0 oy
151 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (12 puan) tarafından
Merhabalar, bebeğim şuan 38 günlük. Ben 40. Haftada doğum yaptım ancak bebeğim gelişim geriliğinden dolayı 36 haftalık 2.450gr doğdu. Sadece emzirme hayalleri kurarken bebeğimin büyümesini desteklemek adına ilk günlerden itibaren takviye olarak mama veriyorum çok yoğun değil duruma göre bazen iki günde bir bazen ise günde iki defa stresten zaman zaman sütümde azalmalar oluyor. 1 kutu Aptamil1 almıştım şimdi bitmeye başladı. Ancak Aptamil ile ilgili söylenenler içimi huzursuz ediyor. Üstelik kolik bir bebeğim var. Mama konusunda bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Hangi mamadan alayım. Diğer çocuklarımda Aptamil ve Bebelac kullanmıştım.tabi onlar şimdi büyüdüler üstünden çok uzun yıllar geçti. Bu kadar mama çeşidide yoktu. Birde böyle bir küçüklük sorunumuz hiç olmamıştı. Acil cevaplarınızı bekliyorum çünkü mamamız bitmek üzere.

4 Cevaplar

0 oy
(363 puan) tarafından
Canım mümkün olduğunca anne sütüne devam etmemi öneriyor doktorumuz emdikçe geleceğini mamayı kesinlikle vermemem gerektiği konusunda çok uyardı beni. Benim ilk bebeğim ve  70 günlük ağladıkça yetmediğini düşünüp mama verdim yanlış yaptığımı şu an anlıyorum gereksiz kilo aldırıyor. Ama kilo alımı şu anda normal değilse sma kullanmanı öneririm diğerlerine nazaran pahalı ama anne sütüne en yakın değerlere sahip olanda bu mama, annemde benim için kullanmış. 
(12 puan) tarafından
Sütüm geliyor çok şükür. Sadece bebeğim çok küçük kıyafetlerin hepsi çuval gibi oluyor o derece amacım biraz daha hızlı toparlanmasını sağlamak. 1 kutu mama daha bitmedi bile. Ama içim hiç rahat değil gelişimi çok geriden geliyor. Premature sayılıyor diye biliyorum hatta. En azından günde yada 2 günde 1 defa mama ile onu desteklemek istiyorum.
(363 puan) tarafından
Canım ne kadar süt verirsen inan o kadar artar bende ilk zamanlar günde bir veya iki kezb30ar cc veriyordum. Bebeğin onun yerine ne kadar anne sütü alsa o kadar daha besleyici ayrıca doğum kilosu da dediğin gibi kötü değil bence haftalık aldığı kiloyu takip et yavaş yavaşta olsa artıyorsa bir kaç haftaya düzelir inşallah ama tabiki Dr da danış istersen illede vermek ıstersen de kesinlikle sma derim ben.  1 veya iki haftada ancak 200 er gr ilerliyoruz gayet normal kabul ediyorlar. İlk haftalarda hatta bu ilerleme hızı daha da yavaş olabiliyor önemli olan sağlıklı olması
(12 puan) tarafından
Kilo alımı ilk kontrol için iyiydi. Ama çok ama çok küçük bu dördüncü bebeğim ben bu kadar minik bir bebek olacağını hiç dusunmedim. Bizim tek artımız doğumdan sonra hiç kilo vermedi. Hatta hastanede mümkün değil dediler. Ödem atması gerekli dediler. Defalarca tarttılar. Ertesi günden itibaren kilo aldı vermeden. Ama persentil tablosundan takip ediyorum ciddi anlamda geride kalıyor. Sağlığı yerinde şükürler olsun. Tek sorunumuz kolik inşallah onuda atlatıcaz.
(363 puan) tarafından
Artar Annesi, Dr tavsiye etmediyse biraz daha sabır ne güzel alıyormuş. Gaz için biz d vitamini takviyeli bigaia kullanıyoruz büyük ölçüde çözdük zamanla düzeliyor.
(12 puan) tarafından
Evet bizde biagaia kullanıyoruz. Biraz rahatlattı. İnşallah bir an önce biter
-Reklam-
0 oy
(202 puan) tarafından
