0 oy
167 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (353 puan) tarafından
Kızlar az önce su içiyordu oğlum birden boğazında kalır gibi oldu öksürdü falan sonra ağlamaya başladı tam ağlaması öksürmesi durdu derken aniden burnundan kan gelmeye başladı beş dk boyunca durmadı hiç. Şimdi kesildi kanaması yok ama tedirgin oldum. Başına gelen var mı acaba?

5 Cevaplar

0 oy
(960 puan) tarafından
Bir yerden düştü mü, yada çarpma felan oldu mu 
(353 puan) tarafından
Yok hayır su içti boğazında kaldı sonrasında burnundan kan geldi
-Reklam-
0 oy
(6,399 puan) tarafından
Kılcal damarlarında sorun vardır yeğenime ara ara oluyor bir KBB doktoruna gösterin mutlaka 
(353 puan) tarafından
Su içip boğazında kaldıktan sonra mı oluyor yeğeninizde acaba
(6,399 puan) tarafından
Hayir ara ara durduk yere oluyor şu içip boğazında kalan birinden kan akması da normal değil zaten
0 oy
(366 puan) tarafından
Şu içtikten sonra kılcal damarlara zarar gelmiş olabilir canım yinede doktor baksın için rahat etsin
0 oy
(9,106 puan) tarafından
Ikk çocuğumda oldu. 11 yaşında hala kanar. Muhtemelen burnunu karıştırıp yara yapmış dedi doktor. Ama öyle birşey ki. 3 4 ay hiç kanmamıştı geçen sabah yine kanadı. Kuru ortamda. Fazla hapşırık da. Grip olmadan hemen önce kanar. 

Bizimde 3 buçuk yaş civarı başladı.. Bazen öyle çok kanadı ki acile giderdim korkudan. Sonra alıştık bununla yaşamaya. İlk okula kadar burnunun kanını kendisi nasıl durduracak onu öğrettim. Burun kanatlarına bastırıp 10 a kadar sayıp çekecek elini. Asla başı geriye yaşamayacak vs. 

Bir doktor kendisi yapmıştır dedi bir diğeri alerjik durumlarda oluyor dedi. 

Ama bence kendisi yaptı çünkü kan her seferinde aynı burun deliğinden geliyor. 

Tekrar olursa en dikkat etmeniz gereken şey. Asla başını geriye yaslamayın. Hafif öne Eğin. Dolapta soğuk buz bulundurun burnuna uygulayın veya burnuna soğuk su çektirin.

Kanama esasında dikkat edin tek burun deliğinden geliyor ise demektir ki burun ön kısmı kanıyor ikisinden birden kanama varsa tehlikeli demektir. Bunu anlamak içinde başı asla geri yaslamayın çünkü kan genize falan dolup ağız içi kan içinde kalıyor. 

Ben oğluma bu yüzden herşeyi öğrettim çünkü ilk okulda öğretmeni burnuna tampon sokup başını geri yasladigi için çocuğun ağzı burnu kan içinde kalmışdı. Öğretmenler neden ilk yardım bilmiyor onu da anlamadım. 

Sulfarhin adında bir krem var bir dönem onu kullandık kanaması azaldı ama geçen tekrar kanayinca yine kullanmaya karar verdim. Peteklerin evu kurutma su da çok sebep oluyor. Birde burnunu sabahları şırınga ile temizliyorum. İçeride olan kurumuş sümük de kanamaya neden oluyor 
(353 puan) tarafından
Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Bir kere oldu aslinda yani doktora da sorduk su içerken boğazında kaldığı için basınç yapmış olabilir ve damar zedelenmiş olabilir dedi. Bilgileriniz için ayrıca teşekkür ederim. Bu arada şunu da dipnot geçmek isterim ben de bir sınıf öğretmeniyim ve fakültede ilk yardım dersi alıyoruz aslında. Fakat sanırım sizin öğretmeniniz o dersi almamış ya da derste uyumuş :) Tekrardan çok teşekkür ederim
(9,106 puan) tarafından
Sanırım dediğiniz gibi olmuş. Umarım tekrar etmez. Geçmiş olsun.
0 oy
(439 puan) tarafından
Kılcal damarları incedir. Öksürürken blki zorlanmıştr. Korkulacak bişey oldğumu sanmıyorum oğlum 4 yaşında 2 yaşından beri burnu ara ara ozlkkle küçücük bi temas alsa dahi yada grip olup devamlı burnunu silerse çok sıcak  zamnlarda vs. Burnu kanıyor. Hatta geçen hafta grip oldu burnu 3 gün boyunca ara ara kanadı bi biri bi diğeri neyse hafta sonu burnu kanayanca peçete yetiştiremedim biraz ağzına doldu kan ondan mı midesi bulandı noldu bilmiyorum çocuk bi an öksürük krizine girdi kusacak sandım biraz sırtına vurdum sonra birden avucumn içiyle balgamlı kan attı endişe edip acile götürdüm doktor yoğun enfeksiyonlarda olablir bu tarz kanamalar dedi haff ciğerde enfeksiyon varmış antibiyotik başladık. Ve bzde burun kanaması genetik bndr kız kardeşimde bazı akrabalarımda burun kanaması yaşıyorz çocukken bnm kanama mı durduramaz doktor götürürlerdi gecenin bi yarısı hatırlıyorum. Şuan 25 yaşındayım hala daha yaz aylarında ve stres olduğum zamanlar burnum kanıyor eskisi kadar olmasada. Hele kız kardeşim oyle zamanlar oluyr ki rulo rulo peçete harcıyor. Halbuki o tampon yaktırma işlemi yaptrdı yine ona fayda etmedi

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 401 göst.
1 Şubat 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Mnçakir (55 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 163 göst.
14 Haziran 2021 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Ozlem27 (112 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 344 göst.
6 Nisan 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde ozgeismail (140 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 1,127 göst.
22 Kasım 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Kzcn61 (55 puan) tarafından soruldu
...