0 oy
253 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (27 puan) tarafından
Kızlar ek gıdaya gecicem 6 aylık bebeklerinze kahvaltıda ne veriyorsunuz öglen akşam ne veriyorsunuz banada yardımcı olursanız ıyı olur fikir konusunda
Bebek Ayı 6

5 Cevaplar

+1 oy
(87 puan) tarafından

Tek öğün o da 1 ay boyunca tadım ve 1.gün 1 çay kaşığı 2.gün 1 tatlı kaşığı 3.gün 1 çorba kaşığı kadar. Önce mevsim sebzelerinden daha sonra da mevsim meyvelerinden başlarsanız sebzelerin de reddini yaşamazsınız. Günlük yoğurt mayalayabilirsin, ama 2 günden fazla olmasında laktik asit üretiyor o da bebeğe hazımsızlık yapıyor sindiremiyor yani. 

Önce patates, havuç, kabak, bal kabağı gibi sebzelerle haşlayarak başlayabilirsin. 3 gün kuralı ile. Böylece alerjisi olup olmadığını anlamış olursun. Tek tek hepsinşn tadını alması önemli. Sabah öğle akşam ana öğünü anne sütü veya formül mama olmalı. Ek gıda sonuçta öğün olarak değil tadım olarak. :)


(202 puan) tarafından
Aynı böyle açıklayıcı yazmaya gelmiştim :)
(87 puan) tarafından
Daha da yazarım gibi :D eksik kaşanları yazabilirsiniz sizde. Bende çok araştırdım çünkü zamanında :) burdanda hep yardımcı olmaya çalışıyorum :)
(27 puan) tarafından
Yaaa gerçekten anca bu kadar net anlaşılır anlatılırdı tamam  canım öyle yapayım çok sağol cidden
(87 puan) tarafından
Ne demek rica ederim :)
Bal, inek, keçi sütü,yumurta beyazı, şeker, tuz, bakla, domates, baharatlar.. Bunlarda 1 yaşına kadar yasaklı olanlar :) pekmez ile bir sonraki ayda karışımlarda tatlandırılabilir :)
(27 puan) tarafından
Tamam cabım onları biliyorum yinede çok sağol gerçekten
-Reklam-
0 oy
(247 puan) tarafından
Bende şurada durayım 
0 oy
(1,246 puan) tarafından
Ek gıdaya geçmek zaten 1 ay tadım dmeek oluyo. Sonra alerjisi olmayan besinlerle ara öğünler yapiliyo 
(27 puan) tarafından
Herkes çok farlı baslıyo kafam karışıyo kız
(1,246 puan) tarafından
Yok sen 3 gün kuralı ile basla . Sebzeyle ya da yoğurtla. Mesela bizim çoklu besin alerjimiz var. Yoğurt yasak. Kabakla başladık. Bugün 2. Gündü. Dün 1 çay kaşığı verdim. Bugün 1 tatlı kaşığı. Yarın 1 yemek kaşığı. Sonra ki gün havuç vericem yine ilk gün 1 çay kaşığı ile başlayıp.
(27 puan) tarafından
Ben yoğurt verdim biraz bişey olmadı sanki ona alerjisi yok gibi yarında havuçla devam edeyim ozaman ama bu şekilde büyüyor artık doyarmıki
(1,246 puan) tarafından
Kizzzz ne doyması :) ek gıda diyince tabak tabak yemiycek. Allah seni. Ana öğün anne sütü o yoksa formül mama. Ek gıda ara öğün. 1 ay tadımlar sürüyo. Sonrasında mesela sabah uykudan uyandi emdi. 1,5 saat sonra çay tabağı kadar kahvaltısı. 2 saat sonra emdi uyudu. Uyandı meyve püresi 2 saat sonra emdi gibi gibi ilerliyceksin. İnternetten biraz araştır daha kolay olur senin için.
0 oy
(245 puan) tarafından
Sabah kahvaltisi ogle yemegi icin daha erken simdi tadimlara baslaman gerek ufak ufak 3 gun kurali ile sonra alerjisine bak varmi yokmu hemen alısmiyor bebekler ek. Gidaya 
(27 puan) tarafından
Çok sağol canım öyle yapcam
0 oy
(373 puan) tarafından
Kahvaltı akşam yemegi öğün gibi düşünmeyin sadece tadımlık vercek siniz üç gun kuralı uygulayarak öncelik olarak sebzeyle başlarsaniz daha sağlıklı olur sonra meyva tadimina geçersiniz mesela yarın havuç verirsiniz üç gun boyunca sonra kabak patates vs.mevsim sebze ve meyveleri verceksiniz ilk gun bir çay kaşığı ve üçüncü günde bi yemek kaşığı kadar öğün verip de bebeğinizin migdesini yormaya gerek yok acele etmeyin 
(27 puan) tarafından
Ben biraz verdim ama artık bu şekilde devam ederim çok sağol canım
(373 puan) tarafından
Rica ederim tatlım.

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 519 göst.
27 Şubat 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Kanas42 (6 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 250 göst.
0 oy
0 cevap 81 göst.
10 Ocak 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde nadas (28 puan) tarafından soruldu
...