0 oy
365 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (61 puan) tarafından
Annelerim 4aya giricez emzik tutmuyor 2 hafta öncesine kadar Zola tutturmustum uyurken emiyordu ama şimdi yine bıraktı diş çıkartmakta zorlanirsın diyolar dişimiz de kendini huzursuzluk uyku bozukluğuyla belli ediyor uyku gecisimiz zorlaştı çok zorda kalırsam memede emerek uyuyakaliyor onun haricinde diş kaşıyıcıyı kendim tutarak veriyorum ittiriyo kusucak gibi yapıyor emzik verdiğim zaman memeyi de emzik sanıp bı sure emmiyor hem mama hem emziriyorum ellerini emiyor sürekli ve hergun hemen hemen üst değiştiriyorum baloncuk çıkartıyo nasıl emziye alıştırcam şekerli su yaptım anne sütü damlatıp denedim uyku sersemligine denedim hemen gözlerini acıyo uykusu dağılıyor bı daha toplayamiyor bütün gün veya gece çok uğraşıyorum 
Bebek Ayı 4

4 Cevaplar

+3 oy
(486 puan) tarafından
Öyle bir yazmışsınız ki sanki memede uyuması anormal emzik emmesi doğal ve gerekli anlamı çıkıyor. Öncelikle emzik emmek istemeyen bir bebek haklıdır ve emmek zorunda değildir. Diş kaşıyıcıyı da zorla ağzına sokmanız mantıklı değil onu da kullanmak zorunda değil bebek. Onun yerine eline bir taze soğan verin yapraklarını ayıklayıp bakın nasıl kaşıyor dişlerini. Sırf emzik emsin diye şekerli su vermenize diyecek bişey bulamadım. Her gün üst değiştirmekten yoruldunuz sanırım ama daha bunun ek gıdası var hemen öyle pes etmek yok. Bırakın bebek en doğal hakkını kullansın ve memede uyusun. Zaten şunun şurasında en fazla 2 yıl emecek. İstemediği yöntemlere zorlamak yerine çocuğunuzun sesine kulak verin ve memeye doymasına izin verin. 
(61 puan) tarafından
2 ayında kolik dönemi geçirdik 3 veya 4 hafta sürdü sürekli memede kalması beni de yıprattı tek başıma aileden desteksiz büyütüyorum ki ilk anneliğim tecrübesiz olduğum için en azından zorlandigim zamanlar emzikle uyutma cabalarina girdim genel olarak herkes tarafından emzige alıştır diş döneminde zorlanirsın dedikleri için sormuştum arada hala gaz problemlerimiz oluyor yediklerime o kadar dikkat etsem bile.. sadece çorba ve peynir zeytin tarzında yiyorum birde dut kurusu kaynatıp içiyorum baya süt salımı yapıyor
(61 puan) tarafından
40 kiloyum mama meme olarak ilerliyoruz ama mamayi ittiriyor tekrar dış döneminde aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum bedenen değil ruhsal açıdan yoruluyorum onun için emzik alması için zorluyorum belki de siz haklısınız ama koliklik dönemi aşırı derece zorlu süreçti
(486 puan) tarafından
Anlıyorum sizi ama. Çokta farklı değiliz. Kızım 17 aylık. Tek başıma bakıyorum. Düzenli kontrole götürdüğüm doktoru 1.5 saatlik mesafede otobüsle gidiyoruz siz düşünün ne yolculuklar yaptım bebekle. 7. Aydan 11. Aya 8 tane diş çıkardı. Gece emzirmeyi daha yeni bıraktırıyorum hep memede uyudu. İlk üç ay sadece kucağımda uyuttum her yenidoğan gibi yatağa yatırınca uyanıyordu. Bu süreçte iki kere idrar yolu enfeksiyonu geçirdi, iki kere covid olduk. Yine de hiç emzik vermedim çünkü ihtiyaç duyduğu şey emzik değildi. Hiç yürüteç almadım kullandırmadım. Bütün bunlara ek olarak yıkanabilir bebek bezi kullanıyorum. Yani demek istediğim şu ki her bebek hemen hemen aynı. Farklı zorlukları olsada üstesinden gelinemeyecek şeyler değil. Ben 29 yaşındayım bu çocuğu isteyerek yaptım ve sırf sakin ve uslu dursun diye doğasında olmayan hiç birşeye onu zorlamadım zorlamayı da düşünmüyorum.
-Reklam-
+1 oy
(38 puan) tarafından

Benim bebeğim de 4 buçuk aylık, ben hiç vermedim emzik. Şu ana kadar da hiç ihtiyacımız olmadı. Bu saatten sonra da vermeyi düşünmüyorum. Siz bilirsiniz yine ama bence dış döneminde herhangi bir faydasının olacağını düşünmüyorum. 


