0 oy
772 göst.
24-36 ay arası bebekler kategorisinde (393 puan) tarafından
Oglum 18 aylik ellerini baş parmağını ve işaret parmağini ile oynuyor birbirine değdiriyor  günde 3 4 kez yapiyor cok dokunmayi seviyor benim boynumdaki kemiklerimle oynuyor mesela kolumda  kemik buluyor oyle derimi cekiyor bazen uyurken cok yapiyor ama alişkanlik mi kaldi bilmiyorum 1 - 2 haftadir yapiyor piskoloğa soyledim bazen cocuklar kendini oyle rahatlamak icin yapiyorlar dedi 
Bebek Ayı 17

4 Cevaplar

0 oy
(14 puan) tarafından
Kücücuk bebege oyle bir teshisi nasil koyarsiniz anlamis degilm. Tabiki oynayacak kesfedecek unutmayin sizde oyle bir bebektiniz. Birakin evlatlari incelemekten.
(393 puan) tarafından
Insan korkuyor bu aralar okadar cok varki o yuzden
(120 puan) tarafından
Siz kendi korkularinizla var ediyorsunuz ben kimseyi görmüyorum sosyal medyalrda bakmayın onlar keşfede düşmek için emin ol herşey yapıyorlar ben kendi çevremde kimseyi öyle olduğunu görmüyorum ama sosyal medyaya girince sürekli bı hastalik bahanesyle bebeğini paylaşan o kadar çok özür dilerim vicdansız anneler varki
(393 puan) tarafından
Off bir anne niye boyle yapsin ki hic aklima bile getirmem yazik walla
-Reklam-
0 oy
(291 puan) tarafından
Ne ilgisi var hanımefendi kendini keşfediyor oynamasa boş boş baksa endişelenin aksine ellerle parmaklarla oynamadığı zaman sıkıntılı bi durum olur keşfetmeye çalışmazsa 
(393 puan) tarafından
Bilmemiyorum tanidigim bir otizm annesi benkm oglu. Elleri ile oynadi sonra 2 yasindan sonra belirtiler cogaldi dedi korkh koydu icimw o yuzden inshallah dediginiz olur 17 aylik nebileyim korktum
0 oy
(175 puan) tarafından
Benimde iki yaşında oğlum var uyurken yada biberonla süt icerken surekli tenime dokunuyo oyle uyuyo kendini oyle rahat hissediyo aman bu devirdede hersey otizim oldu 
(393 puan) tarafından
Malesef korkar olduk  herseye dediğiniz gibi oyle diyorlar
0 oy
(3,522 puan) tarafından
Otizm genelde tek bir sey ile teşhis konmaz. Çoğunda en az 6 belirti olmasi lazim. Benim bebegimde uzun süredir. Bileğim, dirsegimdeki vs kemikle oynar. Ama buna otizm diyemezsin. Noroloji doktorlarının sorduğu sorular su şekildedir. Devamli araba tekerleğini çeviriyor mu? Camasir makinesine çalışınca bakiyor mu? Ellerini kelebek gibi ya da etrafında dönüyor mu? Vs... bunlar yoksa teşhis koymak cok yanlış olur. Öyle olsa benim bebegimde söylediğin şeylerle otizmli olurdu ki nöroloji doktoruna gitti.
(8,938 puan) tarafından
Bu makina izleme bence biraz sehir efsanesi. Makina izlemeyen bebek var mi? :)) Oglumu yakin zamanda çocuk psikiyatriye goturdum. Bizdeki hastalıktan biraz gelisim geriligi var yasina gore. Noroloji cocuk psikiyatri gorsun dedi. Kanat cirpma hareketi, goz temasi, ismine bakma, yasiti cocuklarla ilgilenme, oynama, yeme bozuklugu gibi seyler sordu. Sadece biri degil birden fazla belirti arıyorlar. Bir de 3 yasindan once tam belli olmuyor saniyorum.
(3,522 puan) tarafından
Bizimki izlemiyor, daha çok düğmeleri kurcamala derdine düşüyor. Onlar daha ilgi cekici geliyor :)) evet nöroloji doktorunun sorduğu diğer sorular onlarda vardi. Aslinda evet soyledigin cok doğru olabilir, mantıklı hareket ettikleri söylenemez. Cok bilinçli değiller o yuzden 3 yas sonrasi aslinda daha mantıklı.. ama biz anneler en ufak şeyde otizm arıyoruz.

Bir sorun çıktı mi peki değerlendirme sonucu canim?
(8,938 puan) tarafından
Hayir. Goz temasi cok iyi dedi. Zaten 3 haftadir ozel egitimde dil ve konusma terapisi de aliyor. İlerleme var cok sukur.
(3,522 puan) tarafından
Eve mi geliyor yoksa siz mi götürüyorsunuz peki tek birebir galiba eğitim alıyor?
(8,938 puan) tarafından
Biz goturuyoruz canim. Haftada iki gun fizyoterapistle calisiyordu. Yurumesi de gec oldu. Yurumeye baslayip gelistikten sonra bir dersi bireysel egitime cevirdik. Birebir egitim aliyor. Kelimeler, komutlar, sarkilar, biraz oyun gibi biraz ders gibi geciyor :)
(3,522 puan) tarafından
Anladim canim maşallah  o zaman :))  bende o zaman böyle bir sey düşünebilirim. Çünkü havale geçiren bebekleri kresler almayabiliyormus. Eger öyle bir duruma düşersem dusunucem bende böyle bir eğitim daha iyi olur.

Kac aylikken yürüdü ki?
(8,938 puan) tarafından
Niye almiyorlarmis ki? 25 aylikken yurudu.
(3,522 puan) tarafından
Riske girmemek için almiyorlarmis canim, bakalim daha sormadım alan olursa doktor eylülden itibaren yarim gün baslayabilirsin dedi. 25 aylik geç yürümüş bizimki de 15 aylikken yürüdü ama 19 aylik suan anca duzgun yürüyor. O da hala kosa kosa bazen dengesiz hala düşecek diye pesindeyiz. Valla zor cocuk büyütmek  :))
(8,938 puan) tarafından
Olsun, buna da sukur. Gec de olsa gelisimini gormek guzel.
(3,522 puan) tarafından
Tabiki de öyle yeter ki sağlıklı olsunlar.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 413 göst.
17 Mart 2024 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Egeblk (105 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 1,269 göst.
8 Eylül 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Batununannesi (15 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 1,179 göst.
21 Mayıs 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Hulyasen (21 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 908 göst.
...