0 oy
120 göst.
4-6 yaş arası çocuklar kategorisinde (86 puan) tarafından
Üç gündür antibiyotik kullanıyoruz ve ateş düşürücü de veriyorum ama yine çıkıyor boğazları enfeksiyon olmuş dedi dr.simdi şu turkiyedeki strep a dan ölen bebek korkutuyor beni dua edin kızıma kızlar ne yapayım ateş düşmesi için 

2 Cevaplar

0 oy
(3,523 puan) tarafından
Eger kaninda enfeksiyon varsa antibiyotik te 3 günden sonra etki göstermeye başladığı için atesi olmasi normal canim, enfeksiyon yapıyordur. Birde ates dusurucusunu kilosuna gore vermek cok önemli eger az veriyorsanız etki etmiyor olabilir. Kilosunun yarisi kadar ml vermeniz lazım. Mesela 10 kilo ise 5 ml verilmesi lazım. Eger cok dirençli ise ilik dus vs aldırmaniza rağmen hala dusmuyorsa doktora gidin. Serum vs verilsin. Geçmiş olsun.
(86 puan) tarafından
İkinci kez acile gittik bugün gittiğimizde düşmüştü ama mesela ilacın etkisi geçince tekrar başlıyor cikmaya
(3,523 puan) tarafından
Buyuk bir ihtimalle enfeksiyon olduğu içindir canim antibiyotik kullandıkça enfeksiyon azalacağı icin atesi düşer diye düşünüyorum. Kac saatte ne veriyorsunuz? Kilosuna gore mi veriyorsunuz?
(86 puan) tarafından
Kilosu 16kg ne kadar vermeliyim içinden çıkan ölçek kadar veriyoruz yani 5 ml mi oluyor
(3,523 puan) tarafından
Kilonun yarısı kadar vermeniz lazım canim calpol de 4 saatte bir 8 ml vermeniz lazım ki ben mesela doktorumun tavsiye üzerine bile 11 kiloda 7.5 ml veriyordum.
(3,523 puan) tarafından
O kaşıklar 5 ml oluyor. Ustune 3 ml daha eklemeniz lazım.
(714 puan) tarafından
Antibiyotik doktorun verdiği şekilde alınır. Fazlası verilmez 5 ml günde duyirsa bestir
(3,523 puan) tarafından
Canim benim antibiyotik ten kim bahsediyor. Ates düşürücü antibiyotik mi?
-Reklam-
0 oy
(9,106 puan) tarafından
Doktor test yaptımı. Strep a gibi bir durum olursa dilde paslı görünüm ağızda kötü koku olur wbc değeri 17 lerin üzerine çıkar. 

Ayrıca o tv deki haberi görüp korktuysaniz ben doktora sordum. Strep a bu şekilde bir ölüme sebep olmaz muhtemelen yoğun bakımda yanlış dozda verilen adrenalin sebep olmuştur dedi. 

Strep a nın anlaşılmamak gibi bir durumu yok yani bu dediklerimin olması gerekiyor. Ayrıca antibiyotik alınca da hemen kontrol altına alınan bir bakteri. Ama wbc değeriniz 14 den düşük ise virüs kaynaklı dır ki o zmaan da antibiyotik gerekli değil demek oluyor..

Bunlar doktordan aldığım bilgiler 
(86 puan) tarafından
Dr tahlil yapmadı cnm boğazına bakınca boğazları iltihap olmuş dedi antibiyotik yazdı iki gündür kullandım da yarın üçüncü gün olacak ins sanırım yarından sonra duser

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 164 göst.
7 Mart 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Mlk6 (363 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 126 göst.
22 Şubat 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Duruberamoms_ (66 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 181 göst.
14 Temmuz 2023 36-48 ay arası bebekler kategorisinde hiraamine (33 puan) tarafından soruldu
...