0 oy
274 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (246 puan) tarafından
3 aylıkken sağlık ocağı vegaferon diye bi damla verdi ama bn kullanmadım içeriği iyi değil dedikleri için. Simdi 4 buçuk aylık hangi damlaları kullanmam gerekiyor daha hiç kullandığımız damla olmadı. Demir vitamin kan damlası olarak ne öneriyorsunuz hangilerini alayım. Bi de bunları kullanmadığım için bebegimjn kilosu az olabilir mi? 4 buçuk aylık daha yeni 5300 kilosu. O geçenlerde arkadaşım söyledi o da bu damlaları kullanmiyormus onunda bebeginde kilo alımı azdı ama damlaları başladıktan sonra kilo almaya başlamış oyle bir sey olabilir mi gerçekten bi alakası var mıdır? 

8 Cevaplar

+1 oy
(8,959 puan) tarafından
Bu zamana kadar d vitamini vermediniz mi? Demir ve kan ilaci ayni sey. 4 aylikken baslaniyor. D vitamini farkli. O dogumdan itibaren ya da 15 günlükken baslaniyor. 
-Reklam-
0 oy
(1,246 puan) tarafından
Demir zaten kan ilacı. Bestiron içeriği güzel bı marka. Demir eksikliği bebeklerde en çok görülen sorun ve ilerde anemiye neden oluyo. Bence hemen başlamalısınız.
(246 puan) tarafından
Vitamin ne oluyor peki o da veriliyor mu
(1,246 puan) tarafından
D vitamini veriliyo 1 yaşına kadar. Birde Demir ilacı. D vitamini de çok önemli. Boy kilo ve beyin gelişimi için
(246 puan) tarafından
D vitamini hangisini kullanayım peki o da söyler misiniz
(1,246 puan) tarafından
Bu zamana kadar kullanmadiysaniz çok büyük hata etmişsiniz. Ocean D 400 günde 3 damla yada 1 puf şeklinde kullanmaniz gerek. Bestiron da demir yani kan ilacı.
0 oy
(307 puan) tarafından
D vitamini doğumdan itibaren kullanılıyo demir 4. Aydan itibaren. D vitamini olarak ocean demir olarak bestiron kullanıyoruz. Ocean demir bize hiç yaramadı yükselmek yerine kan değerimiz düştü o yüzden bestirona geçtik 
0 oy
Profil image (151 puan) tarafından
ilaçlar hakkında çok bilgim yok Ama şunu söyleyebilirim ben her ikisinde hiç kullanmadım maşallah oğlumun kilosu hep iyiydi şu an ayaklandığı için artık biraz yavaşladı kilo alımı ama 3 aylıkken kilosu gayte iyiydi ayına göre hatta ileri de idi 
0 oy
(1,464 puan) tarafından
Kan ve demir ilacı aynı şey. Vegaferon diye bahsettiğiniz demir ilacı. Birde D vitamini var. Onu doğumdan itibaren veya 15 gün sonra kullanmaya başlıyor bebekler. Demir ilacını ise 4. aydan itibaren. D vitamini özellikle çok önemli çoktan kullanmaya başlamanız gerekirdi. Demir için çok geç kalmış sayılmazsınız biran önce ikisinide alıp kullanmaya başlayabilirsiniz. Alakası varmı bilmiyorum ama geçenlerde bir tanıdıkla konuşmuştuk aynı şeyi. Bebeğinin boyu kilosu hep geriden geliyormuş ve 10 aylık olana kadarda hiç demir ilacı kullanmamışlar. Aşı ve ilaç karşıtı kendisi. Başka bir doktora gidince doktor kızmış bunlara hemen demir ilacına başlatmış. Bir kaç ay içerisinde kilo alımı boy uzaması bir anda arttı çok pişmanım bu zamana kadar kullanmadığım için demişti. Tabi tamamen ilaçla alakalı mı bilmiyorum kendisi öyle söylüyor. 
0 oy
(1,348 puan) tarafından
Doğduğundan 1 yaşa kadar d vitamini damlası kullanılması lazım. Demir ve kan damlası ikisi aynı şey. Ben sidefer kullandım kızımın kan değerleri çok iyi çıktı. Size birebir şahit olduğum olayı anlatayım. Arkadaşım kan damlasını kullanmadı yani hiç kullanmadı 9 aylıkken kan vermek için gittiklerinde çocuğun kan değerleri baya düşük çıktı şimdi kan damlası verdi doktor 1 ay sonra tekrar tahlil istedi. İhmal edilmemesi gereken vitaminler çünkü bebeklere dışardan bu vitaminler gelmediği için kansızlık ve vitamin eksikliği oluyo kilo alımını beslenmesini felan etkiliyo ihmal etmeyin derim.
0 oy
(3,578 puan) tarafından

15 günlükken d3 e başlamanız ve 4 aylikken demir yani kan ilacına başlamanız lazim. Demir ve kan ilaci ayni seyler canim, baska bir vitamin kullanılmıyor. Bunlar kilo alımında ziyade vitamin degerleri eksik olmasın, takviye amacı ile kullanılır. Kilo alımını etkilemez. 


D3 vitamini genelde uzun yıllar kullanırsın. Sadece belli aydan sonra 400 iu yu 600 iu ya çıkarman lazim. Demir ilacını da ne kadar kullanman gerektiğini doktor belirler. Eger demir eksikliği yoksa ek gıdadan alacağı için ek gida donemi biraktirabilir. Ama doktor kendisi söylüyor.

Ekstradan bagisikligi için bir sey kullanmak istiyorsan genelde 1 yaşından sonra kullanmaya başlarsın. Ama omega vs bunlari doktoru ile konusup baslayabilirsin.
0 oy
(171 puan) tarafından
Ocean kaliteli bir marka direkt bakabilirsiniz

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 533 göst.
0 oy
2 cevap 295 göst.
0 oy
3 cevap 169 göst.
11 Haziran 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Mihribannnnnn (75 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 187 göst.
23 Şubat 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Delinin biri (183 puan) tarafından soruldu
...