0 oy
255 göst.
Profil image 12-24 ay arası bebekler kategorisinde (336 puan) tarafından
Kızlar bebegınıxın gelişimi nasıl boy kilo . Kaç kelimesi var . Günde ne kadar yemek yiyor . Komut alması falan nasıl ? Bir gününüz nasıl geçiyor 

6 Cevaplar

0 oy
(523 puan) tarafından
14 buçuk aylığız hala yürümüyor ama komut alması yemesi uyku düzeni güzel. Uyku düzenimiz depremden beri var diyeyim ondan önce çok kötüydü gece uykuları deprem gününden beri gece çok az uyanıyor bu da Rabbimin bir hikmeti sanırım yardım ediyor bize. Onun dışında bol sosyal olduk kalabalık ortamda. Herhangi bir bireysel vakit geçirme etkinlik yapma filan yapamıyorum evimizde değiliz malesef çünkü Bi evimi bile yok artık :((
(243 puan) tarafından
Rabbım yardımcın olsun canım:(
Profil image (336 puan) tarafından
Rabbim yardımcınız olsun canım
(523 puan) tarafından
Teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
(504 puan) tarafından
10 aylıkken yürüdü oğlum yemek yemesi güzel ama istediği zaman yer herşeyden az az yer meyve daha çok sever çok kelimesi yok ama söylediklerimi hep anlar oyun oynamayı salıncak binmeyi saklambaç ışık açıp kapmayi çok sever  13 kilo 83 cm en son  17 aylık olduk 
Profil image (336 puan) tarafından
Maşallah canım zamanla kelimelerde artıyor zaten
(504 puan) tarafından
Söylemeye çalışıyor bu ara zamanı gelince konuşur elbet acele etmiyorum herşeyi erken oldu çok zorlandı 3 ayda diş çıkardı
0 oy
(120 puan) tarafından
Kelimesi sınırlı ama artiyor yavas yavas. Cogu seyi anliyor. Boy bilmiyorum bakicam ama kilosu 11 civari. 1 aydir yiyor oncesinde agzina lokma koymazdi. Ortalama 3 kase yemek yiyor.  Gunumuz yapma oglum tirmanma oglum dusucen oglumla geciyor 
(120 puan) tarafından
Sehpalari zigonlari cekip duvara monte televizyonu dusurmeye calisiyor. Sandslyeler dahil her seyi kaldirdim. Uykusu da cok kotu. 6 saat uyudum 8 kere kalktim. Memede uyuyor zaten. Bu kadar uykusuzluga bu kadar hareket cok zorlaniyorum.
Profil image (336 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun canım benim kızımda çokkk yaramaz evde onun yüzünden eşya kalmadı . Hatta bugün kanepeye tırmanıp duvardaki kocaman tabloyu sökmeye çalıştığı için onu da kaldırdım :)))))
(3,793 puan) tarafından
Bu ayni biz , tabanlarim agriyo artik :(
Profil image (336 puan) tarafından
Dün parkta köpegi kovalarken yüz üstü düştü dudağı falan patladı. Bugün kanepeden sırt üstü yere düştü kafasını çarptı sanıye durmuyor yerınde yetişemiyorum . Az önce bezini değiştirirken elimden kaçtı laminantun üzerine işedi hemen ben orayı sileyim düşme derken üstüne bastı yıne düştü
(3,793 puan) tarafından
Ahh canim ne cok dusmus,simdi nasil dudagi falan.
Bizim ki o konuda cok temkinli. Cani cok tatli. Az dusuyo dusuncede yavas dusuyo.
Bez degistirirken ben de bi turlu tutamiyodum. Eline cuzdan veriyorum icine de biseyler koydum onu acip kapamaya ugrasirken hizlica degistiriyorum. Bazden de posetin icine biseyler koyup eline veriyorum.
(120 puan) tarafından
Deprem zamani sitede ayni aylarda bebekler gordum. Tertemizler. Bembeyaz coraplarla bi kiz bebek gordum nasil guzel nasil tatli kosede oturuyor. Imrendim ya. Benimki de o sirada kucagina basket topu basmis yaliyordu. :)) ben saniyordum ki bu aylarda butun cocuklar ayni. Yok arkadas benimki bana eziyet icin gelmis dunyaya.
Profil image (336 puan) tarafından
Minnak şuan daha iyi canım ama asla korkusu yok paldır küldür yine .catsand canım kusura bakma kahkaha attım :))))) top yalamak nedir ahaskdndndndn
0 oy
(6,414 puan) tarafından
Boy kiloyu suan için bilmiyorum yemek konusunda sıkıntı yaşıyoruz p3k iştahlı yemek yemiyor çoğunluk mama istiyot meyveyi sever meyveye yok demiyor sabah mamadan sonra domates salatalık zeytin peynir yer biraz öğlende canı isterse yemek yiyor istemezse mama ile geçiştiriyor. Çok şükür verdiğimiz komutları anlıyor yap dediğimizi yapıyor getir dediğimizi getiriyor . Mesela biberonunu getir mama verim diyorum evi gider arar getirir yada arabanı getir oynayalım deriz gider istediği arabayı getirir . 2 haftadır depremden dolayı ailecek bir aradayız kelime sayısı arttı hadi gel al gibi komut içeren kelimeleri yerinde kullanıyor.  Anne baba dede anneanne amca abla agbi babaanne teyze gibi kişileri taniyip çağırıyor.h.yvanlari tabir görünce seslerini çıkarır vucut organlarını tanır gösterir.    GÜN boyu oyun oynuyoruz parka gidiyoruz kitap okuyoruz ben tv falan izletmiyorum şimdilik . 
Profil image (336 puan) tarafından
Maşallah canım çok iyi . Kalabalık olması her zaman daha faydalı . Yemek de zamanla düzelir . Bu arada çok geçmiş olsun
0 oy
(1,274 puan) tarafından
Kilosu 12 civari oglumun boyunu bilmiyorum gunde 3 ogun 1 ara ogun 1 kerede mama yer bazende hcbsey yemez baya bi kelimesi var komut almasi guzel dedigim seyleri isine gelince yapar isine gelmezse anlasa bile yapmaz yerinde durmaz hareketli kendi kendine oynar bize duskun temas bagimlisi :) hava iyi oldukca disari cikariz ilgiyi cok sever ilgilenmezsek dikkat cekmek icin elinden geleni yapar sikintim cok secici yemek konusunda herseyi yemez belirli seyleri yiyo maalesef.. 
Profil image (336 puan) tarafından
Maşallah canım çok iyi . Benimkisi de az kendi kendine oynasa keşke . Yemek konusunda ben de dertlıyım . Yedıgı sebzeler ıspanak kabak yeşil fasülye havuç falan yer domates asla yemiyo
(1,274 puan) tarafından
Seninkinin yedigi seyleride benim oglan asla yemiyo canm
0 oy
(3,793 puan) tarafından
15 aylikken 12 kg 81 cm di .

