0 oy
331 göst.
Doğum Sonrası Anne kategorisinde tarafından
Kızlar bergamot çayını içtim meğerse emziren anneler ve hamileler tüketmemesi gerektiğini yazıyor internetten okudum fakat detaylı bişey yok. Ne zararı var bilen var mı. Üzüldüm inşallah bebeğime bi zararı olmamıştır. 

2 Cevaplar

0 oy
(76 puan) tarafından
Ay bende içmiştim zararı olduğunu bilmiyordum sizden öğrenmiş oldum.
tarafından
Valla internetten bakın çok tüketilmeleli ve tüketilince 2 hafta felan ara verilmeliydi fazlası zarar oluyormuş. Dozunda alınca faydası varmış. Sizde sütünüzde azalma oluyor mu benim 2 gün n sütüm azalırdı acaba içtiğim için mi bilemedim. Gece içeyimdedim internette emziren anne ve hamileler tüketmemeli Dr kontrolünde tüketmeyi deyince içmedim
(76 puan) tarafından
Yoo hiçbir azalma olmadı valla
-Reklam-
0 oy
(761 puan) tarafından
Hamilelikte ve emzirirken de içtim ve içiyorum. Siyah çay ve bergamot karışık (beraber). Hiç bir sorun yaşamadım ve doktordan da içme uyarısı almadım. İlk defa duydum. 
tarafından
Ya bana Dr emzirirken bitki çaylarını önermiyoruz demişti o da idrar yolu enfeksiyonu için bitki çayı içsem ilaç kullanmasam diye sorduğum soruya bunu cevaplamıştı.
Ben içtiğimde 2 gün sütüm azalıyor Bebekte  gaz oldu olmadı ne oldu hatırlamıyorum ama sütüm azalıyor acaba o çaydan mı demiştim. Fakat aklıma bi internetim bakayım diye akıl etmedim o samandabebekte çok küçük düşünmeye vaktim yoktu gece yaptım içecektim dur bi internetten bakayım derim emziren anneler ve hamileler tüketmemelii veya Dr kontrolünde danışarak tüketmeli diye yazmış internetten. Buraya sorayım dedim.
tarafından
Bende bergamot limon siyahçay sütle kaynatıp tüketiyordum. 4 bardak içip sonrasında başım ağrır midem bulandırdı ama seviyorum 3 haftada bir içerim meğer yan etkileriymiş bunlar sonra böyle olunca 2 bardak içtim başım ağrır diye zatın günde enfazla 2 bardak tüketmeli 2 hafta ara verilmeliymiş bilmeden de öyle yapmışım doğru yapmışım fakat bebeğime zararı olmuşmu endişe ettim ya
Sizde öyle bi durum oluyor mu süte azalma vs
(761 puan) tarafından
Hiç öyle bir sorun yaşamadım. Ama günde en fazla 1 fincan içiyorum zaten. Hamileliğin ilk döneminde özellikle bitki çayları sıkıntı yaratabiliyor ama günde 1 fincandan sorun yok derdi doktorum (doğumu tetikleyen çaylar hariç). Şuan emziriyorum ve çok aşırıya kaçmadan yine bitki çayları tüketiyorum. Şöyle örnek vereyim ama, internette dereotu sütü arttırır diyor, benim burada bir kağıt verdiler dereotu sütü azaltır çok tüketmeyin yazıyor. Hangisine inananayım. En iyisi doktorunuza birebir tükettiğiniz şeyleri sormak. İnternetten daha güvenilir.
tarafından
A evet dere otu  roka maydanoz sütü azaltır diyor internetten burda da dere otu  çoğaltır diyen olmuştu. Gerçekten bilgi kirliliği çok internette. Bende sadece tüketilmemeli diye gördüm fakat nedeni hiçbir sitede yazmıyor
(761 puan) tarafından
Çoğu sayfa kopyala yapıştır zaten. O yüzden ben çok fazla înternete bakmıyorum. Buraya yazıyorum, en azından tecrübelerimizi paylaşıyoruz. Roko maydonoz vs gibi sütü azaltan şeyleri tüketince yanına arttıran şeyleri de yiyiyorum. Dengede tutarsanız hiç bir sorun olmaz. Salataya giren ufak maydonozdan ne gibi sorun olabilir ki. Sizin bitki çayınız için de aynı şekilde. Aşırıya kaçmamak şartıyla günde 1 fincan sorun yaratmaz. Ama dediğim gibi şüphe duyduğunuz yiyecekleri not alın ve doktora sorun. Kesin bilgi alırsınız.

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 520 göst.
0 oy
3 cevap 414 göst.
7 Aralık 2019 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Elif mislina (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 1,093 göst.
4 Eylül 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde H.Ada (149 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 358 göst.
24 Şubat 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Nur bebek (23 puan) tarafından soruldu
...