0 oy
169 göst.
Profil image 3-6 ay arası bebekler kategorisinde (24 puan) tarafından
Kızlar hepinize hayırlı kandiller. Bebeğim 5 aylık şu an. Gün içerisinde sabah 11 de kalkar 2 saat uyanık kalır 1 saat uyur saat gece 2 ye ya da 2 bucuga kadar bazen 3 e kadar bu şekilde devam ediyo. 2 saat uyanık 1 saat uyur gece en geç 3 te yattığı zaman da sabaha kadar uyur. Normal mi yoksa daha uzun süre mi uyanık tutmalıyım ? 

2 Cevaplar

0 oy
(51 puan) tarafından
Merhabalar hayırlı kandiller size de 

Benim kızım da 5 aylık biz güne 7.30-8.30 aralığında başlıyoruz 1-1.5 saat uyanık kaldıktan sonra ilk uykusuna en az 45 dk en fazla 2 saat olmak üzere uyur uyandıktan 1.5-2 saat uyanık kalır.2. uykusuna geçer sonra yine uyanıklik süresi aynı 3. Uykuya en son 4. Uyku şekerleme şeklinde  olur uyumadan rutinlerini yaptirip en geç 9 da uyumus olur. Sabaha kadar emmek için uyanır geri devam eder uykuya. 

Anladığım kadarıyla gece gündüz kavrami yok bebeğiniz de önce onu oluşturun sonra güne mutlaka erken başlayın 
Profil image (24 puan) tarafından
Evet biraz kaka ve gaz sorunumuz var o yüzden de uykusu çok bölünüyor ya da korkusundan uyumak istiyor aşırı hareketli bir bebek asla yerinde durmuyo asla yorulduğu için de hemen uyumak istiyo. Şu dönemi atlatsam sabah erken kaldırmayı ve en geç 9 10 gibi uyutmayi planlıyorum saatleriniz çok güzel inşallah bende sizin gibi yakalayabilirim bu düzeni. :)
-Reklam-
0 oy
(64 puan) tarafından
Bizim de sizin gibiydi gece ikiye kadar bizimle oturduğu olurdu ama bu sefer eşimle kendime hiç vakit ayıramadığımı fark ettim . Yavaş yavaş saatkeri öne çekmeye başladım sabah en geç sekizde uyandırıyorum, akşam dokuzda olacak şekilde gündüz uykularını düzenliyorum . İlk günler belki bir iki saat tekrar uyutmak için uğraştığımı biliyorum. Gece uykusuna geçtiğini anlasın diye tulum giydiyorum yatağa uzanıp emziriyorum ve öyle uyuyor. Bir rutin oluşturun. 
Profil image (24 puan) tarafından
Aslında rutinimiz var mesela oyun oynatiyorum egzersiz yapıyoruz sonra duş aldiriyorum uyku losyonuyla masaj yapıyorum biraz şarkı dineyerek dans ediyoruz sonrasında emziriyorum normalde bu şekilde saat 10 da uyurdu 3 aylıkken. 4. Ayında başladı 1 aydır hiç degismedi çok huzursuz kaka sorunu gaz sorunu iyice arttı gitmedigim doktor kalmadı inşallah çabalıyorum düzelsin de erken yatmasını saglicam 2 saat uyanık kalıp 1 saat uyuması normal ama degil mi hani çok uzun kısa değil uyku uyanıklık arasi ?
(64 puan) tarafından
Şöyle, zaten beş aylık bebeklerin fizyolojik olarak ortalama 1.5-2 saat kadar uyanık kalması gerekiyor. Daha fazlası bebeği yorar. Anladığım kadarıyla uyanık kalma süresinde bir problem yok. Bir uyku döngüsü de yaklaşık 45-50 dk sürüyor demek ki bebeğiniz bir uyku döngüsünü tamamlıyor burada da problem yok. Muhtemelen bebeğiniz 4. Ay atağı ve uyku gerilemesi yaşamış, uyku gerilemesi beşinci aya da uzayabiliyor. Öncelikle erken kalkmaya başlayın. Sonrası iki hafta içinde düzelecektir. Ben uyku eğitimi vermedim uyku eğitimi denen olayı da doğru bulmuyorum çünkü bebeğim nasıl nerede ve ne zaman istiyorsa o zaman uyur bunu zorlayamam bana göre, ben sadece onun gelişimine uygun olarak uyku saatlerini düzenledim ve iki hafta sürdü. Hâlâ bazı günler 9 da yatırdığım halde gece birde kalkıp bir saat uyanık kalabiliyor ama ne yapıyorum bu durumda ışığı açmıyorjm çok sesli hareketli uyaran vermiyorum ki sabah oldu sanmasın.
Profil image (24 puan) tarafından
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim ♥️ Kesinlikle denicem

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 144 göst.
19 Ağustos 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Fisun Akpay Ceryan (55 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 347 göst.
7 Ocak 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Aa123 (4 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 123 göst.
4 Mayıs 2021 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Heves (107 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 165 göst.
23 Haziran 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Can06can (90 puan) tarafından soruldu
...