0 oy
353 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (14 puan) tarafından

Uyutmak büyüdükçe daha da zor oluyor.Beşiğinde sallayarak uyutuyorum. Artık sallamaktan kollarım kopuyor. Hiç böyle değildi niye böyle oldu ki. :(  Sallamayı nasıl bırakabilirim.? Sallayarak uyumayı bırakınca daha kolay uykuya geçer mi? Eskiden ne güzel emer uyuyakalırdı şimdi salla salla çok zor uyuyor. Karnı tok, altı temiz gözünden uyku akıyor, ama uyumak istemiyor.

Bebek Ayı 19

3 Cevaplar

0 oy
(43 puan) tarafından
Benim 2aylik oğlum 2 3yasinda kizlarm var doğduklarından beri hiç sallamadim ilk bir ay memede uyutuyorum ondan sonra karnını doyurup yatağına alıyorum ışığı kapatıyorum ilk başlarda uykuya dalana kadar yanında uyuyodum sonra kendi kendine dalmaya başladılar hiç sallama metodunu kullanmadım emzigini ağzına veriyorum 2aylik oğlumun beşiğinde uykuya dalıyor 
(14 puan) tarafından
Maşallah, ne güzel. Keşke ben de hiç alıştırmasaydım. Bırakmak çok zor şimdi. Yanında uyusam uyuyacağını sanmam kendi kendine. Cevap için teşekkürler.
tarafından
Gazı olmuyor muydu
ben gazı var diye son çare salladım uyuttum öyle devam etti
(42 puan) tarafından
Ne mutlu size valla ilk çocuğum  benim iki çocuk büyütmüş ablam saolsun soktu beni bir girdaba salla salla ayaklar bitti önce memede uyutma alışır zorlanirsin dedi saolsin şuan meme  reddi de başladı o yüzden Allah hayırlısı ile ilerde bir çocuk nasip ederse kimseyi karistirmamak lazım Herkes maşallah uzman bu konuda .3 .aya giricez inşallah ayakta sallama olayını aşicaz.
(43 puan) tarafından
Emzirme sonrası gazını cikariyodum zinco damlada veriyodum öyle yatiriyodum
tarafından
Hmm ben de çıkarıyorum ama kolikti  sürekli çıkarırdı gaz damlası da vermek istemedi dr,sabah 7 ye kadar 4 defa atardı gazını üstüne en sonunda kakayı yapar şiddetli yaptığı için sırtına heryerine zıbınlarına bulaştırdı  bu sefer de rahatladığı için uykusu gelirdi ben de üstünü başını değiştirince ona huysuzlanır  üstüne giyinmeye nefret ederdi yaygarıyı koparırdı. bu seferde buna teselli etmek için uğraşırdım  bi yandan bitmeyen kusmuğu bu yüzden beyaz gürültüyle salladım. Ve bunları yazarken pış pış sesi açarak sallıyorum şuan :)
Ne çekmişim beee :D
(43 puan) tarafından
Ne çekmişsin be bacım ben yazarken benim oğlan mışıl mışıl uyuyo valla kolik bebek gibi zor bişi yok
tarafından
Aynen öyle şimdi 8 aylık yaramaz bebeğim  karnımdayken durmuyordu kendini o zaman belli etmiş meğer ( ve şuan yine sallıyorum uyuması için sallanırken kalkıp emekleme hareketi yapıyor bi dönüyor bi gülüyor zor uykuya geçiriyorum)
-Reklam-
0 oy
(336 puan) tarafından
Kızımda altı aylıkken sallamayi bıraktım. 

İlk başlar çok oynuyordum baya yoruluyordu oynadığı yerde uyumaya başladı. Öyle öyle beşiği biraktirdim benimde kolum kopuyordu sabaha kadar salliyordum. 

Geceleri ağladığı zamanlar oluyordu, kolumda uyutuyordum, ama ağladığı için kesinlikle gece oynamadim ısigi yakmadim gece olduğu bilincinde olması için. Çocuklar biz ne kadar ısigi açık bırakıp uyumazsak o kadar geç uyur. Biz onları yönetmeliyiz ki düzen olsun.

Şimdi üç yaşında arada direniyor uyumayalım diye ağlıyor anlatıyorum. Işığı kapatiyorum mecbur uyuyor.ona kalsa açsam cizgi filmi sabaha kadar uyumaz.

Şimdi ikinci bebeğimi büyütüyorum sallamaya alistirmamayi planlıyorum. İnşallah böyle gider. Emzirip yerine koyuyorum uykusu gelince.
(14 puan) tarafından
Gece modu yapıyorum. Işıkları kapatıyorum vs. Gün boyunca da oynuyoruz. Demek ki daha çok yormalıyım. Peki nasıl bıraktınız sallamayı? Yorulana kadar oyun oynamaya geçsem hiç uyumaz gibi geliyor. Önceden emip uyurdu nolduysa 19.ayda oldu. Cevabınız için teşekkür ederim.
0 oy
tarafından
Aynı dert ben de de var post açmayı düşünüyordum beşikte sallayarak uyutuyorum başka alternatif yok mu sallamak zararlı ama sağlanmadan uyumuyor keşke memede uyusa yatağa bırakıversim onu istiyorum ama... sallamayı bırakmak istiyorum nasıl olacak  ????
(14 puan) tarafından
Eskiden emer yatağa koyardım uyurdu, şimdi ise imkansız gibi. Beşiği gösterip kendi pış pış diyor. Ben hala tam çözüm bulamadım maalesef :(Tüm gün zaten yoruluyorum. Böyle olunca hepten yıprandım. İlla ben sallayacağım bi de, babası sallasa oyun yapıyor. Cevap için teşekkürler.
tarafından
Ay kıyamam bir de gösteriyormuş :) ne diyeyim Allah dayanma gücü kolaylık versin
(14 puan) tarafından
Aminn sağolun size de.

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 558 göst.
16 Şubat 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Seheratakan (9 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 395 göst.
22 Kasım 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Esmaanur (454 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 1,028 göst.
0 oy
1 cevap 101 göst.
1 Mayıs 2024 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Sevgi güvenç (56 puan) tarafından soruldu
...