Dış çıkarma dönemi gelince de ağzına yeşil soğanın sapını vermeyi düşünüyorum. Onu kemirsin.  Hem doğal hem sağlıklı. Mümkün olduğunca bebeğimi naylon ve yapay şeylerden uzak tutmaya çalışıyorum. 
(61 puan) tarafından
Ek gıdaya başlamadım tat alıp beni bırakır diye mama meme ile ilerliyoruz kolik dönemi geçirdik 2 aydan sonra 2/3 sayamadim 4 haftayı da bulmuş olabilir çok zorlandım sadece memede sakinleşti bende haliyle bitkin ve halsiz duruma düşüyorum kilomdan dolayı da olabilir 40 kiloyum ilk anneliğim ve tecrübesizim genel olarak herkes çevremde emzige alıştır zorlanirsın dedikleri için söylemiştim bu aralar da sürekli eli ağzında önü çok ıslanıyor önlük takıyorum ama arkadan bağlamadigim için asılıp çıkarıyor yada yüzünü örtüyor boğulur v.s korktuğum için üst değiştirip duruyorum tek başıma büyütmeye çalışıyorum ailelerden desteksiz anca bu kadar bakabiliyorum
(38 puan) tarafından
Bende aynı durumdayım, yalnız başıma büyütüyorum.  Eşim haftasonlari ve akşamları yardımcı oluyor sağolsun. Aynı dönemlerden ben de geçtim. Kafayı yiyecek gibi olduğum dönemler benim de çok oldu. Ama yavaş yavaş herşey yoluna giriyor gibi yada ben anneliğe alıştım. Bebeğin dünyaya alışma süreci derler doktorlar ilk 3 ay. Doktorum ilk 3 ay kafayı yiyecek gibi olursun, 3 aydan sonra benim bebeğim varmış dersin  dedi. Gerçekten de öyle  oldu. 3 aydan sonra herşey yavaş yavaş yoluna girdi. Gerçekten zor zamanlardı, hiç kolay değil. Benim de ilk bebeğim.  Bana da emziğe alıştır rahatlarsın diyenler oldu ama yapmadım.  İyi ki de yapmamışım.

Benim bebeğimin de eli sürekli ağzında ve sürekli önü ıslanıyor. Ben de sık sık değiştiriyorum kıyafetini.

Bebeğinizin dilinden en iyi siz anlarsınız.  İsteklerini en iyi siz farkedersiniz. Herkes herşeyi söylüyor.  Bebeğinizi kendi bildiğiniz ve istediğiniz gibi büyütün. Bence annelik içgüdüsel bir şey ve bu içgüdü sizi doğru yönlendiriyor.

Meme konusuna gelince,  bebeğimin 1 saat memeden ayrılmadığı zamanlar bile oldu. Eşim ve kayınvalidemle kavga bile ettim bu yüzden. Ver emzik rahatla dediler,  vermedim.  Geçiçi bir süreç . Onun aslında size ve size yakın olmaya ihtiyacı var . O yüzden memeyi size yakınlık olarak görüyor. Meme ile sizin sıcaklığınızı hissediyor.

Ek gıdaya ben de henüz geömedim. Bana şimdiden yoğurt vermeye başla diyenler de çok oldu ama ben 6 ayını doldurmadan  anne sütü haricinde hiçbir şey vermeyeceğim.

