0 oy
212 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (29 puan) tarafından
Merhaba bebegim 2.5 aylik. 2.aydan sonra uyanikken meme almıyor. Uyurken yada uyku sersemiyken alıyor. Bu durumu yasayan varmi?

9 Cevaplar

0 oy
(2,375 puan) tarafından
Biberon veya Emzik kullanıyorsanız o yapiyor olabilir canim
-Reklam-
0 oy
(248 puan) tarafından
Ah bu meme reddi bitirdi beni. Aynı 2. Ayda başladı sadece uyurken emiyor başka türlü agzina bile almıyor. Sizi korkutmak gibi olmasın ama simdi tam 5 aylık oldu hâla da aynı kesinlikle uyanıkken emmez biberon veya emzikte kullanmıyoruz. Bitecek gibi gözükmüyor çok yıprattım kendimi emmiyor diye ama artık yapacak bir şey yok bakalim ne zmana kadar boyle devam edecek.
0 oy
(336 puan) tarafından
Gaz probleminden dolayı bunu yaşadık. Ve çok zor bir sürecti benim için. Sağip icirmeyi denedim sonraları. Dördüncü aydan sonra pes ettim. Mamaya geçtik onuda uyuduktan sonra yiyordu. Ek gıdaya geçince hepten mamayida kestim.

Şimdiki aklım olsa hiç pes etmezdim illa yiyecek o memegi diyip sabrederdim ama ilk annelikte insan napacagini şaşırıyor panik oluyor 
0 oy
(166 puan) tarafından
Önce süpürge sesi açıyorum sonra kucağımda dolaşıyorum ve yavaşça memeyi tutuyo o şekilde ayakta emiyor biraz 
0 oy
(8 puan) tarafından

Lütfen pes etmeyin. Ben 2.aydan 5.aya kadar yaşadım bunu. 4.ayda zirve yaptı ara ara sağıp da vermek zorunda kaldım ama hiç pes etmedim. Saç kurutma makinesiyle hoplaya zıplaya emzirdim çoğu zaman. Çok yıprandım. Sonra bir anda aklım başıma geldi ve zorlamamaya karar verdim çünkü zorladıkça daha çok soğuduğunu fark ettim. Emerse emsin emmezse emmesin dedim olumlu düşündüm stresten uzak durdum 2 3 gün içinde düzeliverdi 2 aydır çok rahatız. Bir çok sebebi olabilir bunun ama en önemlisi stres. Bebek stresi gerginliği hissettiği zaman emmek istemiyo. Bunun dışında çıplak şekilde emzirmeyi deneyebilirsiniz. Üşütmeyeceğinize eminseniz birlikte banyo yapıp banyoda emzirmeyi deneyebilirsiniz. Kanguruda emzirmeyi deneyebilirsiniz. Kanguruya takın göğsünüzü açın ama emzirmeye çalışmayın evde gezinin iş yapın, karar onun olsun. Gezerken bir anda emme isteği gelip emebilir. Ama kesinlikle zorlamayın. Allah kolaylık versin.

0 oy
(14 puan) tarafından
Aynısını bende yaşadım canım bebişi yatağa uzat göğüs ucuna biraz calpol sür öyle teklif et ben yaptım faydasını gördüm umarım sende de işe yarar .
0 oy
(86 puan) tarafından
Benimde kızım aynı 2 hafta falan sürdü şuan iyi şükür bende hep uyurken alıp emziriyordum geçer sizinki de inş 
0 oy
(41 puan) tarafından
Ahhh yaşamazmıyız. Önceden bi ara yaşamıştık şuan 1 hafta oldu yine başladı meme reddine. 4.ayımızı tamamladık ama nasıl mücadele veriyoruz. Ayakta hoplaya zıplaya gezerek evi dolaşarak her şekilde emziriyorum. Arada bi fön makinesi takıyorum fişe, hemen ağzına veriyorum. Emzirirken bildiğim tüm sureleri okuyorum. Atak haftası diyolar baya da uzunmuş bu ay. Ama asla pes etmiyorum. Çünkü ben pes edersem kızım kazanacak buna izin vermiyorum. Hepsi geçecek diyorum zor çok zor. Ama Rabbim hepimizin yardımcısı olsun. 
0 oy
(29 puan) tarafından
Herkese desteginden dolayi tesekkurler. Pes etmiyorum. Gündüz de vermeye calisiyorum. Almayinca zorlamiyirum artik. Her kosulda anne sutunu icsin de gerisi susn cok onemli degil. Sagolun

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 105 göst.
2 Eylül 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Bstncıbbk (54 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 109 göst.
0 oy
6 cevap 291 göst.
...