0 oy
295 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (72 puan) tarafından
Merhaba çoklu besin alerjisi var bebeğimin.zaditen vermediğim gün sabaha kadar ayaktayız sancısı oluyor bağırsak tepkili.. yaklaşık 2 aydır kullanıyorum fakat korkuyorum karaciğere zarar verir diye.2 senedir kullanıyorum diyen de var kullanmıyorum tan etkileri var diyende..ama çok çaresizim yani gece 1 çay kaşığı veriyorum yoksa 12 den sabaaha kadar uyku uyumuyor... tecrübelerinizi paylaşırsaniz çok sevinirim..alerji bizi mahvetti..

3 Cevaplar

0 oy
(1,064 puan) tarafından
Zaditen damla kullaniyorum suan 10 aylik eylulden beri kullaniyoruz 5 damla sabah 5 aksma
(72 puan) tarafından
Merhaba..siz ne için kullanıyorsunuz acaba..peki uzun süre kullanımında böbrek karaciğer e bir zararı var mı doktorunuz bilgi verdi mi acaba
(1,064 puan) tarafından
Alerji icin kullaniyoruz.  Eylulde okullar acildi kizimin hastaliklar basladi kizim anasinifinda surekli oksuruk ve tikaniklik. Kardesine de bulastiriyor o da surekli oksuruk ve tikaniklilik ailede astim hastalari da var o nedenle  astima cevirmesin oksuruk ve tikanma diye duzenli kullaniyoruz Adiyeni doktorumuzun onerisi ile. Cok fazla tikaniklilik oldugunda da hava makinasi ile ventilin ve izotonik su karistirip hava tedavisi uyguluyoruz
(72 puan) tarafından
Peki zararı yok mu acaba yaa her gün veriyor musunuz.siz de uzun süredir kullanıyormussunuz.ben korkuyorum zarar verir organlarına diye :(
(1,064 puan) tarafından
Zarar verecek olsa doktor vermez mantigindyim ben her ilacin zarari tbiki var ama doktor fayda zarar hesabi yaparak veriyor bunu. Eger bu ilaci vermesem astima cevirecek ve bir kere astim teshisi kondumu omur biyu cekecek bunun ceremesini. Demekki bu ilac astim olmasindan daha az hasar veriyor ki doktor vermis o nedenle icim rahat.  Ki bebegim dogdugu ilk gece kan iyusmazligi sebepli yuksek sarilik oldu 25 degerle yigun bakina girdi kani degisti isin tedavisi ise yaramyinca sin asama kani degisti yani bastan problemli bebek riskli bebek olarak geciyor kayitlarda yinede icim rahat doktor verdiyse vardur bi bildigi bence kar zarar hesabi yaparak kullndirir ilaci dr bebege
-Reklam-
0 oy
(3,760 puan) tarafından
Bizde de coklu besin alerjisi var. Hic kullanmadik. 

Diyet yaptik bebegimle cogu besinin alerjisi gecti. Siz diyet yapmadiniz mi ,bebeginiz kac aylik ?
(72 puan) tarafından
Biz çok geç anladık alerjisini 9 aylıktı..ondan sonra da maalesef dikkat ettim ama sıkı diyet hiç yapamadım bebeğim çok iştahlı ve bir çok şeyin tadını almıştı artık ..o yüzden çok zorlanıyorum..sizin ki cilt tepkili miydi bağırsak tepkili mi acaba?kaç aylıkken geçti.sizin de gece uyku sorununuz var mıydı?
(3,760 puan) tarafından
Hem bagirsak hem cilt tepkili ama bagirsak tepkisi daha fazlaydi.
Bebeginiz istahli diye diyet yapmamaniz cok yanlis, diyet yapmalisiniz ki alerji biranonce gecsin. 9 aylik bebekte zaten anne bana bunu pisir demiyodur. Siz diyete uygun besin verecektiniz. Bu yaklasiminiz cok yanlis. Benim bebegimde istahli versem eminim cogu seyi severek yer ama ben bile yemiyorum daha.
Suan 16 aylik cogu besin gecti 7 aylikken yumurta,9 aylikken sut urunleri vermeye basladik. 1 yasinda ceviz verdik. Sut hala yasak ikimizede. 15 aylikken bebege tahin denedik cok kotu ishal oldu 2 hafta surdu. Bende kestim bebegede vermedim daha. Suan sukur iyi. Tahini bi kez verdim verdim ve etkisi iki hafta surdu ayrica cok kasinti yapti. Gece gunduz uykulari cok kotuydu. İki hafta sonra biraz normallesti. Bizim dogdugundan beri gece gunduz uyku sorunumuz var ama alerjik besinlerde cok etkiliyo uykusunu.  Diyete baslayinca biraz duzeldi. Normalde gece 2 kez kalkar. Rahatsiz oldugu zaman saat basi.
Yani bunun cozumu zaditen damla degil. Cok uyku uyusukluk hali yaptigi icin bebeginiz gece uyuyo o ilaci verdikce. Bizim doktorumuz prebiyotik harici ilac vermedi. Ve dedigim gibi dogru diyet ile cogu alerjisi gecti.
(72 puan) tarafından
Biz kafamıza göre vermiyoruz yalnız.. doktor kontrolündeyiz.3 alerji doktoru gezdik. Hepsi de vermemiz gerektiğini söyledi.o şekilde alisicak vücut dedi.yiksa ben de biliyorum bebeğin şu yemeği pişir diyemiyceğini.kaldi ki zaten diyeti için çok geç kalmıştık..
(72 puan) tarafından
Valla ben artık ne yapicam sasiridim..bizim uyku sorunu sadece alerji maması ile beslediğimde bile vardı..yani hiç uyumuyor..herkes başka birnsey söylüyor kafayı yiycem artık..
(3,760 puan) tarafından
9 ay gec degil. 1 yasindan sonra baslayanlarda var. Yukarida cocuk istiyo istahli yazmissiniz. Doktor onerisi dememissiniz . Benim doktorumda bazi seyleri ver diyo. Ama ben bebegimin huyunu ogrendim bi kez veriyorum tepki gosterirse bi ay sonra denetiyorum tekrar oyle oyle alistiriyorum. Sonucta annesi benim her anini ben biliyoru. Bidaha ki kontrolde de doktora anlatiyorum zaten. Ben bebegimin bu sekil yani az cok ogrendim. Bu bizim 4.doktorumuz anca bu doktorda sifa bulduk mantigimiza uydu.
Bizim de uyku sorunu 1 yasindan sonra duzeldi. Sadece alerji olunca ve dis cikarirken problem yasiyoruz. Uyku saatlerine uyanikli saatlerine cok dikkat ederim.
0 oy
(633 puan) tarafından
Biz kullaniyoruz ama vucudu falan kabardiginda 6 damla demisti doktorum en fazla 5 gun kullandirdi sonra biraktirdi cok uzun suredir kullaniyosunuz alerjikse alerjisi olan seyleri yedirmediginiz taktirde bi sknti olmuyodur cocuga bence ilac sonucta okadar uzun kullanmyin 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 289 göst.
8 Mayıs 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Minişannesii (281 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 2,536 göst.
4 Ekim 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Cemile. Sena (18 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 2,176 göst.
17 Aralık 2020 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Selin17 (93 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 98 göst.
...