0 oy
174 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (29 puan) tarafından
Merhaba, oğlum 15 aylık ve yaklaşık 1.5 aydır vücudunda kaşıntısı var göğüs ve sırt kısmında özellikle doktora götürdüm atopik egzama dedi bı tane losyon ve kortizonlu bir krem verdi yünlü şeyler giydirmemem gerektigini söyledi düzenli kullandım kremleri kalında giydirmiyorum kremler geçiriyor fakat sonrasında tekrarlıyor ne yapmam gerekiyor Bepanthol cilt kremiyle normalde de nemlendiriyorum ama ise yaramiyor önerisi olan var mı acaba? 
Bebek Ayı 15

7 Cevaplar

0 oy
(1,126 puan) tarafından
Linola ile nemlendiriyorum ben ve şampuanı biobaby atopik ciltlere özel olanı kullanıyorum 
(29 puan) tarafından
Tesekkur ederim
-Reklam-
0 oy
Profil image (337 puan) tarafından
Ben mustela stelatopia kullandım etki göstermedi şuan bioderma atoderm kullanıyorum kızıma deneye deneye buluyor insan sanki bioderma iyi geldi .
(29 puan) tarafından
Teşekkürler bende deneyeceğim
0 oy
tarafından
Benim bebeğimde atopik ciltli doktora götürdük o da mustela stelatopia emollient kremini verdi. Eczaneye gittiğimde kremi sordum bebeğinizde atopik egzamamı var dedi direk. Bize iyi geldi 1 ay düzenli kullanımda geçti egzamaları. Aile üyeleri filan da kullanabiliyor. Tavsiye ederim canım. Günde iki defa sabah uyandığında ve akşam yatmadan önce kullandım hep. 
(29 puan) tarafından
Teşekkürler canım
0 oy
(43 puan) tarafından
Daha dün profesör doktor a getirdik kızımı önce süt diyeti yaptım şimdi yumurtayı kestim. Benim kızım 172 günlük sadece anne sütü alıyor. Onun dışında kan testieri alındı henüz çıkmadı sonuçları. La Roche AP+m tam ismini hatırlamıyorum onu sipariş ettik. Yüzü için hipokort vücudu için dermatop krem verdi bugün başladım kullanmaya. Kollarında yüzünde bozuk para gibi kupkuru yaralar var. 
(29 puan) tarafından
Size de çok geçmiş olsun
0 oy
(358 puan) tarafından
Isterseniz birde linoloyi deneyin bizimde temas lekeleri vardi o gecirdi
(29 puan) tarafından
Tesekkur ederim
0 oy
(8,812 puan) tarafından
Atopik dermatit kalıcı bir durumdur, yani tamamen ortadan kaldıramazsınız. Kortizonlu kremi sadece 5 gün alevlenmeyi bastırmak için kullanabilirsiniz, sürekli kullanımı sakıncalıdır. En büyük sebebi kuruluktur, bunun yanı sıra cildi tahriş edecek her türlü kimyasal ve ortam nemi tetikler. Benim kızım da atopik dermatit. Öncelikle cildini kurutmayacak iyi bir şampuan edinmelisiniz. Ben 1 kere uni baby ile yıkamak zorunda kaldım, egzemalı iyileştirmek 1 ay sürdü. Bunun dışında çamaşırlarını mutlaka bebek deterjanı ile yıkayın, ilave durulama yapın ve tenine temas eden çamaşırları mutlaka ütüleyin. Cildini sürekli nemli tutmalısınız, biz ancak mustela stelatopia emollient balm ile kuruluğu giderebildik. Her banyo sonrası ve akşam yatarken tüm vücuduna, sabah ve gün içinde sildikçe de yüzüne bu keremden sürüyorum. Ayrıca ev ortamının kuru olmamasına dikkat etmelisiniz. Kıyafetlerinde de sadece yünden değil polyester ve akrilikten kaçınmalısınız. Ben %100 pamuk olanları alıyorum, seçenek az ama ne kadar beğensem de asla polyester ve akrilik içeren kıyafet almıyorum
(29 puan) tarafından
Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim
0 oy
(9 puan) tarafından
Şampuanini değiştirmeyi dene şampuanlar cildi kurutuyo ilk çocuğumda şampuani değiştirince gecti
(29 puan) tarafından
Önceliğimde o var tesekkur ederim

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 841 göst.
19 Aralık 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde gmznr (109 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 51 göst.
26 Şubat 2024 3-6 ay arası bebekler kategorisinde melikeili (96 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 138 göst.
25 Şubat 2024 3-6 ay arası bebekler kategorisinde melikeili (96 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 68 göst.
25 Şubat 2024 3-6 ay arası bebekler kategorisinde melikeili (96 puan) tarafından soruldu
...