0 oy
224 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (141 puan) tarafından
Bebeğim bezine kaka yapmıyor lavaboya yapıyor. Sadece çişini yapıyor bezine. 5 buçuk aylık. Çişini de lavaboya yapabilmesi için ne yapabilirim. Bilgisi ve tecrübesi olan yazabilir mi

2 Cevaplar

0 oy
(486 puan) tarafından
Çişin hepsini yakalamak biraz zor oluyor. Evrensel saatleri takip edebilirsin . Ben her uykudan uyandığında ve dışardan eve geldiğimizde yaptırıyorum. Ama diğer vakitlerde henüz konuşmaya geçmediği için söyleyemiyor :) arada soruyorum tuvalete gidelim mi diye büyüdü tabi artık anlıyor çişi varsa gidiyor tuvaletin kapısına. 
(141 puan) tarafından
Bizimki daha çok küçük tuvaletin kapısına gidecek durumda değil :) bazen anlıyorum çişini geldiğini ama pantolonu zibini bezini açana kadar yapmış oluyor çoğu zaman
(486 puan) tarafından
Evet ona daha zaman var :) ya işte saat başı tuvalete tutacaksınız zamanla o da bir rutin haline gelecek çünkü zamanla bebekte ıslak bir bezden rahatsızlık duyuyor ve tuvalete tutulmayı bekliyor. Kızım rizeden İzmir'e gelene kadar kakasını tutmuştu eve girer girmez lazımlığa yaptı tam bir yaşındaydı. Alışmak bir düzen tutturmak zaman alıyor.
-Reklam-
0 oy
(462 puan) tarafından
Oh maşallah daha ne olsun annesi. Benimki de 7.aydan beri ciş diyor. Yapmadan önce veya yaptıktan sonra söylüyor. Büyük tuvaletine de ciş diyor. Gösteriyor ama ben hiç tuvalete götürmemiştim. Hava ısınsın da deneyeyim ben de. 
(141 puan) tarafından
Bebiş dile gelip çiş dediyse gerisi kendiliğinden hallaolor
(462 puan) tarafından
Evet bazen ben lavaboya giriyorum o kapıda mama sandalyesinde oturuyor bak ben napıyorum diyorum o da bezini tutuyor çiş diyor. İnşallah çabuk öğrenir yaza.
(141 puan) tarafından
Arada götürün klozete tutun alışsın bir yerden sonra
(462 puan) tarafından
Siz öyle deyince ben de heves ettim deneyeceğim :)
(141 puan) tarafından
Pişman olmayacaksınız emin olabilirsiniz

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 200 göst.
0 oy
0 cevap 120 göst.
0 oy
5 cevap 588 göst.
0 oy
1 cevap 154 göst.
17 Eylül 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Şirin Karimova (172 puan) tarafından soruldu
...