0 oy
309 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (448 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Hep burda bebeğim düştü diye okur üzülürdüm. Benim de başıma geldi:( yatağın ortasına koymuştum, altını değişmek için pamuk alayım diye arkamı döndüm, odadan bile çıkmadım. İki saniyede nasıl köşeye geldi nasıl düştü hiç anlamıyorum:( kendime çok kızdım, yatak alçak 50cm yoktur bile. Düştüğü zemin halı, yan düşmüş. Herhangi bir yerinde kızarma morar ma bir şey yok. Tam uyku saatiydş uyutmadım iki saat oyaladım. Mama yedirdim kusma falan olmadı, normal neşeli oynadı. Bir şey olmuşmudur içim içimi yiyor. Uyutmasamıydım biraz daha?


Güncelleme: Sabah bir kere kustu hastaneye gittik, çok şükür bir şey çıkmadı ama hastane de bir kadınla sohbet ettik. Yeğenini getirmişler yavrum 30 cm civarı çok alçak bir yerden düşmüş beyin kanaması geçirmiş. Hiç ihmale gelmezmiş bu durumlar anladım:( Bebeği düşen arkadaşlar araştırırken okursa diye yazıyorum. Nolur nolmsz bir kontrole gidin derim. Cevap verenlere de çok teşekkür ederim.
Bebek Ayı 8

3 Cevaplar

0 oy
(233 puan) tarafından
Gece takip edin surekli  kusma yada ters bi durum olmazsa korkmayin   siddetli kusma ve baska belirtiler olursa hastaneye goturun
(448 puan) tarafından
Teşekkür ederim. Zaten bu gece bana uyku yok.
(233 puan) tarafından
Ben de bi kac ay once koltuga basini carpti diye post acmistim cok iyi anliyorum sizi hatta cani yandi mi acaba diyip kafasini vurdugu yere kafa atmistim :) komik ama gercek
(448 puan) tarafından
Annelik çılgınlık işte. İnsanın içi gidiyor.
(233 puan) tarafından
Aynen öyle valla bisey olmaz allahin izniyle minik bedenleriyle bazen bizden daha güçluler
-Reklam-
0 oy
(177 puan) tarafından
Yinede ben sizin yerinizde olsam bi acil servise basvururum . Doktor eve gotur gozetle bi sorun olursa gel der muhtemelen ama bir kere cocugum dustugunde ayni boyle bi durum olmus goturmustum doktorum bana illa kafa ici kanamasindan korkmakla kalmiyoruz yani kusma gozde kayma vs kafa ici kanamasi durumlarinda gozlemlenir ama birde bunun yani sira damarda catlak vrya farkli bir zedelenme ileriye donuk ortaya cikacak sorunlarda olabilir bir film cekicem demisti ki oda ayni sizin anlattiginiz gibi dusmustu bir baska zamanda yillar sonra diger cocugum dustugunde onda gerek bile duymadan eve yolladi . Yani demem o ki boyle durumlarin kararini bosverin kafaniz rahat olsun iciniz rahat olsun hic riske atmayin gidin doktor versin . İcinizde rahat eder Allah korusun basit seylerden ciddi seyler insAllah cikmaz ama cikarsa bu defa insan bu vicdanla kaldiramaz . Bebeginiz cok kucukse bence gitmelisiniz .
(448 puan) tarafından
8 aylık. Böyle diyince korktum, eşim yolda geliyor doktorunu aramış takip edin demiş ama olmadı götürelim gelince:(
(177 puan) tarafından
Yok kusura bakmayin amacim sizi panikletip tedirgin etmek degil ben kafaici kanamasi ile dogan bir bebek annesi oldugum ickn bubtarz seylere artik o kadar hakim ve asinayim ki kafa deyince kendi dusuncemi aktardim eger doktorunuz bekleyin gozetleyin demisse siz yinede korkmayin paniklemeyin .
(448 puan) tarafından
Teşekkür ederim cevabınız için.  Bu tarz durumlar da ihtimaller atlanmamalı haklısınız. Rabbim bütün yavruları korusun.
0 oy
(250 puan) tarafından
Bebegim yataktan da dustu yürümeye çalışırken kafasını da vurdu bir kac kez. Hepsinde kosa kosa hastaneye gittim. Hic birsey yapmadilar. 6 saat gozlem altında kalacak dediler imza atıp çıkardım. Orda bir suru hastalik icinde durmasindansa. 2 saat uyutmamak cok önemli. Bu sure icinde normalden farklı bir huysuzlugu olursa, fiskirarak kusma, goz kaymasi, denge kaybi(bas donmesi), bayilma gibi anormal durumlar olursa direk hastaneye gitmek gerekiyor. 2 saat sonra uyumasinda problem yok ama yarim saatte bir falan kontrol edin nefes alis verisi düzenli mi anormal durum var mi diye. Genelde düşmeden 6 saat sonrasına kadar bir problem çıkmazsa sorun olmuyor. Bir seyi yoktur insallah. 
(250 puan) tarafından
Bu arada insaniz hepimiz. Anlik dikkatsizlik yada ne kadar dikkatli olsak bile bu tip kazalar olabiliyor malesef. Onun icin kendinize kızıp yipratmayin.
(448 puan) tarafından
Teşekkür ederim cevabınız için. İki saat gözlemledim özellikle huysuzluk ya da bir anormallik olucak mı diye oynattım. Şimdi de sürekli kontrol ediyorum. Rabbim bütün yavrularımızı korusun, insan çok korkuyor gerçekten.
(250 puan) tarafından
Amin inşallah. Annelik hep diken üstünde olmak gibi sanki. Allah'ım sağlıklı ömürler versin tüm yavrularimiza inşallah.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 214 göst.
11 Haziran 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Ervanın annesi (52 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 176 göst.
24 Eylül 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Aysima12 (163 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 276 göst.
0 oy
12 cevap 571 göst.
16 Mart 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Hvvylcn (25 puan) tarafından soruldu
...