0 oy
357 göst.
Ek gıda & Beslenme kategorisinde (1,526 puan) tarafından
Bebeğim 5 aylık kilolu bir bebek. Ek gıda kilo aldırırsa diye ek gıdaya 6.ayda başlamak istiyordum ancak doktoru şimdi başlayabilirsin dedi. Kararsız kaldım açıkçası, 6.ayı beklemeli miyim?

Bebekleriniz ek gıdaya geçtikten sonra kilo alımları nasıl oldu? Ek gıdaya başlamadan önceki aya göre, ek gıdaya başladıktan sonra bebeğinizin kilo alımında bir artış ya da azalma oldu mu?
Bebek Ayı 5

4 Cevaplar

0 oy
(757 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Herkes kabullenmesi ki ek gıda kilo artışını etkiliyo şöyleki zayıfsa bebeğin ek gıdaya başlarsın 5 aylık değil bazı durumlarda 4 aylıkken bile baslanilabiliyo çocuğun durumuna bağlı bebek anne sütü almiyosa ya da alsa bile kilo alımı azsa erken başlatılabilir en sağlıklı zaman 6 aylık olunca ama anlattığım durumlar yoksa 6 ayı beklemek en güzeli 1 ay erken başlaman çocuğa çok bişey katmaz hatta bazılarına zarar bile verebilir bebek hazır değilse yani senin durumunda bebeğinin kilo alımı zaten guzelken hiç bi sorun yokken erken baslamana ne gerek var ben olsam başlamam ben şu annelik serüvenimde tek bişey öğrendim hıc bi şeye acele etmemek gerekiyo çocuk azıcık emmek istemiyo hemen mama vermemek lazım çocuk kakasını yapamiyo eyvah kabız deyip hastanelik acillik olamaya gerek yok eyvah geçen ay bi kilo almıştı bu ay 800 900 Gr almış hemen mama vermeliyim ya da ek gıdaya başlamalıyım demeliyiz ya da herşeyden bi anda yedirmeye calismamaliyiz 3 gün kuralını beklememiz lazım hatta ilerisi için söylüyorum ev egitimini bile zamanından önce vermek sıkıntı yaratiyo her zaman herşey için en uygun zamanı beklemek gerekiyo ben bunu öğrendim yerinde olsam kimseyi dinlemem 6 ayı beklerim 
(1,526 puan) tarafından
Doktorum  tadimlara başlayabilirsin zaten ek gıda kilo aldırmaz hatta kilo verebilir dedi. Kafam karıştı açıkçası ek gıda daha çok kilo aldırır diye düşünüyorum ve şuan fazladan bir de ek gıdayla kilo almasını istemem. Yoksa zaten bütün hayatı boyunca yemek yiyecek, ek gıdaya  1 ay sonra başlasa bir şey kaybetmez bence. Ama doktor öyle söyleyince merak ettim genelde bebeklerin kilo alımını etkiledi mi acaba ek gıda diye.
(757 puan) tarafından
Valla bak benim oğlan 6 aylıkken 7200 Grdi 7 aylık olunca 7800 çıktı 600 Gr almış önceki aylarda 350 400 Gr anca alıyordu sen düşün işte aldiriyo mu verdiriyo mu bazı bebekler ek gıdanın tadını alınca memeyi azaltır o yüzden zayiflamazlarda kilo alımları yavaşlar ama bence başlama gerek yok senin bebeğin iştahlı bellimi ek gıdanın tadını alınca onu da artırmak ister emmeyi de azaltmaz
-Reklam-
0 oy
(486 puan) tarafından
Ek gıdanın ilk ayları bebek yemek yedi doydu ve kilo aldı diye bir durum yok. Zaten 3 gün kuralına göre gidilirse eğer tadımlar aylar sürüyor. Bebek gıdanın ne olduğunu öğreniyor. Bebeğinizin genel durumu uygun olduğu için doktorunuz başlamanızı önermiş olabilir. Bence her halükarda 6. Ay beklenmeli ama bebeğe kilo aldırır diye değilde sindirim sistemi hazır olsun diye. 
(1,526 puan) tarafından
Açıkçası erken başlayayım diye bir hevesim yok, zaten tüm hayati boyunca yemek yiyecek, 1 ay sonra yemeye başlamasının hiç bir sakıncası yok bence. Ama doktor kafamı karıştırdı. Ilk bebeğimde ek gıdaya başladıktan sonra, önceki aya göre +300 gr fazla almıştı mesela ve ben yine böyle olacak diye korkuyorum, ne bebegime ne bana fazladan alacağı 100gr iyi gelmeyecek.
Doktor ek gıdayla kilo almaz hatta verebilir ama bizzat ek gıdayla kilo alındığını yasayıp gördüğüm bir örneğim var ve üstelik sadece sebze meyve tadimiyla aldı o kiloyu. Şimdi ikinci bebeğimde de öyle olur mu bilemedim o yüzden geneli merak etmiştim, bebekler ek gıdaya geçince kilo alımı etkilendi mi diye.
(486 puan) tarafından
Maşallah yaramış demekki sizinkine. Ama bünye meselesi hiç belli olmaz. Benim kızımda bir fark yaratmamıştı başlarda. Bence siz sizin için doğru olduğunu düşündüğünüzü yapın. Sonuçta tecrübenizde var.
0 oy
(324 puan) tarafından
Benim bebeğim de kilolu ve 6.ayda başladım 22 gün oldu bence çok bişey farketmedi zaten içtiği çorba yoğurt meyve muhallebi filan oda bi kase bile değil günde
(1,526 puan) tarafından
Zaten 6. Ay tadimlarla geçiyor daha çok ama yine de kilo alımını etkiler mi diye endişeliyim.
(324 puan) tarafından
Kaç kilo şuanda bebeğin benim tadımlsr kısa sürdü sebze çorbasına vs geçtim sonra meyve filan
(1,526 puan) tarafından
10 kilo şuan, henüz 6 aylık olmadı diye bekliyorum, başlamadım henüz ek gıdaya. Ama ilk bebeğimde de 6 aylıkken geçmiştim, 3 gün kuralıyla sebze meyve karışık olarak devam etmiştim tadimlara, 7.ayda pirinç irmik tahıllar vs şeklinde devam etmiştim, ona rağmen kilo almıştı 6.ayinda
0 oy
(1,526 puan) tarafından
Ek gıdaya geçtikten sonra bebekleriniz kilo alımı etkilendi mi? 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 257 göst.
21 Temmuz 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Semanurrr (76 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 668 göst.
0 oy
5 cevap 331 göst.
4 Ekim 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Ezgipnrc (138 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 341 göst.
...