0 oy
197 göst.
24-36 ay arası bebekler kategorisinde (463 puan) tarafından
Merhaba güzel anneler.

Oglum 28 aylik sunnet olmasi gerekiyor fakat tuvalet egitimi yok. Buyuk tuvaletini mini klozetine yapiyor fakat kucuk tuvaletini yapmiyor surekli yok diyor ve altina yapiyor. Klozete oturmamak icin direniyor. Lutfen deneyimli annelerim yardimci olun. Yol gosterin bana ne yapmaliyim?(Enfeksiyon atlattik o yuzden sunnet olmasi gerekiyor. Bezle yarain gecmesi sıkıntı olur diye tuvalet egitimini vermek istedim.)
Bebek Ayı 28

2 Cevaplar

0 oy
(1,246 puan) tarafından
Daha bebekken sünnet ettirmek çok daha iyi olurdu bezin içinde çok hareket etmediği için 1 hafta da iyilesiyo. Ben 2,5 yaşında bıraktırdım. Sürekli aynı yere çişini yapıyodu. Yaz günüydü dışarı çıkardım. Hadi çiçeklere yapalım çişini dedim. Rahatsız oldu öyle diyince. O zaman eve gidelim tuvaletine yap sonra parka cikalim dedim. O gün bı yaptı bı daha da bez takmadık. Tabi ufak tefek kaçamaklar çok yaşadık uykusunda özellikle. Bu arada kız benimki :)
(463 puan) tarafından
Allah bağışlasın. Ben istemustim bebekken olsun ama kismet olmadı bu yasa kaldi. Kucuk tuvaletinin farkina varmiyor mu anlayamadım. Kulodu ıslak oldugu halde yapmadim yok diyor.
(1,246 puan) tarafından
Belki rahatsızlığı yüzünden olabilir mi
(463 puan) tarafından
Geçeli 1 ay oldu
(1,246 puan) tarafından
O zmn biraz zorlycak seni
-Reklam-
0 oy
(305 puan) tarafından
Çocuk gelişiminde tovalet eğitiminde toletin varmı gel seni tolete götüreyim denmemsi gerekiyor toletiniz nasıl bilmiyorum ama toletin yanına lazimligini koymak tovalete gitmek istemisin yada (hadi tolete gidelim istersen )demek gerekiyor sigonun sesinden çok korkarlar onu sokup anlatmak lazım eylenceli şekilde ona sigonun sesini dinletmek gerekli ama çocuk red ediyorsa gitmicem die kesinlikle zorlamamk lazım onu bu sefer baskı olarak algılıyor baskı olmucak şekilde götürmek lazım hatta alistirici kilotlardan alıp onun rahatsız olamsini yapmak lazım islakliktan yada büyük toletinden bez değilde ki bir süre rahatsız olucak ve siz gitmek istememesi dedikçe bir red edicek iki bir süre sonra ikna edicek ve yaptığı toleti büyük toletini ona göstermemek lazım ilk başlarda lazimligin üstünü o görmeden kapamak lazım klozet şeklinde olan lazimliklar var hem pilli şifon sesi veriyor hem kapaklı onlarla alıştıra bilirsiniz ama tek cagre onun toletinle rahatsız olması lazım altına yapınca bez değil alıştırma kiloyu tercih etmek gerekli
(463 puan) tarafından
Tesekkur ederim cevap verdiginiz için. Minik klozet var pilli. Buyuk tuvsketini yapiyor ama kuvuk tuvaletini siylemiyor sirunca yok diyor ama altina yapiyor. Normal külot giyirdim üstüne alistirna kulodu giydirdim iskakligindan rahatsiz bike olmuyor. Degisyirnek istedim camadirini ona bile tepki veriyor.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 372 göst.
0 oy
2 cevap 224 göst.
0 oy
2 cevap 253 göst.
1 Temmuz 2023 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Eslem123 (49 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 635 göst.
...