Anne,baba,anneanne,dede,aydede,abla,mama,meme,bebek,pembe,hav hav,ham ,kedi, mö,orda ,nerde kelimelerini soyluyo. Suya ba,bala aba, balona,ababa diyo. Araba ve ayiyo aaa diyo, onceden arabayi az bisey soyluyosu simdi A ile baslayan seylerde sadece aaa harfini uzatarak soyluyo. 

Herseyi anliyo, ne dersek yapiyo. Tirnagina kadar tum organlarini biliyo. 11 ayliktan beri yuruyo, dolap ici boslatmayi cok sever.1 haftadir masa uzerine cikiyo. Saklambac yakalamac oynamayi cok sever. 

Halkalari var onlari sirali sekilde geciriyo. Bultak kuplerin bazilari atabiliyo gelisiguzel tabi. 6 li kulesi var, 1 aydir falan ic ice koyabiliyo, 3 tanesini de ust uste koyabiliyo. Kitap okumayi cok seviyo. 

Yemek biraz zorla yiyo,gunde toplam 3 kase yiyo.Catal kullanabiliyo. 

Bay bay,gel gel,alkis, seni seni,pisi pisi,çak yapiyo. Yasini sorunca 1 yapiyo. 1 i duyuncada parmagiyla 1 yapiyo. Pembe rengi ogrendi, uzerimizde falan gorsun gosterip pembe diyo.

Uykularimiz iyi degil,dogdugundan beri uyku sorunumuz var. Tam duzelir gibi olmustu azi disleri cikiyo. 8 disi var, 4 azi 1 tsne kopek disi patladi. Bizde durumlar bu sekilde. 
Profil image (336 puan) tarafından
Maşallah canım çok çok iyi . Uykularda zamanla düzene girer
(3,793 puan) tarafından
Sagol canim. İnsallah canim, alerjik bi bebek ,cogu alerjisi gecti ama arada biseyler oluyo sanirim. Tam duzenimiz oluyo ki dis alerji hastalik derken basa sariyoruz.
Profil image (336 puan) tarafından
Aynen öyle bizimde şimdi azı dişleri ile köpek dişleri aynı anda çıkıyor bir de atak ayına girdik delirecek az kaldı :)) alerji durumu kaç yaşına kadar sürecek canım
(3,793 puan) tarafından
Gecti cogu sey aslinda canim,bi kuruyemis ve tahin kaldi. Ceviz denedik bisey olmadi. Tahin denedik kasinti ve ishal oldu. Gecici bizim ki bi kac ay sonra tekrar denicez bakalim. 2 yasa kadar gecer deniyo.
Profil image (336 puan) tarafından
Anladım canım 2 ye az kaldı diyeyim o zaman :))
(3,793 puan) tarafından
Oyle canim buna sukur, coklu besin alerjimiz vardi. Tahinde yemeyiversin :). Uykusu duzelsinde 2 yasa kadar, ise baslayacagim.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 338 göst.
0 oy
7 cevap 275 göst.
11 Mayıs 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde kubraa3506 (319 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 544 göst.
28 Ocak 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Öznur Y (1,659 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 290 göst.
...