0 oy
93 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (32 puan) tarafından
Merhaba Hanımlar. 37 günlük bir bebeğim var anne sütü ve mama beraber veriyorum ilk çocuğum ve bazı cahilliklerimiz oldu şimdi sizden yardım istiyorum bana fikir verin lütfen. Göğsüm büyük ama gögüs ucum küçük kahve rengi kısmı ağızına veremedim hep ucunu emdi bazen doymadı bazen doydu en son fark ettim dili dışarıya pek çıkamıyor biraz araştırdım dil bagı oldugunu öğrendim doktora gittik ve evet varmış  kestirdim şimdide dili ile emiyor mu anlamıyorum kahve rengi kısmı almıyor yada alamıyor bilmiyorum bir müddet sonra ucu çok acıyor emme bittikten sonra bir bakıyorum ucum sarı renk olmuş ezilmekten bu doğru emzirememekten oluyormuş sütüm yok sanıp çok stres yaptım ama dil bagından dolayı ememiyormuş şimdi onu hallettik ama doğru emziremiyorum Allah rızası için bana akıl verin 

4 Cevaplar

0 oy
(32 puan) tarafından
Dünde göğüs ucu aldım ama hem kullanımı zor geldi hemde yapay birşey olsun istemiyorum aramızda
-Reklam-
0 oy
(336 puan) tarafından
Hastanelerde emzirme danışmanlari oluyor. Onlar görup tutturarak daha iyi yardımcı olurlar. Burdan görmediğimiz için tam olarak memeyi kavrayıp kavramadigini bilemeyiz. 

Allah yardımciniz olsun bende ilk kızımda çok hatalarım oldu. Her annede illa oluyor. 
(336 puan) tarafından
Benim kızımda meme reddi oldu gaz probleminden. Ama ben gaz probleminden kaynaklı olduğunu anliyamadim. Ve üç ay kızımı emzirebildim. Sonrasi depresyona girdim.  Zor oldu atlatmam.
0 oy
(576 puan) tarafından
Göğsünü C şeklinde kavra. Bebeğin ağzını açtığında göğsünün kahverengi kısmını da ağzına alabileceği şekilde işaret ve başparmağınla ağzına yerleştirmeye çalış. . İlk başlarda bebeğin öğrenene kadar zorlanıyorsun ama sonra alışıyorsunuz ikiniz de. Sen rahat ol heyecan yapma ki o da senden stresini almasın o zaman huysuzlanıp emmek istemez. İnternetten bak emzirme pozisyonları diye daha açıklayıcı olur. Sırf ucunu emerse hem süt akışı düzgün olmaz hem de meme ucun yara olur sürekli.
0 oy
(378 puan) tarafından
Canım güle güle büyüt bebeğini ama o sıkıntıyı bende yaşadım benim bebeğimde dil bağı yoktu ama dediğin gibi kahverengi kısmı hiçbir zaman almadi ucunu emdi hep memenin hatta ucu yara oldu 3 ay çektim ama yarasi geçti 11 aylığiz şuan hala ayni ucunu emiyor ama yarasi yok şükür belki seninkide öyle emmeye alışır ki zaten alışmış kahverengi kisminin hepsini verebilirsin inşallah ben çok uğraştım ama olmadi sen başarırsın belki

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 239 göst.
15 Eylül 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Mavi akyol (9 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 181 göst.
0 oy
9 cevap 365 göst.
0 oy
3 cevap 134 göst.
19 Temmuz 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde betul9521 (13 puan) tarafından soruldu
...