0 oy
273 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (37 puan) tarafından
 merhaba kızlar oğlum 7 buçuk aylık ceviz ev peyiniri makarna gibi yiyecekler verebilrmiyim 
Bebek Ayı 7

4 Cevaplar

0 oy
(3,518 puan) tarafından
Ceviz turu kuruyemisler genelde 12 aylikken önerilir ya da 8 ay ustu olmasi lazim ve 3 gun kuralı ile denemen lazim. Kuruyemislerin alerji yapması daha yüksektir.  O yuzden dikkatli olmak lazım. Makarna ben 1 yaşından sonra vermeye baslamistim. Ama peynir verebilirsin. Tuzsuz olmasına dikkat etmen lazım.
-Reklam-
0 oy
(448 puan) tarafından
Ceviz yedi aylıktan beri veriyorum, tuzsuz peynir veriyorum kahvaltı da. Makarna vermedim hiç, bir yaşı geçsin veririm. Sekiz aylığız.
(312 puan) tarafından
Kahvaltıda neler veriyorsunuz
(448 puan) tarafından
Kahvaltı da yumurta, zeytin ( zeytin her zaman yemiyor) tuzsuz lor veya labne peyniri. Muz kivi armut gibi bir meyvenin içine avakado ve ceviz ekliyorum bazen de kabak çekirdeği içi. Nadiren de pankek krep tarzı şeyler yapıyorum Instagram da bolca tarif var ayına uygun.
0 oy
(539 puan) tarafından
Benim bebeğim 7 aylık kahvaltıda bir dövülmüş ceviz bir yumurta sarısı 1 çay kaşığı peynir hafif akışkan olsun diye de 1 çay kaşığı yoğurtla karıştırıp veriyorum daha yeni 7 aylık oldu bu verdiklerimin hepsinin alerji testini yaptım son 1 haftadır bu şekilde veriyorum bebeğim sabah erken uyanıp kahvaltı yapmadıkça ağlıyor bu yüzden kahvaltıyı hiç atlamam makarna vermeye gerek varmıki ekmekten farkı yok onun yerine irmik haşlayıp yoğurtlayıp verebilirsiniz makarnayı anca ezerek verirsiniz ben kuruyemiş olarak bitek ceviz veriyorum biraz bünyesi alışsın diğerlerini de deneyeceğim ama badem veya yer fıstığı verecek olursanız dikkatli olun en alerji riski yüksek olanlar bunlar diye duymuştum
0 oy
(381 puan) tarafından
Ev peyniri verebilirsin de makarna çok verme kabız olabilir csnim cevizi de yediği yiyeceklerin içine blenderdn çekip çok az atabilirsjn

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 119 göst.
7 Kasım 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Yasemin011 (70 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 284 göst.
9 Ağustos 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Ezgipnrc (146 puan) tarafından soruldu
...