0 oy
203 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (67 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Merhabalar  kızlar bebegim 5 aylık doktorumuz tadimlara başlamamızı önerdi. Tadım ayında nelere dikkat etmem gerekli nasil bir yol izlemeliyim? Tadım ayından sonraki süreçte nasıl bir yol izlemeliyim? Inek yogurdu veren vsr mi soruns yok acti mi?Günde 3 öğün vermeye kaç aylıkken başlamalıyım? İlk çocuğum sorabilecegim kimsem yok yardımcı olur musunuz?
Bebek Ayı 5

2 Cevaplar

0 oy
(8,809 puan) tarafından
Peki 5 aylık bebeğe ek gıda öneren doktor bu sorularınız için yardımcı olmadı mı? 
(8,809 puan) tarafından
Valla doktorunuzun tavsiyeleri bana değişik geldi o yüzden onları da o söylesin. Kızıma 180 günlük olunca ek gıda verdim, inek yoğurdu yiyor hiçbir sorun yaşamadık. 6-9 ay arası 1 öğün tadım diğer öğün 1 çay bardağı kadar ek gıda verdim, 9-12 ay arası yerse 3 yemezse 2 öğün ek gıda verdim. Onun dışında anne sütü ve mama içti
(67 puan) tarafından
Araştırırsaniz inek sütü ve keçi sürünün farkını doktorun neden keçi sütlü yogurt ver dediğini benimde neden bunu sorduğumu anlarsınız doktorumuza guveniyorum o konuda sikinti yok sadece keci yogurdu bulmak zor bulamadigimda inek yogurdu verip vermemekte kararsizim. İnek sütü alerjik madde olarak yüksek, aşırı protein ve mineral içerdiği için bebeğin böbrekleri zorlayabilir. Bazi bebeklerde bagirsaginda kanama yapabiliyormus ve bu yuzden kansızlık olabiliyormuş bebeklerde. Keçi sütüne göre içindeki iyot çinko ve d vitamini oldukça az. Keçi sütü anne sütüne en yakın süt. Bu yüzden sordum.
(8,809 puan) tarafından
İyot, çinko ve D vitaminine bebeğinizin fazlasıyla ihtiyacı var, araştırmanızı eksik, inek sütü yerine keçi sütü önerilmesinin sebebi bunlar değil, içindeki kazein miktarı.
(67 puan) tarafından
Kendiniz diyorsunuz iyot çinko ve d vitamini bebeğin fazlası ile ihtiyacı var diye ve bunlar keçi sütünde inek sütüne göre kat kat daha fazla. Kanzein dediğimiz şeyde proteindir.  Yani dediğim gibi fazla protein bebeğin bobreklerini zorlayabilir. Yani araştırmam da eksik yok.
(83 puan) tarafından
Süt olarak riskli sayılabilir. Ama yoğurt zaten fermente olunmuş bir yiyecek fark etmez her iki sütün yoğurdundan da verebilirsiniz. Ben her ikisinden de verdim hiçbir sorun olmadı. Fermente olunması insan bağırsaklarına uygun hale getiriyor sütü merak etmeyin
-Reklam-
0 oy
(83 puan) tarafından
Bebek anne sütü emiyorsa ve başka bir sorunu yoksa 6 aydan başlasanız daha iyi olur. Genelde doktorlar 6 aydan başlamayı önerir. Bize doktor sebze püreleriyle tadımlık yapmayı önermişti. Önce 1-2 kaşıkla başlayıp gün gün 1-2 kaşık artırmak. Ben ilk brokoliyle (yeşil sebzelerle) başladım. Buharda haşlayıp blendrden geçirip (azca su katarak) verdim. 5 gün tadım yaptım. Ama bazı doktorlar 3 gün öneriyor. Sonra kabak, karnabahar gibi sebzeler. Ayın ortasından turuncu-sarı sebzelere (havuc, balkabagı, patates) başladım. Onların alerji yapma ihtimali daha çok hem de onlar tatlı olduğu için bebek daha kolay alışıyor onlara. O yüzden sona sakladım. Şimdi 9 aylığız nerdeyse çok şey yiyor. İştahı da güzel kabızlık ta yapmadı (su içmemesine ragmen). Bu sistem bende çok işe yaradı. Bebek yemeye alıştıkça blendr kullanmayı azaltın. Çatalla ezip vermenizi öneririm.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 381 göst.
0 oy
7 cevap 267 göst.
19 Ocak 2024 6-12 ay arası bebekler kategorisinde MinnieMouse (667 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 129 göst.
0 oy
3 cevap 320 göst.
5 Ağustos 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde İrem Ceren (102 puan) tarafından soruldu
...