyinde hasar kaldı mı, ilac verir mi, birde kreşe gitmesinde sakınca var mı diye sormak istiyorum. Ah ayni şeyi yaşıyoruz canim havaleden sonra en ufak ateşte gidiyorum. En son gittiğimde boğazda kızarıklık vardi. Az enfeksiyon cikti. Antibiyotik hemen sukur sonra rsv oldu ama onceden onlem aldığımız için rsv yi de atessiz atlattık. Ne yazik ki enfeksiyon varsa ates oluyor. Bu da benim için çok büyük korku o yuzden kesinlikle beklemiyorum. O gün gidiyorum.

Bizimki de gülüyordu asilarda 12 Aylik asisinda travma yarattılar. 3 kisi tuttu bende hic düşünemedim. Zorla yaptılar. Ondan sonra artık korkuyor.

Saglikla buyusun bebisler insallah canim ♡ cok teşekkür ediyorum.
(3,522 puan) tarafından
Merve merhaba, bir sey sormak istiyorum canim bu perşembe eeg çekilecek Allah nasip ederse randevu oluşturduk. Ama konuştuğum kadin garanti olsun diye siz bankodan uyku hapı alin dedi. Suda da eriyor zararsız dedi. Siz oyle bir sey kullandınız mı?
(8,938 puan) tarafından
Kloralhidrat kullandik biz hep. Toz olarak satiliyor. Eczaneden aliyorum, cekimden once teknisyene veriyorum. Onlar önceden hazirlamis oluyorlar, kilosuna gore enjektorde bana veriyorlar. Yarim saat önce iciriyorum, direkt uyumuyor ama saniyorum uyuduktan sonra derin uyku sagliyor. Bunu alip uyumadigi ve cekimin yapilamadigi da oldu yani :) En mantiklisi uzun sure uyutmadan goturup orada uyutmak.
(3,522 puan) tarafından
Bana sadece kacta kalkiyorsa ondan 1 2 saat önce kaldır dedi ve bankoda hap şeklinde uyku hapı var dedi onu icsin garanti olsun dedi.  Bunlar uğraşmak istemiyor demekki cok uyanan oluyorsa böyle çözüm bulmuşlar. Tesekkur ederim canim cevap icin
-Reklam-
0 oy
(273 puan) tarafından
Bilgim yok ama eeg niye çekiliyor hastami bebisin yoksa kontrolü var
(3,522 puan) tarafından
Ekim ayında havale geçirmişti canim bugun doktor ile konuştuk. Havale ve asi hakkında da, havaleden 3 6 ay sonra norolojiye gitmek ve eeg icin doktor isterse baktırmak iyi oluyormuş. O yuzden gidicez. Bakalim isterse nasil bir islem diye merak ettim.♡
(273 puan) tarafından
Bişey çıkmaz inşallah Allah bebislerimizi çocuklarımızı gençlerimizi esirgesin
(3,522 puan) tarafından
Amin canim cümlemizin inşallah cok teşekkür ederim
0 oy
(6 puan) tarafından
Biz 25gunlukken ve 3 aylıkken çekildik.ilacsiz doğal uykuda çekildi.devlet hastanesinde elektronik kabloları bağlanıyor pasta diye geçen bir malzemeyle çok uzun ve sıkıntılı oldu.malzeme soğuk geldi surekli uyandı.unuversite hastanesinde.baslik giyiyor kask gibi 20dk bitiyor uykusuz bırakınca sorunsuz geciyor.gecmis olsun.
(3,522 puan) tarafından
Anladim canim cok teşekkür ederim. Kablolu zor oluyor o zaman gittiğimiz hastanedeki nasil hic bilmiyorum. 18 aylik bizimki de cok huysuz bu aralar insallah istemez. Isterse de sorunsuz atlatırız.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 393 göst.
30 Nisan 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde uykusuz anne (216 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 144 göst.
6 Mart 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Kelebek99 (430 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 168 göst.
14 Şubat 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Cnsuuu (616 puan) tarafından soruldu
...