0 oy
370 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (244 puan) tarafından
tarafından kapalı
Yani ben anlamıyorum illa sorularımıza cevap bulabilmek için ilgi çekici saçma sapan bol ünlemli bol soru işaretli aman yardım edin acilllll gibi şeylerle başlık mı atmamız gerekiyo?! Sırtımda kıl çıktı 50 yorum. Sütüm gitti bebeğim açlıktan ölüyo 0 yorum. İlginize hayret ediyorum.
notu ile kapatıldı: Sohbet amaçlı açılan konular yasaktır. Menüden konu dışı sorular için ayrılmış alanda konunuzu açabilirsiniz..

5 Cevaplar

+1 oy
(3,548 puan) tarafından
Geçmiş sorularına baktim ama bunu bizimle değil bir diyetisyen ile konuşabilirsin. Yaptigin diyete bol bol yeşillik kat saglikli beslen süt dediğin şey sadece sut ürünleri ile olan bir sey değil. Kuzu ağırlıklı beslen. Inek olan ürünlerden uzak dur. Diyet yapıyorsan uzmandan yardim al. Buradaki annelerinde bir yere kadar  ve bebegine kadar tecrübesi var. Bu kadar sıkıntılı bir durumun varsa öncelik uzmandan yardim alman gerekiyor. 
(244 puan) tarafından
Uzman her an ulaşabileceğin biri değil ki randevu alıyosun en erken 2 hafta sonrası. Benm kızdığım saçma sorular çok ilgi görüyo ama gerçekten yardım gerektiren sorular cevapsız kalıyo sadece kendim için söylemiyorum. Sorulara bakıyorum benim de merak ettiğim konılar oluyo cevaplara bakım bişey öğrenirim diyorum ama kimse cevap yazmamış ki kadının sorusuna.
(3,548 puan) tarafından
Senin bu sorunun ocaktan beri varmış. Tamam doktora gitmişsindir ama doktorlar sadece sut ürünlerini kes der. Asil bu sorunu uzman bir diyetisyen ile halledebilirdin. Cunku sutun kesilmesin diye ona gore yol izliyorlar.

Benim bebegim 19 aylik canim bu zamana kadar buraya cok nadir soru diger turlu soru sormadım. Tabiki de merak edilen konular vardır. Ama saglik ile ilgili öncelik her zaman bir uzman olmalı. Bebegim öksürüyor ne yapmalıyım, bebegimin kakasi yesil neden olur, bebegim düştü ne yapmam lazım, bebegim ateslendi ne yapsam... bu tür sorularin buraya sorulması kadar saçma bir durum yok. Hani basit sorular olur tamam annelerde kendi tecrübesine kadar yardim eder. Ama gerek var mi bebegini bu sekilde riske atmaya..

Simdi sen diyorsun ki sütüm azalıyor. Bu sebepten dolayı belki de bebegin doymuyor ve kilo problemine yol açabilirsin. Bu da çok büyük saglik problemi canim, simdi anneler sunu ye bunu ye dese sana yine de yardim edemese ne yapacaksın? Sorunu bebegin yaşayacak. Cunku anneler o kadar çok şey önerecek ki sen hangisini yiyeceğini sasiracaksin. Belki de çözüm olmayacak.

O yuzden gelip burada kimse için bu konuda kızmaya gerek yok. Her bebekte alerji sorunu yaşamıyor. Ayrica sadece saatlerce burada takılmıyor. Vakit buluyorsa takiliyor. Soruna cok cevap gelmiyorsa asagiya iniyordu. Annelerde görmüyor olabilir. Gerek yok bu kadar sinire... o yuzden senin icin ve bebegin icin en saglikli bir uzman yardımı..
(244 puan) tarafından
Doğru çok haklısınız. Bi anlık sinirle yazdım cevap gelmez yine diyerekten ama baya ilgi çekti. Pişman oldum yazdığıma ama arada faydalı cevap yazanlar da oldu geçmiş sorularıma kadar bakmışlar sağ olsunlar.
(3,548 puan) tarafından
Yok olabilir canim normal belliki hakli olarak çok sıkıntı yapmışsın. Sonuc olarak sütün kesilmesi iyi bir sey değil. Ama çözümü burada bu kadar çabuk bulmak kolay değil. Tabiki de bu durumu yaşayan vardır. Ama dediğim gibi bol yeşillik, dereotu her gün tuket mesela keci agirlikli beslen. 1 2 hafta kes inek ürünlerini... 1 2 hafta sonra sadece yumurta ye bak. Etki ediyor mu? Etmiyorsa devam et. Baska bir ürün peynir dene 1 hafta alerjik reaksiyon gösteriyor mu? Asagida boyle bir yorum gordum o yuzden yazıyorum. Bu sekilde de yol izleyebilirsin.

