0 oy
298 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (168 puan) tarafından
Kızım 18 aylik calpol 5ml veriyorum ama sanki az geliyor siz ne kadar veriyorsunuz
Bebek Ayı 18

5 Cevaplar

+1 oy
(350 puan) tarafından
Hekimim yanimda yaz nete cikan uygulama var oraya bebegin atesini kilosunu yaziyosun ne kadar vermen gerektiginu sana soyluyo atesi takip ediyo hemde 
(3,585 puan) tarafından
O uygulama bence biraz yanlis gösteriyor. En düşük ve en yüksek olani gösteriyor. Ama en yüksek ml vermeniz lazım. Yani kilosunun yarisi kadar olmalı canim ona cok güvenmeyin.
(160 puan) tarafından
hala kilosunun yarısı diyorsunuz... uygulamaya güvenmeyip kafanıza göre kaba taslak bi hesap yapıp kilosuun yarısı... çok bilimsel gerçekten.
(3,585 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Ben kilonun yarısı kadari uygulamaya göre değil doktoruma ve araştırdıgim doktorlarin bilgilerine göre bunu söylüyorum. Siz bence yanlis şeylere güveniyorsunuz. Yukarida da Merve nin yorumunun altına yazmissin. Orada da yazdim. Emin ol havale geçiren bir bebegi olarak bu konuda benim arastirmami ve izlediğim yolu sorgulayamazsin. Siz bebekleriniz icin dikkat edersiniz ben sizin dikkat ettiğinizin iki katı dikkat ederim. Bu konu benim en hassas konum siz kendinizi sorgulayin.. gidin doktorunuza sorun en basiti ya.. ayrica hic düşündünüz mü antibiyotikler neden kilosuna gore veriliyor diye. Hatta doktorlar kiloya gore hesap yapar. Hayir bilimsel diyorsun ya bari bunu düşün.
(8,987 puan) tarafından
Kafamiza gore mi? :)))))))) Cocuk doktorlarinin soyledigine gore soyluyoruz ama siz nedense inanmamakta israr ediyorsunuz. Bir de lutfen gereksiz uyari vermeyin. Hakaret icerikli olmadigi halde gereksiz uyari verirseniz siz uyari alirsiniz.
(3,585 puan) tarafından
Hayir ben anlamadim neyin inadı bu birde uygulamayı söylüyor. Baktim bende o uygulamaya kiloya gore iki doz veriyor. Biri en düşük digeri de kilosunun yarisi kadar, onun bile farkında değil. Uygulamadaki bilgi ;

Elinizdeki ateş düşürücünün ismi geçen yazıyı açın. Çocuğunuzun kilo ve yaşına uygun olarak ne kadar ateş düşürücü verilmesi gerektiğini anlattık.

Ateş düşürücü şurup dozu bebeklerde ve çocuklarda kiloya göre hesaplanarak yapılır.

Hayir doktorlara vs inanmıyor belki uygulamada yazan seye inanır. Sasirdim bende :))
(160 puan) tarafından
ok ok haklısın. uzatmaya gerek yok. herkes bildiğini yapsın. ben hala kilosunun yarısı gibi bi hesabı dikkate almıyorum. bu da bnm görüşüm.
(8,987 puan) tarafından
Almayin. Siz kafaniza gore verin.
(3,585 puan) tarafından
Siz bilirsiniz ama sizden ricam çocuk doktoruna gidince bunu sormanızdan yana, inanın burada kimse yanlış bir bilgi verme gibi bir maksati yok. Ama sizin bebeginiz sizin tercihiniz sadece baska bebeklere de bu sekilde yönlendirme yapmayın. Su yanlış bilgi yüzünden başkasının bebegine baska şeylere sebep olursunuz. Saglikla büyütün bebeginizi.
(160 puan) tarafından
sorcam tabiki. endişeniz olmasın.
-Reklam-
0 oy
(8,987 puan) tarafından
Kac kiloysa yarisi kadar veriyorsunuz. 10 kilo ise 5 cc gibi.
(160 puan) tarafından
bu doğru mu?
(8,987 puan) tarafından
Yanlis olmasi icin bir sebep mi var?
(160 puan) tarafından
doğru olması için de bi sebep yok.
(8,987 puan) tarafından
Tabi, cunku ben durduk yere ilacla ilgili sirf yanlis bilgi vermek icin yaziyorum buraya. Hanimefendi dalga mi geciyorsunuz? Dogru bilgi tabi ki.
(3,585 puan) tarafından
Tabiki de doğru bilgi, o kadar çok varki annelerde bu bilgi eksikliği buna bende dahildim. Hep bana bir ölçek verirsin dediler. Belki de bu yüzden bebeğim havale geçirdi.

Ates dusuruculer calpol gibi olanlar kilosunun yarisi kadar verilir. Verilmezse etki etmez. Hatta benim son 2 3 aydır devam ettiğim doktorum 12 kilo olan bebegime daha iyi etki etsin diye 7.5 ml vermemi istiyor. Ama kilosunun yarisi kadardır. Lütfen inanmıyorsunuz bari araştırma yapın.

Ayrica Uzman dr osman gonulal var. Onun bununla ilgili videosu var. Ondan da doktor uzman bilgisi alabilirsiniz.

Bu arada kimse baskasinin bebegini riske atıp yanlis bir bilgi vermez. Ilac sonuc olarak niye merve yanlis bilgi versin. Bence biraz kendini sorgula...
(3,585 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Yorumumda hakaret ve tahrik mi varmis :))

Mermaid valla ne diyim ki sana bilmiyorum. Saglikla buyut bebegini canim :))
0 oy
Profil image (68 puan) tarafından
Bende  19 aylık bir ölçek veriyorum calpolun etkisini göstermesi 1-1,5 saat sürebilir. Birde ne zaman açtınız şişeyi zaman geçtikçe etkisini de kaybediyor 
0 oy
Profil image (4,556 puan) tarafından
Bebeğiniz kaç kilo? 
0 oy
(3,585 puan) tarafından
Normalde en ideali kilosunun yarisi kadar vermen gerek. Ama ben doktorumun tavsiyesi ile 12 kilo bebegim 6 ml vermem lazım ama 7.5 ml vermemi istedigi icin 7.5 ml veriyorum. Ama normali yarısı kadardır. Düşük verirsen etki etmez.

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 277 göst.
7 Kasım 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Ayze (139 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 202 göst.
17 Ağustos 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Tb123. (730 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 407 göst.
0 oy
6 cevap 293 göst.
25 Mayıs 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde KaaninAnnesi (1,296 puan) tarafından soruldu
...