0 oy
334 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (26 puan) tarafından
Merhaba arkadaşlar kızım 5 ay 6 günlük sütümün yetmediğini düşünüyorum kızım doymuyor. Bende yavaş yavaş ek gıdaya geçirdim 4 gündür yoğurt, havuç haşladim zeytinyağ ile karıştırıp öyle verdim. Yarında kendi sütümü  sağıp bebe bisküvisi ile karıştırıp vereceğim başka ne verebilirim. Bana önerebileceginiz neler olabilir.

6 Cevaplar

0 oy
(2 puan) tarafından
Merhaba 

Ek gıda sürecine doktor kontrolünde gecseydiniz bari sütünüz yetmiyorsa hazır mama ile destekleyebilirdiniz neden acele ettiniz.
(350 puan) tarafından
Mama sağlıklı bir şey değil ki ev yemeklerine başlamali  ben 4 aylıkken başladım sutumde yeterliydi hazır gıdalar ne kadar sağlıklı olabilir yoğurttan  havuctan zeytinyağından  hayatımızı doktorlar idare etmemeli bu kadar bağlı kalmamalıyız reçetelere
(1,021 puan) tarafından
Ev yemekleri sağlıklı ama daha sindirimi tam olusmamis  bebisler için zararlı olabilir laktoza hassasiyet oluşabilir öbür boyu sut ve yoğurt yiyemiyebilir
-Reklam-
0 oy
(250 puan) tarafından
Bizde o zamanlarda başladık bebe bisküvisi vermeyin bebeğe ağır gelebilir bal kabağı, patates,elma,armut,muz, avokado bunları verin tek tek az az ben dikkat ettiğim halde kabız oldu ne verirsem içerisine zeytinyağı ile su koydum biraz fazla koydum zeytinyağını kabız olunca ve kuru kayısı haşlayıp verdim bu şekilde sorun olmadan düzeldi büyük ihtimalle sizin bebeğiniz de ek gıdaya geçtiği için metabolizmasi düzene girene kadar kabızlık sorunu yaşarsınız.Biz bu şekilde ilerliyoruz yedinci aya girince de yavaş yavaş çorba yumurta peynir vermeyi düşünüyorum :)
(26 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim bilgileriniz için dediğiniz gibi yapayım bende ☺️
0 oy
(618 puan) tarafından
Bisküvidense sebze çorbası yap muhallebi kıvamında lapa mevsim sebzelerini dene tek tek verme bisküvi
0 oy
(17 puan) tarafından
Trendyolda çok güzel bi ek gıda tarif kitabı var her gün birini yapabilirsin ben aldım memnunum sen de bak istersen
(148 puan) tarafından
Kitabın ismini yada linkini yazabilir misiniz
(36 puan) tarafından
Linki var mi yada resmi
0 oy
(67 puan) tarafından
Bende başladım.  Doktorumuz meyveleri sona almami öncelikle sebzelerden baslamamizi istedi.kabak,patates,havuç,brokoli gibi haşlayıp vermemi istedi. Ama komple püre gibi verme biraz puturlu olsun bebek ona alışsın ileride et gibi çiğneme gerektiren besinlerde yutma sorunu yaşar dedi. Onun haricinde keçi yoğurdu ver inek yoğurdu verme dedi arastirirsan internetten neden olduğunu anlayacaksın. Yumurta haşlayıp ama sadece sarisini ver dedi beyazı alerjik madde bakımından yüksekmiş. Avokado verebilirsin çok besleyici ama az ver dedi. Daha sonra muz verebilirsin elma armut dedi. Ama portakal mandalina çilek yasak. Ben de burda yakın zamanda bu soruyu sordum ama herkes çok biliyor 6 aydan önce verme diyor. Eger bebegin kafasını dik tutabiliyorsq ve destekli oturabiliyorsa yüksek ihtimal ek gıdaya hazir oluyor. Ve yapılan araştırmalara göre ek gıda alan bebekler daha çabuk emekliyim yürüyormuş tabi ne kadar doğru bilmiyorum benim de ilk çocuğum. Ha bir de unuttum sebzeleri hastayken et suyu kullan dedi doktor.
0 oy
(66 puan) tarafından
Bizde 5 aylıkken başlamıştık. Yoğurt çok severdi haşlanmış havuç kabak patatesi yoğurtla birleştirir öyle verirdim bazen de ayrı verirdim ama bu besinler doymadı için verilmiyor bu dönemde sadece tadım aşaması oluyor ilk ay. Eğer bebeğiniz doymuyorsa ya sütünüzü arttırma çabalarına girebilirsiniz yada ek mama başlayabilirsiniz tabiki doktorunuza sorup. Biz doğduğumuz dan beri meme mam birlitke gittigimiz için ek gıdaya çabuk alıştı.  

Yalnız bebe bisküvisi uygun değil. Fazlaca şekerli ve birçok katkı maddesi var. Çocuğum bir yaşında şuan sadece günde bir iki kez veriyorum oda eliyle yemeye alışsın diye. El yapımı ise buskiviz yine de çok tercih etmeyin derim
(26 puan) tarafından
Tamamdır bilgileriniz için çok teşekkür ederim. Sütümü arttırma yönündeyim bende inşallah eskiye dönerim. Ara öğünlerde bunları versem bile olur.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 171 göst.
0 oy
7 cevap 279 göst.
10 Temmuz 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde EsAy1722 (113 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 113 göst.
12 Mayıs 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Mevsimim (371 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 235 göst.
3 Ocak 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Aysnr22 (120 puan) tarafından soruldu
...