0 oy
427 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (628 puan) tarafından
Simdi bu sut konusunda herkes farklı bisey söylüyor eskiler hep iciriyomus kayinvalidem de sürekli beni darliyor sut veriyomusun iciyomu diye hayir gerek duymuyorum onun yerine yogurt peynir yediriyorum diyorum instagramda zishu diye bi fenomen var mesela o hic onermiyoe sütü bademcik ve bazi alerjileri tetikledigini ve boyu uzatmak yerine aksine uzamasini durdurdugunu iddia ediyor bikac uzman videosu denk geldi onlarda ayni şekilde sut yerine peynir vs verin diyordu brn sadece sütü sabah mama yaparken islatmak için veya muhallebi de kullanmaya başladım en fazla bir cay bardağı kadar sizce süt faydalimi degil mi bu arada biz direk sutcuden aliyoeuz sütü 
Bebek Ayı 14 ay

12 Cevaplar

+2 oy
(194 puan) tarafından
Bir doktor demistiki başkasının sütünü içen 2 varlık var insan ve kedi. Onun yerine peynir kefir yogurt yiyin ben öyle yapıyorum 
tarafından
Aynen. Bir yerde okumuştum her hayvanın sütü kendi yavrusu içindir diye.
(245 puan) tarafından
Başkasının sütünü alıp yoğurt peynir kefir yapan tek canlı da insan. Onları da yemeyin o zaman
(9,131 puan) tarafından
Yoo keçi emen kedi. Köpek emen kuzu da var. İnsanların müsade etmemesi yüzünden içiyorlar kaldı ki kuzular danalar bile gerekli sütü içemiyor süt satışı yüzünden. İnsanların yaptırımı ile olan birşey bu
(57 puan) tarafından
cok haklisin ya. su hayvanların nedir bizden cektigi. bir inegi yavrusundan ayiriuorlar kesmek icin. o inegin yavrusunu bir arayısı var kamyonun arkasindan bir koşuşu var. ya etini de yememeliyiz. ama uzmanlar etten aldiginizi hic nir gidadan alamazsiniz diyor
(9,131 puan) tarafından
Aynen öyle. İnsan nüfusu arttıkça birde amaç para kazanmak oldukça malesef düzen bu şekilde dönüyor. Ama dediğiniz gibi protein şart. Süt içmemiz gerek. Alternatif var evet ama asla yerini tutacak şeyler değil. Her ne seri üretime girerse doğanın dengesini bozuyor. Mesela bizim hayvanlarımiz vardı ve her yavru istediği kadar anneyi emer bırakınca kalanını annem sağar dı. Çünkü sadece kendimize lazımdı. Satış ve bu işten para kazanma beklentisi yoktu. H******sayısı bakmayacağımız seviyeye gelince kesilir di. Yine kendimiz için olduğundan sürekli kesim olmaz dı
(57 puan) tarafından
medeniyet bu işte. cok guzel yazmışsimiz ikicocukanasi. iyi geceler
-Reklam-
+2 oy
(245 puan) tarafından
Hayatınızı instagram fenomenlerinin size söylediklerine göre yönlendiriyorsanız size diyecek bir şey yok. Başka postlarda anlattık artık yoruldum tek bir şey söylüyorum. Avrupada yıllık kişi başı süt tüketimi 75kg, türkiyede 25kg. Şimdi kimler daha sağlıklı bir düşünün. Tatil yörelerine yakınsanız bu konuda daha iyi bir fikriniz olabilir. 
(9,131 puan) tarafından
Onların birde d vit 3 takviyesi varmış adamların 10 yaşında çocuğu ile bizimkileri yan yana koyunca zaten çıkıyor fark ortaya. Tabi birde protein var o da bizim ülke ile kıyas yapınca biz et yiyoruz sanıyoruz.
(3,557 puan) tarafından
Ben bu süt olayini gerçekten hiç anlamıyorum. Ben 37 yaşındayım. 2 3 yaşıma kadar köyde büyüdüm. Annemler bizi hep sütlerle büyüttü. İneğimiz vardi yani :) suan doktorlar bile annen seni güzel beslemis kan değerlerin cok iyi der. Inek sutu disinda bir cok sut var. Mesela ben yoğurdu jersey inek sütünden yapıyorum. Gayette diger sutlere gore faydalı, daha proteinli vs. Sevseydi o sütü icirirdim. Baska faydalı sutlerde var. Keci sutu vs. Illa inek sutu olmak zorunda değil. Hayir cocuklar 2 dilim beyaz peynir mi yiyor acaba doktorlar peynir verin diyor. Eskilerin neden daha iyi yaşadığı ortada, simdi ki doktorlar süt vermeyin. Yani neden?
(9,131 puan) tarafından
Mama firmaları nasıl para kazanacak. Çocuğa süt vermenin zararı dışında mesela bakın bir akım var. Kedi köpek yavrusuna süt verilemez. Pişmiş tavuk kemiği verilemez. Neden miş pişmiş tavuk kemiği hayvanın midesini organlarını deler. Bazı resimler bulup paylaşırlar sonuç. Ne vereceğiz bu hayvanlara en iyisi kedi köpek maması. İyi de su içmez ise böbreklere zarar ve herkesin mama alıp hayvanlara dağıtacak parası mı var. Çocukluğumdan beri sokak hayvanı bakarım. Kaç yavruya süt verdim sokağımızın kaç köpeği oldu böyle komşular ile besledik hiç ölen olmadı.

Tamamen insanları korkutup sonra firmaların para kazanma kapısı açılıyor.

