0 oy
222 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (135 puan) tarafından
Hanımlar atak haftası denilen şey doğru mudur acaba bebeğim üç aylık bir buçuk haftadır değişik hallerde sebepsiz ağlıyor hiç durmadan meme reddi yapıyor kaka da yapamıyor gazı için zaten uzun zamandır uğraşıyorum ama ondan değil suanki aglamasi sizce neler olabilir yaşayan oldu mu bu durumu neler yapmalıyim nasıl bir yol izlemeliyim
Bebek Ayı 3 aylık

2 Cevaplar

0 oy
(820 puan) tarafından

Bebeklerde büyüme atakları takvimi nasıldır?

Aydan aya farklılık gösteren ataklar genellikle 2, 3, ve 6. haftalarda ve 3, 6.aylarda gözlemlenir. Son olarak ise 2.yaşta bir atak dönemi geçirirler. Genellikle 2 ila 4 gün süren bu ataklar, 2 yıla kadar toplamda 10 kez geçirilir.

Bebeklerde büyüme atakları nedir?

Bebeklerde zihinsel ve bedensel olarak görülen değişim süreçlerine büyüme atakları denir. Çoğu bebek atak dönemlerinde çok huysuz olabilir, sürekli ağlayabilir, saatlerce uyuyabilir veya kucak isteği artabilir. Bu dönemde ebeveynlerin üzerine düşen görev, sabırla bebeğin ihtiyaçlarına karşılık vererek ona karşı uygun yaklaşımı bulmaktır.

-Reklam-
0 oy
(162 puan) tarafından
Iyi akşamlar. Evet atak haftaları var doğru. Her bebekte olmuyor ama genelde oluyor. Bizde pazar günü 3 buçuk aylık olacağız 3 haftadır emmek istemiyor uykuya geçmekte zorlanıyor. 

Cok emmek isteme veya hic emmek istememe 

Huzursuzluk

Sebebsiz Ağlamalar

Çok uyumak veya hic uyumamak

Bunlar belirtileri canım atak haftasının 

Meme reddi olmaması için uğraşıyorum bende genelde uykudayken emziriyorum. Ayakta emziriyorum. Kendi yatağımiza yatırıp yanına uzanıp emziriyorum. Altını açınca rahatlıyor o şekilde emiyor bazen. Bazen de beyaz gürültü açıyorum. 

Her şekilde dene cok zorlamadan ver ki meme reddi olup bırakmasın.

Rabbim kolaylıklar versin :)

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 542 göst.
0 oy
4 cevap 385 göst.
0 oy
1 cevap 178 göst.
...