Saglikla buyut bebegini canim... Her sey gelip geçiyor. Endiselenme eger sıkıntı yaparsan daha cok sütün kesilir ♡
(244 puan) tarafından
Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Bütün bebekler sağlıklo büyüsün. Süt ürünlerine alerjisi kesin zaten. Ama 1 aydır süt ürünü kuruyemiş yumurta tahin vs nereeyse hiç bişey yemiyorum dr bile bu kadar sıkı diyet yapmamamı söyledi. bu kadar sıkı diyet yapmama rağmen her gün kısıtlı ve aynı şeyleri yememe rağmen yine yüzü kızarıyo.
(3,548 puan) tarafından
Hemen bir anda gecen bir sey değil canim benim ama mesela arkadaşımın bebeginde de vardi. Onun bebeginden kan gelirdi. Ama mesela kullandığı demir ilacindan bile oluyordu. Çünkü mesela sidefer kan ilaci onun içinde süt var. Suan seninki 3 aylik galiba ama herhangi bir sey kullanıyorsa onların içeriğine de bak. Belki de öyle bir sey etki ediyor olabilir. Kullandığı şampuan vs onlari değiştir. O bile etki ediyor olabilir. Sadece gida olarak dusunme bu durumu canim 4 aylikken demir ilacina başlayacak. Ona da bakarsin. Insallah duzelir ama 1 ayda düzelmez. Aylar surebilir.
-Reklam-
0 oy
(3,775 puan) tarafından
Bilgimiz yoksa napalim canim ? Bos bos biseyler mi yazalim. 

Sorunu gordum , daha oncede sana yorum yapmistim, alerjik bebegin var, bizde de coklu besin alerjisi var. Ne yaptigimi sutumu nasil arttirdigimi vs yazmistim. Tekrar yazma geregi duymadim. 