Sadece biraz sabırlı olun. Allah gerçekten bu süreçte sonsuz sabır veriyor bunu da anladım ben.
Sağlıkla büyütün inşallah bebeğinizi.
(71 puan) tarafından
Arkadan bağlanmadan kıyafet gibi geçirilenler var bı de çıtcitli olanları var onluklerin tavsiye ederim
+1 oy
Profil image (4,553 puan) tarafından
Neden zorla emzik veriyorsunuz hele bir de şekere falan batırarak zaten sağlıksız olan bir şeyi daha da sağlıksız hale getirmek için çaba sarf ediyorsunuz? Emzik ilk birkaç ay ani bebek ölümünü engellemek için bazı zamanlarda da gaz sancısı için verilir ve bu bile açıkçası çok önerilmez. Bebek zaten 4 aylık olmuş bu saatten sonra hiç vermemek daha iyi ne güzel işte bebeğiniz o kadar zeki ki emziği almıyor. Emzige alıştırmaktan daha zor bir şey söyleyeyim emziği bıraktırmak. Bunu düşünün öyle karar verin. 
(61 puan) tarafından
Herkes karşı gelmiş yorumlardan baktığım kadarıyla ama bir de hiç gaz açısından kimse düşünmeden söylemiş.. 2 ayından sonra kolik dönemi geçirdik ne kadar zor olduğunu kolik anneler anlar tek başıma büyütüyorum memede sakinlesiyordu ve bı tek orda rahatliyodu kilomdan kaynaklı sanırım bende bitkin hale geliyorum emdikçe( 40 kiloyum.)
Aileden desteksiz tek başıma büyütüyorum dış döneminde daha çok zorlanirsın dedikleri için çevrem bende denedim ama hiç bı şekilde almadı mama meme ile ilerliyoruz ama genel olarak mama istemiyor kendime bile bakamaz süt üretmeye izin vermeyen bir bebeğim varken 5/10 dk oyalansin da bende süt ureteyim yemek yiyeyim derdine düştüm
+1 oy
(3,522 puan) tarafından
Neden emzik alıştırmak istiyorsun ben hiçbir sey anlamadim. Almasi mi gerekiyor? 19 aylik bebegim hic almadi. Mama meme olarak ilerledik. Bir sorunda yaşamadık. Suan bebeginin emmeye ihtiyaci var. Ayrica 4 aylik atagindadir. O yuzden uyku problemi yasayabilir. Diş çıkarmakta da neden problem yaşayacaksın onu da anlamadım. Ayrica şekerli suya banıp verme gereksiz yere ne gerek var alışsın diye?
(61 puan) tarafından
Alışması gerekmiyor tabiki kolik dönemden geçtik 3/4 haftayı sürdü sadece memede sakinlesiyordu mama meme ilerliyoruz ama mamayi ittiriyor 40 kiloyum emdikçe halsiz düştüğüm için en azından 5/10 dakika oyalarsa bende beslenip süt ureteyim diyorum dış döneminde de aynı seyleri yaşamaktan korktum açıkçası onun için alıştırmak istedim
(3,522 puan) tarafından
Bence biberonu değiştirip mamaya alissa daha iyi bence cunku bu soylediklerinle emzikli halledemezsin. 5 10 dakika emzik tutsa sut üretmek için veya dinlenmek için bir zaman olmaz. Sut için en güzel gece uykusunu cok iyi yapabilmek. Eger karni doyarsa en azindan 2 3 saat rahat edersin. Her istediği zaman meme vermeyip farkli sekilde sakinleştirmeye çalış. Memede kalmayı alışkanlık haline getirmemek için her istediğinde meme vermemek. Annelerin en büyük hatası burada başlıyor. Sadece sakinlesmesi için tek çözümün meme olduğunu düşünüyor. Ya da dayanamayıp pes ediyor. Ayrica her meme verince zaten cok fazla gaz oluşur. Dis döneminde de emin ol dünyanın en zor şeyi onlar için emzik belki belli aya kadar sakinleştirir ama dis dönemi hemen bitmiyor. Bebegim 19 aylik hala çıkması gereken 6 dis daha var. Yani sen bilirsin ama çözümün bence emzik değil.

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 365 göst.
9 Temmuz 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Mervedqn (8 puan) tarafından soruldu
0 oy
40 cevap 4,215 göst.
0 oy
18 cevap 1,732 göst.
0 oy
12 cevap 1,060 göst.
30 Eylül 2019 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Yasemen (229 puan) tarafından soruldu
...