0 oy
561 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (48 puan) tarafından
35 günlük olduk elhamdülillah, fakat sürekli emmek istiyor, emerken sütün yavaş geldiği zaman huysuzlaşıyor emmek istemiyor, limisi sık emzirme sütün birikmez diyor kimisi meme göl değil ırmak emdikçe gelir diyor kafam çok karışık sütüm yetmiyor mu acaba diyorum huysuzlandığında ama sonra göğsümü sıkıyorum süt geliyor. Buna benzer durumu yaşayan var mı aranızda. 
Bebek Ayı 1

7 Cevaplar

0 oy
(2 puan) tarafından
Canım aynı durumunu zamanında bende yaşadım bebiş gazdan çok sık emiyordu huysuzlanirdi bende senin gibi düşünürdüm ama emzirdikce sütün artar geçici durum rabbim yardım etsin herkese :)
-Reklam-
0 oy
Profil image (1,658 puan) tarafından
Sütün az geldiğinden değilde belki gaz yapıyorsa o yüzden emerken huysuzlaşmaya başlıyor olabilir huysuzlanırlen ayaklarını kasıyorsa ellerini falan gazdandır. Evet ayrıca süt emdikçe çoğalır sen yeterki bol bol su iç her emzirme ardında da mutlaka iç sütün yeter 
0 oy
(486 puan) tarafından
Meme ilk bir ay göl sonra ırmak oluyor zamanla:) ilk zamanlar memeler sert olur çünkü süt depolanır sürekli sonra vücut bebek için gereken miktarı öğrenir ve ona göre süt ürütneye başlar böylece süt artık bebek emerken üretilir ve memeler yumuşar terbiye olur. Yenidoğanların sık ve çok emmesinin bir çok sebebi olabilir. Sütü arttırmak, karnı ağrıdığı için, güvende hissetmek için, kaka yapmak için, anne karnında özlediği için... Diye liste uzar gider.
0 oy
(462 puan) tarafından
Emzirme danışmanı bilgisidir.

Emdiği anda süt üretimi başlar. Normalde de az az süt üretilir.  Bir süre emmeyince süt meme ucunda birikir. Hızlı hızlı gelmesi bundan kaynaklanıyor.  Uçta biriken sütleri emince süt daha yavaş gelmeye başlıyor haliyle. Benim oğlum da tazyikli süt seviyordu ve hâlâ öyle. Süt yetti yetmedi diye düşünmeyin.
0 oy
(114 puan) tarafından
Bebişin emdikçe çoğalır canım kanallar emdikçe açılır 
0 oy
(25 puan) tarafından
Canım öncelikle kimsenin ağzına bakma gak deyince ver guk deyince ver benim bebeğim de sürekli emmek istşyordu doymuyor sütün yetmiyor vs herşey söylediler ilk aylarda 900 sonra 600 gram aldı şuan 7.aydayız çok şükür ek gıda başlamamıza rağmen hala bile aç galiba diyenler oluyır yani demem o ki sen bebeğini tanıyacaksın duyduğunu neye ağladığını gözlemleyip sen bileceksin çok fazla tokluktan da bebek rahatsız olup uyumuyor. 3 aylıktık grip olduk ve burun tıkalı uyuyamıyor  yatırıyorum sürekli uyanıyor 15 20.dk emiyor yatırıyorum yine uyanıyor derken o gece sabaha kadaf bu şeklkde döngü oldu ve gündüz bir ara 1 mi saat uyudu ve süt üretimi o kdar çok olmuş ki sert olmasına uyandım ve o zman dedim ki demekkş sık emzirmek sütü artıyor dedikleri bu olsa gerek o zmna dan sonra kafama hiç takmadım sütüm var ve ya yok oluşuna istedikçe emzir. 
0 oy
(1,102 puan) tarafından
İlk aylarda çok süt üretiyor çünkü bebek aşırı memede kalıyor bir süre sonra göğüsler eskisi gibi olmuyor yumuşacık oluyo hatta süt varm yokmu diye ucunu sıkıyorum arada akiyo yani hatta depo bile yaptım zamanında 3 ayda meme reddi yaşadık o zaman azaldı şimdi tavsiyelerle anca yetiyor 5 aylık oldu hatta benim bebeğim çok şık emmezdi vede tanzikli idi sütüm hep birini emer bırakırdı sonra diğerini sagardim 2 aydan sonra ikisinide bitirir oldu 3 ay atağında süt bile olsa emmedi stresten azaldı 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 198 göst.
25 Mayıs 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Bebek07 (37 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 141 göst.
0 oy
15 cevap 383 göst.
25 Şubat 2024 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Damladmrz (4 puan) tarafından soruldu
...