Geçen gün bir anne yazdı buraya. Mama markalarından birinin sayfasına girip boy kilo hesaplama yapıyor ve çocuğun kilosu buna göre düşük. Persentil tablosuna göre düşük değil ama. Mama firmasının burada ki amacı ne.. Sütün yetmiyor mama vermelisini anneye kabul ettirmeye çalışıyor. Düşen düşüyor kaç tane anne düşer ise bu tuzağa Allah bereket versin diyorlar
(3,557 puan) tarafından
Kedi köpek konusunda soyle aslinda kemik vermek yanlis ama su sebepten yanlis kemiği parçalarken delme ihtimali var. Bazi köpeklerde de alerji riski oluşturuyor. Sut verilemez diye bir sey yok ama sulandırıp vermek daha doğru, benimde köpeğim var. Normalde bana veterinerler kiziyor. Mama cok yemiyor. Bende ev yemeklerinden veriyorum. Cunku asil kendisini yiyip vitamin minerallerini alması varken neden mamadan almalı diyorum. Hatta dün köpeğimin corona ve kuduz aşısı vardi. Veteriner kızdı. Bende dedim. Simdi sen oğluna devamli mama versen onunla beslense sadece ek gida vermesen doğru olur mu diye örnek verdim. Zaten yurt dışında da kedi köpeklere mama onerilmiyor. Evet satis para kazanmak için sunulan, birileri ceplerine daha fazla para girsin diye yapılan şeyler... elimde olsa sevse bende jersey ozellikle sut vermek istiyorum.
+1 oy
(180 puan) tarafından
Merhaba güzel anne ❤

Kayinvalideniz evladınız konusunda sizi darlama hakkını nasıl buluyor. Devir değişti evet maalesef eskiden verilirmiş. Sekerli sular, süt tuzlu gıdalar v.s 

Kesinlikle onermiyorum. Eski bilgilere ve eskide kalan kafalardan uzaklaşın. Evladınıza iyilik yapmak isterken kötülük yaparsınız. 

Süt değil faydalı olan,  yoğurt...

Kefir, ayran. 

Kefir içmeyen bebeklere pipetle denemenizi tavsiye ediyorum.  Süt vermeniz yerine su verin emin olun daha faydalı olacaktır. 

Sevgiler 
(439 puan) tarafından
Evet, sütün kendisi değil mayalı probiyotik formları faydalı. Bu bilgiyle artıladım :)
0 oy
(533 puan) tarafından
Canım benimkide 1.5 yaşında bende hala vermedim hem mama hem meme emdigi için bide memede süt yok zaten tek göğüs yinede az birşey var.. bende bu aralar denemeyi düşünüyorum bir çay bardağı felan kadar.. ama tabi nezman başlarım bilmiyorum.. 
(628 puan) tarafından
Benimde ayni tek göğüs emiyo cok azaldi oda sut degilde mamasi vsr zaten raporlu onu iciyo
0 oy
(1,248 puan) tarafından
Ben vermeyi düşünmüyorum dediğiniz gibi peynir yoğurt bolca veriyorum belki üç dört yaş sonrasında
(628 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
(381 puan) tarafından
1 yaşında kızım var bende henüz vermedim zaten hala anne sütü alıyor. Ayrıca süt yerine peynir yoğurt ayran veriyorum. Kefiride öneriyorlar ama ben hiç denemedim, onuda denemek istiyorum. 
(628 puan) tarafından
Bende denemedim çünkü begenmez hic sanmıyorum icecegini ben bile icemiyorum ki yemek konusunda bana cekmi biraz
(381 puan) tarafından
Aynen öyle bende asla süt içmem
0 oy
(239 puan) tarafından
Emmeyi kendisi bıraktı ve mama da almıyor ayrıca yoğurt peynir ilk başlarda alerjisi var diye vermediğim için tatları beğenmiyor mecburen süt veriyorum laktozsuz olanlardan içiyor 
0 oy
tarafından
Akşamları gece maması yaparken kullnıyorum
0 oy
(87 puan) tarafından
Evet 1 yaşına kadar önerilmiyor ama doldurduğu gibi de süte başlanmıyor. Yaptığınız doğru fermente ürünler en sağlıklısı, yoğurt, peynir.. Youtube da daha 2 gün önce izlediğim video var ilkadımlarım ek gıda diye onu izleyebilirziniz. İnek sütünün aslında ne kadar zarar verdiğine dair. 
(628 puan) tarafından
Cok teşekkür ederim
0 oy
(1,348 puan) tarafından
15 aylık kızım bende içirmek istemiyorum peyniri asla ağzına sürmüyo ama her gün ev yapımı yoğurt yiyo. Geçen gün yine süt pişirdim annemler süt ver içsin felan dedi kızımın tadını beğenmeceğini bildiğim için gözlerinin önünde çay kaşığının ucuyla verdim ve asla istemedi annemlerde dahada ver demedi. Sizde kayınvalidenize verdim ama içmedi sevmedi felan diyin üstelemezler.
(628 puan) tarafından
Mantıklı teşekkür ederim
0 oy
(62 puan) tarafından
1 yaşını geçtiyse verebilirsin canım
0 oy
(9,131 puan) tarafından
Ben anne sütü almamışım hep inek sütü ile devam etmişim mesela. Çocuklarıma vermedim anne sütü 2 yaş sonrası bile yeterli diye. Ama çok güvendiğim 3 doktor var 3ü de 1 yaşından sonra 600 ml süt veya sütlü ürün almalı ve sütün alerjisi yoksa bir sorun olmadığını söylüyor. 21 aylık deniyorum ama sevmedi benim ki inek sütü abisi de 3 yasa kadar içmedi. Sanırım anne sütü beklentisi oluyor tadında. Devam sütü aldım sever diye onu da içmedi. 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 157 göst.
0 oy
5 cevap 164 göst.
27 Ağustos 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde MehSinÖz (143 puan) tarafından soruldu
...