0 oy
153 göst.
Profil image 6-12 ay arası bebekler kategorisinde (132 puan) tarafından
Selam kızlar. Bebeğim dört gündür çok kötü hasta. İlk üç gün 38.5 ateşle öksürük ve boğaz ağrısı vardı. Hiç birşey yiyip içmedi anne sütü dahil. Doktorumuz calpol ve pedifen dönüşümlü verin dedi bide günde iki kez yarım doz ventolin verdik nebulazetörle. Bugün ateş düştü ama oğlum öyle kötü öksürüyor ki uyumak istiyor ama öksürüğü hiç kesilmeden devam ediyor. Ağlayamıyorum bile. Pedifen verince içmeyip balgamlı kusuyordu. Bugün ilk kez çorba içti onuda kustu yavrum. Doktorumuz 39 ateş olmadığı müddetçe acile gitmeyin dedi rota virüs varmış. Ama korkuyorum. Sizce ne yapmalıyım?

Ek olarak eczacımız Aferin şurup verdi. Yavrucak biraz uyusun diye kullanmakts tereddüt ettim. 
Bebek Ayı 9

3 Cevaplar

0 oy
(199 puan) tarafından
Gecmis olsun canim bizimde öyle belirtiler vardı birde aşırı terliyordu ateşi 38 ,3 olunca hemen hastahaneye koştuk çok hızlı nefes alıp veriyordu doktor ciger film baktı  bronsit olmuş diyip yatış verdi kacgun kaldık hastahanede hala da iyileşmiş değil.  Dikkatli olun sizde bebek bu çok hassaslar Rabbım miniklerimize şifa versin :((
Profil image (132 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun rabbim yavrularımıza şifa versin inşaallah. Benim bebeğimde çokta terliyor keşke erkenden gitseydim :(
(199 puan) tarafından
Amin canım imkanınız varsa gitmenize fayda var inşallah hicbirseyo yoktur , doktorumuz bebekler hapsirir  akşirir ama.öksurmez dedi dikkatli olmak lazım
-Reklam-
0 oy
(3,530 puan) tarafından
Oksuruk icin gunluk sakizi alıp aktardan (yapımı videolu internette var) yapabilirsin. Nebulizator e sadece 2.5 ml serum fizyolojik koyup ozellikle uyudugu zaman yüzüne tutabilirsin. Pekmez tereyag yapip verebilirsin. Odanin sıcaklığını 20 21 derece de tut. Eger kalorifer yanıyorsa ya kapat ya da kis. Odanin havasi kurumasın. Daha cok oksurtur. Eger balgamli oksuruyorsa iyi bir sey canim balgami atiyor. Oksurdukce iyi olacak. Balgami atması lazım. Buharli banyoda iyi gelir. Genzi de aktığı icin burnuna serum fizyolojik te sıkın ve bol su icmesi lazim. En iyi ilaci onun su canim bol bol su içsin. Geçmiş olsun.
Profil image (132 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun günlük denedim ama tekrar deneyeyim inşaallah. O öksürdükçe benim canım acıyor
(3,530 puan) tarafından
Gunluk sakizi cok yapilmiyor canim ama ona dikkat et. Sabah gogusune yatarkende sırtına koy. Rica ederim canım çok iyi anlıyorum seni benim bebegimde rsv virusu olmuştu. Alt solunum hastalığı bayagi balgamli oksuruk vardı. Koca adamlar gibi öksururdu. 2 hafta sürmüştür herhalde insallah çabuk toparlar.
0 oy
(14 puan) tarafından
Bebeğim öksürüyordu, akgunluk yağı ile zeytinyağını karıştırıp göğsüne sürdüm gece yatmadan önce yikanmamis koyun yununu de göğsüne koyup yatırdım sabah kalktığında öksürük moksuruk hicbirsey kalmamıştı. Açıkçası çok şaşırdım. Oğlum yine grip ama sadece burnu akıyor. Nebulazatorune izotenik şu koyuyorum iki damla lugol burnu ilk gün çok güzel aktı. Gribi iki gün sürdü sadece. Şimdi yine oksuruyor ama müdahale edecek kadar değil. Siddetlenirse yine akgunluk yağı ve zeytinyağı surucem. 
Profil image (132 puan) tarafından
Yorumunuz için çok teşekkür ederim muhakkak deneyeceğim.

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 117 göst.
0 oy
3 cevap 226 göst.
0 oy
1 cevap 280 göst.
...