0 oy
302 göst.
36-48 ay arası bebekler kategorisinde (20 puan) tarafından
Kızlar 3 yaşında kızım 1 aydır sadece ateş çıkıyor başka belirti yok her gittiğimde antibiyotik verip yolladılar geçiyor bidaha başlıyor ateş.  Bugün başka doktora götürdüm Akdeniz ateşi olabilir dedi romotoloji bölümüne sevk etti bakalım ne çıkacak böyle durum yaşayan var mı moralim çok bozuk.. 

7 Cevaplar

0 oy
(307 puan) tarafından
Evet maalesef yeğeniminde öyleydi. Sebepsiz yere sürekli ateşi çıkardı Akdeniz ateşi çıktı. İnşallah sizde yoktur 
(20 puan) tarafından
Şuan nasıl peki. Nasıl bir hastalık
(307 puan) tarafından
Bi hap kullanıyo şu an hiçbir şikayeti yok yani o kadar korkmayın normal hayatına devam ediyo
-Reklam-
0 oy
(25 puan) tarafından
Benim arkadaşıma teşhisi 24 yaşında koyuldu düşünün 24 yıl böyle agriyi çekmiş.  Sebebsiz ateş karın ağrısı oluyodu. Küçük bi hapı varmış onu verdiler.  Içinde atakları düzeldi. 
(20 puan) tarafından
Bunda sadece ateş zaten sadece ihtimal dedi doktor ama o bile strese soktu beni
0 oy
(5 puan) tarafından
Geçmiş olsun. Benim oğlumda da var  romatoloji bölümü bakıyor 5 ayda bir kontrole götürüyorum. Günde iki defa hap içiyor ateş ataklari epey uzuyor her ay yerine yılda 2 defa falan ancak oluyor. Doktor sizden belli tahliller ister ve genetik olarak var mi diye bi  bakar oradan netleşir. Sizin ve eşinizin  ailesinde romatizmal hastalığı olan varsa fmf yani Akdeniz ateşi olma olasigi çok yüksek.
0 oy
(1,208 puan) tarafından
22 yasindym 5-6 yasndan belli illet hastalığı cekiyorm 

Kolsin ileri kulanmda yumrtalikta spremde bozukluk oluyor her ay sanci ates geçmiyor tedavsi yok böbrek genişlemesi oluyor enfeksiyon oluyor gecene kadar ates titreme oluyor 72 saate geçiyor daha cok ailden geliyor benm sullem hep hasta diger adi ile fmf 
(1,208 puan) tarafından
Erkkse askerlikten muaf zatn
Erken emekli oluyor
Bn bira ileri seviyism calisyamiyirm dilekce yazdm maaş Gibi yardm cikmsi icin bakalım
0 oy
(8 puan) tarafından
Merhaba

Sizde cikti mi acaba, çok geçmiş olsun 
(812 puan) tarafından
Arkadaşın diger postlarina baktim galiba akdeniz atesi tasiyicisiymis.Allah butun bebek çocuklara şifa versin
(8 puan) tarafından
Taşıyıcı da atesleniyor mu ki, teşekkür ederim
0 oy
(200 puan) tarafından
Ben yaşadım.  Benim oğlum dört buçuk aylıkken ateş nöbetleri başladı ve kanda enfeksiyon oranı çok cok yüksekti.  Beş aylıkken doktorumuz Akdeniz ateşi olabilir dedi.  Sekiz aylıkken romotoloji profesörü olsa bile çok küçük ilaç tedavisi uygulayamayız dedi.  Bir buçuk yaşına kadar birkaç kez hastaneye yatırıldı yüksek ateş ve enfeksiyondan.  Deprem döneminde bir ayda üç kez atak geçirdi.  En son İstanbul Cerrahpaşa üniversitesi hastanesinde genetik test için kan verdik.  Maalesef Akdeniz ateşi taşıyıcısı oğlum. Bizim kötü tecrubemiz bu sekildeydi. 
0 oy
(520 puan) tarafından
Bana 17 yaşında teşhis konuldu. Kardeşimde, amcamın çocuklarında var. Benim sadece karın ağrısı olurdu çok şiddetli ateşim çıkmazdı. Kardeşimin ateşi olurdu. Küçük bir ilacı var ömür boyu onu kullaniyoruz. Hamileyken, emzirirken de hep içtim zararlı bir ilaç değil. Bu hastalık organlarda protein kaçağına sebep olabiliyor. Amaç ilaçla ona engel olmak ve ateşsiz, ağrısız günler geçirmek. İnşallah yoktur ama eğer öyleyse de ne kadar erken öğrenirseniz o kadar iyi 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 136 göst.
0 oy
3 cevap 214 göst.
0 oy
0 cevap 135 göst.
0 oy
4 cevap 178 göst.
11 Ağustos 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Topraginannesiii (6 puan) tarafından soruldu
...