0 oy
353 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (19 puan) tarafından
Hanımlar 19 aylık bebeğim var ve hamileyim hiç planlamadan düşünmeden oldu . Bu şekilde hamile kalan var mı kızımı sütten kesme nasıl olacak ben nasıl beslenecegim  biraz konuşalım mı 

3 Cevaplar

0 oy
(3,758 puan) tarafından
Canim ben bu sekilde hamile kalmadim. Daha dogrusu bebegim 15 aylik. İlk cocugum ,ikinciyi dusunmuyorum:) 

Emzirme konusunda bahsetmek icin geldim sadece, hamile iken annenin saglik problemi yoksa bebek emzirilebilir. Hatta dogum sonrasi ikisini birden emzirebilirsin. Tandem emzirmeyi oneririm. Bi de hamilelik ve emzirme doneminde vitamin vs kullanman lazim tabi. Beslenmenede cok dikkat etmen gerek.

Onun disinda bebek dogana kadar tuvalet egitimi ver, imkanin varsa doguma yakin gunde 3-4 saat ya da yarim gun krese gonder. 

Allah yardimcin olsun. Umarim bebislerin uykuyu seviyodurlar. 

Ozel degilse korunuyo muydunuz 
(19 puan) tarafından
Evet korunuyorduk ama sadece bir kez önemsemedik oldu .. yoksa ben de çocuk istemiyordum en azindan kızım buyuyene dek..
-Reklam-
0 oy
(173 puan) tarafından
Her bebek nasiyle gelir canım benim ilk bebeğim oldu 3 aylıktı diğer bebeğim karnımda bir aylıktı şimdi biri 18 aylik biri 7aylik aralarında 11 ay var ikiside erken doğum oldu ben ikisinede mama veriyorum ilki 2 ay ikinciyi hiç emzirmedim hastalandım doğumda mikrop kaptım 1 ay kucagima bilr alamadim acıdan ama şuan ikisi de buyuyupgidiyor endişe etme sabırlı ol yeter 
0 oy
(394 puan) tarafından
Bende 16 aylıkken hamile kaldım 4 ay emzirdim ama çocuk değil ben çok zorlandım çok halsiz düştüm sürekli uyku hali yorgunluk bebeğime bakamaz duruma geldim  sürekli kendimi yemeye verdim vitamin alayım diye ve haliyle çok kilo aldım ben azaltarak bıraktım çok zordu 2 aylıkken hamile kaldığımi öğrendim aşırı emerdi uykuya geçişte memeyi kullanırdı öncelikle gündüzleri  uyku dışında meme vermemeye başladım bak annecim yemek yiyebiliriz meyve yiyebiliriz hayde parka gidelim balkona çıkalım sevdiği şeylerle başarılı oldum gece de çok ağladı hiçbir şekilde ikna edemedim mecbur ağlamaya bıraktım ama sürekli kucağımda gezdik oylelikle gece bir defa emzirmeye kadar düşürdüm bir süre böyle devam ettikten sonra uyku zamanlarında babaya verirdim evden dışarı çıkarır bir şekilde uyuturdu çünkü ben olduğum zaman hep beni isterdi öyle öyle derken kendiliğinden iyice bıraktı bir gün bir baktım  uykusu geldi kucağıma girdi omuzuna yattı eeee yaptı bende eee eee dedim ve uyudu ve bıraktı bir hafta üstüne tekrar aklına geldi banyo yaptık başka şeylerle oyaladim derken unuttuk ama emzirirken hep konuş sen artık büyüdün memeye ihtiyacın yok annen her zaman yanında seni birakmicak istersen sarılarak annenle uyuyabilirsin istediğin zaman annenle yatabilirsin aciktiginda yemek yemelisin büyükler yemek yer gibi emzirirken uyurken konuş anlat anlıyorlar benimki hemen yemeğe koşardi.cok uzun oldu.

Kısaca bende rahatladım ve gece kesintisiz uyumaya başladı gece 5 kez emmeye kalkan çocuk bir saat memede durmak isteyen çocuk sadece gece bir defa su içmeye uyanıp iciriyorum yatıyor. 

Not:uyku öncesi mutlaka tok olmalı 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 363 göst.
31 Mart 2022 Doğum Sonrası Anne kategorisinde SedefSDf (36 puan) tarafından soruldu
+1 oy
8 cevap 498 göst.
0 oy
1 cevap 496 göst.
0 oy
5 cevap 603 göst.
25 Kasım 2020 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Eylülünannesi (334 puan) tarafından soruldu
...