0 oy
529 göst.
Profil image 6-12 ay arası bebekler kategorisinde (480 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Sevgili anneler, öncelikle aman bebekle kedi olur mu hiç gibi şeyler söyleyecek olanlar lütfen zahmet etmesinler.

Bebeğimin kedi ile büyümesini çok istiyorum. Daha önce annemlerde iken kedimiz vardı. Evde kedisi olan ve bebeğini kedi ile büyüten var mı? Herhangi bir problem yaşıyor musunuz? Kedi ve bebek birbirine nasıl alıştı? Birbirlerine nasıl tepki veriyorlar? Bebek doğduktan sonra kedi sahiplenmek zor olur mu alışmaları açısından? Bebeğim 6 buçuk aylık, biraz daha büyümesini beklemek mi lazım, ne yapmak lazım? 

7 Cevaplar

0 oy
(614 puan) tarafından
Canım benim hamileligimin ilkaylarinda evde kedim vardı ama hamileligim hep sorunlu geçtiği icin kayinvalideme vermek zorunda kaldim.tüm aşılarını kontrollerini yaptırdıktan sonra bi sorun olmaz diye düşünü yorum ama bebisinde daha 6bucuk aylikmis ikiside ayrı ilgi isteyecek bu açıdan zorlanabilirsin diye düşünü yorum.Helede emeklemeye yürümeye başladığında dahada ilgili olman gerekecek kedilerin de bir tüy dökme zamanları oluyor emeklerken falan sorun olabilir ben bunları da düşünmedim değil açıkçası.Biraz daha beklemen de fayda olabilir benim fikrim.
Profil image (480 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim canım
-Reklam-
0 oy
Profil image (145 puan) tarafından
Benim oglum 3 aylık kedimde yaklasik 5 yildir benimle butun asilarini yaptiriyorum kedimin hatta sokak kedisi tekir yani gayette anlasiyolar kedim oyun yapiyo ogluma oglumunda hosuna gidiyor acikcasi :)
0 oy
(99 puan) tarafından
Benim abimin kedisi var evde kızı 7 aylık bi sıkıntı yaşamıyor çünkü kedi çok fazla sakin. Zaten 7 yaşında artık. 

Benimde annemin evinde kedim vardı. Eşimde kedileri çok seviyor onunda kedisi vardı. bizde kızımız biraz büyüyünce almak istiyoruz. Hem onunla oynar hemde sorumluluk sahibi olur diye. Şuan 25 günlük. kedi alırsak üstüne yatarsa vs diye korkuyoruz.

Yoksa can atıyoruz kedi almak için :) 
(99 puan) tarafından
Birde bebeğimin alerjisi vs olursa kediyi atmak zorunda kalırsak diye de şimdiden almadık. O sorumluluğa girmek istemiyoruz. Alerjisi olmadığına emin olmamız önemli.
0 oy
tarafından
Evlendigimin 3.ayi kedimi aldım hamile likte benleydi doğum oldu cogugum da 4buvuk aylık bı sıkıntı olmadı . bebeğime pek yaklasmiyor arada gelir kafasını yalar.oglum anca anlamaya başladı yaklaşırsa tüylerini çekiyor kaçıyor kedis. zarar vermiyor. Bı bebeğin besiklerine yatiyor arada kıskançlığı o var oda olsun o kadar .evin prensesydi oğlum doğana kadar
0 oy
(5,307 puan) tarafından
Canim bence yavru kedi sahiplenirsen daha kolay olur hem bebek icin hem kedi icin. Birlikte buyurler :) Benim kedim vardi, 3 haftalikken sahiplenmistim. Usenmeyip yurtdisindan getirdim hem de. Ama nedense cok vahsi davraniyordu bana surekli isiriyordu, bebege zarar verir diye anneme verdim. Annemin evi zeytinlik icinde, cani isteyince evde isteyince disarda duruyor, bahcelerde agaclarda cok rahat etti hayvancik, demek ev kedisi olamazmis. Bebegim ufakken gittik, asiri kiskandi. Ne zaman ben ya da annem oglumu kucagimiza alsak hemen kucagimiza cikmaya calisiyordu. O yuzden bence sen yavru kedi al ki bebekle buyusun ama bebegin yasina filan gelince alsan daha iyi olur sanki
0 oy
(176 puan) tarafından
Merhaba, 10 yıldır erkek bir kedim var, 1 yaşında da kızım var. Benim kedi hem huyu hem yaşı itibariyle oldukça sakin, ama yeni evlat edineceğiniz yavru kedi de bebek gibi olacaktır, ilgi ve oyun isteyecektir. Benim kızım kedimi kıskanıyor, ben tam tersi olacağını düşünmüştüm, bu ikisinin de karakterine bağlı sanırım. Bence alışma açısından ne kadae erken o kadar iyi. 
0 oy
Profil image (38 puan) tarafından

Benim 2 buçuk yıldır kedim var hep benimleydi hamileykende yanımdaydı şimdi kızım 45 günlük hem kedim hem kızım bir arada tüyüne dükkat ediyorum zaten daha kedim alışma aşamasında bazen bebeğe miyavlıyo bazen kokluyor zamanla alışacak kedim de evladım gibi ayrılamazdım:)

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 105 göst.
12 Nisan 2023 24-36 ay arası bebekler kategorisinde xminex (28 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 171 göst.
4 Kasım 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde elifege54 (18 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 168 göst.
0 oy
9 cevap 398 göst.
...