Canım smayı önerebilirim bizde sma kullanıyorduk ama kızım 4. Ayında smayı yemek istemediğinden aptamile geçtik keşke smada kalsaydık ama nasip birde kabız sorunu falan hiç yaşamadık biz smada. Birde şunu söyliyim smanın 2 çeşidi var sma optipro anne sütü alan bebişler için birde sma comfort var oda sadace mama alan çocuklar için. :)
(12 puan) tarafından
Farkı ne acaba ben anne sütü almıyormuş gibi comfort olanı versem büyümesinde etki eder mi acaba?
(202 puan) tarafından
İnanın arasındaki farkı bende bilmiyorum bende aptamile geçtiğimizde öğrendim. Mesela bende sma optipro veriyordum o anne sütü alanlar için ama benim kızım sadece mama alıyordu kutunun üzerindeki numaradan müşteri hizmetlerine sorun isterseniz hem içinizde rahat etmiş olur. Bende burdaki bi arkadaştan öğrenmiştim öyle olduğunu
0 oy
(572 puan) tarafından
Elinizden geldiğince emzirin. Kızım doğduğundan beri hipp organik combıotic kullanıyorum, kilo alımı gelişimi falan iyi. Ama önceliğiniz emzirme olsun. Ben çok uğraştım ama sütüm olmadı. 
(12 puan) tarafından
İlk defa hipp diyen siz oldunuz. Peki neden onu tercih ettiniz. Yani bir sebebi var mı?
(572 puan) tarafından
Hastanede kızıma o mamadan verildi eve gelince baktım süt olmuyor hippi araştırmaya başladım. Tamamen organik olması ve anne sütüne en yakın bebek maması olarak geçiyor olması beni etkiledi. Fiyat olarak diğer mamalara göre bir tık pahalı ama bebeğiniz severse bence deneyin. Kızım hiç anne sütü almadı desem yeridir ama gayet gelişim olarak iyi
(12 puan) tarafından
Biraz önce eşimi aradım organik olduğu için ondan aldırdım. Bir iki güne denemeye başlarım çünkü elimdeki mama tam olarak henüz bitmedi çok az verdiğim için nerdeyse 40 gündür kullanıyoruz. Biter bitmez deniycem. Çok teşekkürler
(572 puan) tarafından
Mama kutularını açtıktan sonra 1 ay içinde tüketmeniz lazım, sonrasında bozuluyor lar dikkat edersiniz. Rica ederim
0 oy
(19 puan) tarafından
Merhaba her anne sadece emzirmek ister ama süt azsa ne yapalım mama vermek zorundayız. Aptamil bende kullandım doktora sordum hiçte şekerli değil dedi aptamil veya sma önerdi. Zaten bebek büyüdükçe göreceksin ki damak zevki oluşuyor o belirliyor ben tüm mamaları denedim şuan golden goat içiyor bebeğim 4 aylık ve kolik. 
(12 puan) tarafından
Golden goattan memnunmusun bu mamaya geçmeden önce de kolik miydi?
(231 puan) tarafından
Bebeğiniz küçük doğduğu için hızlıca büyüsün istiyorsunuz ama gerekmedikçe mama vermeyin bebeğinize en iyi gelecek şey anne sütü dür. Bir yakınımdan biliyorum sarılık olduğu için mama takviyesine başlamışlardı kilosu falan iyiydi ama 5 aylık olduğunda o kadar çok kilo almıştı ki... Önemli olan bebeğinizin sağlıklı olması persentilde geride gelebilir hiç takmayın
Oğlum 3 kg doğdu sezeyanla ve hamilelikte sıkıntılar yaşadık göbek bağından yeterince beslenemiyordu doğduktan sonra her kontrolünde kilo alımı gelişimi normaldi ama doğum kilosuna göre normaldi persentilde hep sınırda kalıyordu hala da öyle boyu çok yavaş uzuyor ama çocuk doktoru bize Dediki siz kafaya takmayın ciddi bir sorun yok
Mesela atıyorum ilk 3 ayda doğum kilosunun 2 katına çıkması gerek.. Çıktıysa sorun yok ama persentilde geride kalabilir olsun büyüdükçe yakalayacaktır. Yani ayda 500 gram alması gerekiyorsa ama siz 1 kg alsın persentili yakalasın derseniz bu sağlıklı Bi yaklaşım olmaz.
Nacizane fikrim bu doktor sıkıntı yok diyorsa kafanız rahat olsun

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 151 göst.
22 Mart 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Fadilem (105 puan) tarafından soruldu
...