Onun disinda burada ki cogu annenin alerjiden vs haberi yok, o sebeple fazla yardim bekleme bu konuda. 
(244 puan) tarafından
Sadece kendi sorularım için yaptığım bi serzeniş değil bu mantıklı sorular soruluyo cevabına bakım bişeyler öğrenirim diye bekliyorum kimse cevap vermiyo ama saçma sapan şeylere yorum yağıyo cevabını bilen mi yok ilgilenen mi yok anlamıyorım
(3,775 puan) tarafından
Evet sacma seylere daha cok yorum geliyo.
Mantikli olanlara cok az kisi yorum yapiyo. Buranin bi seviyesi var, maalesef dogru bilgiye sahip kisi sayisi cok az. Onlar yorum yapiyo, bi de deneyim sahibi olanlar yaparsa yapiyo. Onun disinda yok yani.
(244 puan) tarafından
Anladım bu uygulamada çok yeniyim çok bişey beklememem gerektiğini anlamış oldum. Doğru yazan da var yanlış yazan da hiç düşünmedin bunu
(3,775 puan) tarafından
Evet cok bisey beklemeyin. Maksadim kimseyi kucumsemek degil ama sanki annelerimizin donemindeymis gibi cevaplar geliyo burada ki sorulara. Ben yaptim bisey olmadi ,ben verdim bisey olmadi. Hatta simdi biri cikar sana herseyi ye ne alerjisi bile diyebilir.
0 oy
(4 puan) tarafından
humana kullanmalısınız faydası oluyor ama devamlı sutunuz olsa bıle kullanın dereotu sebze ve kuruyemıs tuketın 
(244 puan) tarafından
Teşekkür ederim ilginiz be cevabınız için
(3,775 puan) tarafından
Humana kullanmayin, icinde laktoz vardi sanirim. Paketli hic bisey kullanmamalisiniz.
0 oy
(1,833 puan) tarafından
Aybüke önceki sorunuzu okudum bebeğiniz de çoklu Besin alerjisi olduğuna eminmi doktor yani çocukta aşırı cildinde kızarıklık aşırı huysuzluk çünkü bazı doktorlar yanlış teşhis koyabilir burda okudum sütten kesmiş kadın meğerse başka sorun varmıs şuan hatırlamıyorum yani iyi bir doktor bulup sizin sütünüze bakilmasj lazım çocuğun mukuslu kaka yapması alerji belirtileri olmayabilir (kanlı kaka hariç onda bile popo carlagi olabilir) 6 aya kadar oğlumda yaşadığım sorun gibi 
(244 puan) tarafından
Yani alerji druna gastroentroloji druna ayrı ayrı götürdük. Bebek küçük olduğu için tahliller doğru sonuç göstermez diye bişey yapamıyolar. Süt ürünleri kesin alerjisi var diğerleri de Deneyerek kendi kendime alerjileri bulmamı istiyo hepsi. Boşu boşuna o kadar dr a gittik sıfır artı sıfır elde var sıfır anlayacağınız. Artık sütüm de bitmek üzere zaten kökünden kurtarırız.
(1,833 puan) tarafından
Şuan çok streslisiniz belli bebeğiniz nasıl durumu şuan evet tahlilleri yanıltabilir sonuçlar ama sakin olun bebeğinize geçmesin üniversite hastanesi gibi biyere gidin eğer devlete gityiyseniz ama sütünüzü kesmeye de uğraşmayın
(244 puan) tarafından
Süt verdikçe yüzü kızarıyo ne yiycemi şaşırdım gerçekten dediğiniz gibi sinirim çok bozuk. Yine yorum gelmez diye bi sinirle yazdım öyle pişman oldum sonra. Nasıl silebilirim acaba bu başlığı diye bakınıyorum.
(1,833 puan) tarafından
Kuruyemiş yemeyin onu deneyin bı süt ürünleri demeyin bu ekmeğin içinde var bilirsiniz yeşillikli beslenin ozaman kakasi yeşil olur normal bilmiyorum inanın nasıl beslenilir benimde bebeğim doğduğunda şüphe edildi ve stresi yetmisti bana ama bebegime odaklandım ben şükür yoktu bakliyat yiyin kimyon döküp belki bebeğiniz gazlı bir bebek karnını sıcak tutun kendinizi sıcak tutun bunlar çok önemli özellikle karnını
(244 puan) tarafından
Kyruyemiş alerji olduğundan beri tüketmiyorum zaten. Dedğim gibi yediğim bikaç şey var zaten tek umudum sıkı diyetle kısa zamanda alerjileri geçer inşallah. Teşekkürler yardımcı olmaya çalıştınız o kadar sağ olun
0 oy
(855 puan) tarafından
Kuşburnu çayı ve hoşaf bir de yiyebiliyorsan canım etli bulgur pilavı dua edersin faydasını görürsün venim psikolojik nedenlerden sütüm erken kesildi ama içtiğimde cok faydasını gördüm göğsüm taş gibi oluyordu 
(244 puan) tarafından
Et yiyemiyorım maalesef. Diğerlerini de düzenli yiyorum zaten çok kısıtlı şeyler yiyebiliyorum bi faydası da olmadı ne yaptıysam. Teşekkür ederim öneriniz için

İlgili sorular

+4 oy
19 cevap 606 göst.
0 oy
7 cevap 1,928 göst.
22 Mart 2020 Doğum Sonrası Anne kategorisinde admin (19,296 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 469 göst.
8 Eylül 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Seselein (729 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 6,152 göst.
3 Ağustos 2020 Doğum Sonrası Anne kategorisinde rukiye. (278 puan) tarafından soruldu
...