0 oy
279 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (416 puan) tarafından
Benimki bensiz durmuyor mecbur benimle her yere götürüyorum. Bi hastaneye git gel en az işin 4 saat yolda dahil. Dün hastane işimiz vardı kayınvalidemde geldi. Ben bi kan almaya gittim hastaneyi yıkmış. Bi geldim güvenlik kadının kucağında kayınvalidem yanında oturuyor. Oyalayamıyor hiç. Sonrada diyor ki götürme soğuk kar var ben evde bakayım. Şimdi orda beni görerek durmayan çocuk evde nasıl duracak kızlar sürekli bana bırak diyip duruyor. Bende diyorum ki ben nereye bebeğim oraya. Arabayla gidip geliyoruz zaten hastane içi de sıcak nişe hasta olsun ki kar bile olsa. Yanlış mı düşünüyorum. Ben zaten işe başlayacağım bi buçuk yaşında olunca. O bakacak ama istiyor ki hep bakayım

5 Cevaplar

0 oy
(884 puan) tarafından
Evde daha rahat durur, oyuncakları var kendi evi güvende hiseder. Buyudukce oyalamayı öğreniyorlar. Benimde kayinvallidem oyalayamıyordu, kayınpederimden göresiye öğrendi.  Hic tasalanma, o yüzden durur bebeğin. Bakacaklar yapacak bir sey yok
-Reklam-
0 oy
(9,157 puan) tarafından
Bende senin gibi oğlumu taşıdım durmaz diye. Sonra yakın mesafelere bırakmaya başladım. Bakkala markete gittim bırakıp. Hala arkamdan biraz ağlar. Eve beraber gireriz kapıdan bırakmam. O oyuna dalınca kaçarım. Bazen olmadığımı görünce ağlar ama susar. Evde çocuğu zaptetmek daha kolay. Aka çocukları alıştırmak için kısa mesafelerle yavaş yavaş zamanı uzatarak alıştırın bu duruma. Vallahi çok büyük rahatlık oluyor. Ben birde her gün abisini okula araba ile götürüp getiriyorum bebekde yanımda kar kış her gün gidip geldik. Yani annemin kucağına alıp pışpışlayarak durduracak bir sağlığı yok o yüzden bırakamadım uzun süre. 
0 oy
(486 puan) tarafından
Benim kızım 16 aylık. Daha ufakken hiç kimseyle uzun süre yalnız kalamaz zannediyordum ama 5 aylıktı sınava gitmem gerekti annem ve babam 5-6 saat baktılar. Pek sorun çıkarmamış meme aramış sadece. Sonradan yaptığım denemelerde gördüm ki benimleyken evet ayrılmak istemiyor ama bırakıp gittiğimde bir kaç saatliğine bir şekilde oyalanıyor. Daha geçen ay eve temizliğe gelen ablamızla bıraktım markete gidip geldim farketmemiş bile gittiğimi. Diyeceğim o ki tek başınıza gitmeniz gereken yerler olacak zamanla. Strese girmeden ufak denemeler yapın böylece gerçekten bir işiniz olduğunda gönül rahatlığıyla bırakırsınız. Kayınvalideniz bir dikkatsizlik yapmış. İnsanlık hali hemen kestirip atmayın :)
0 oy
(1,437 puan) tarafından
Oğlum 6 aylıkken ameliyat oldum 1 gün eşimle kaynanam baktı. 7. aya girince daha iyi durmaya başladı anneme bırakıp çıkıyorum zaten en gıdaya da öğün olarak geçtik.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 226 göst.
18 Mart 2024 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Aslı 2 (61 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 397 göst.
0 oy
3 cevap 307 göst.
0 oy
10 cevap 473 göst.
...